Hysterisch op stal.......

Moderators: SayaJones, Apple, Neonlight, C_arola

 
 
Tanja

Berichten: 21540
Geregistreerd: 14-04-01
Woonplaats: Mantinge

Hysterisch op stal.......

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-05-03 09:27

Er is iets vreemds met Kevin aan de hand.
Vanochtend vroeg werd ik wakker doordat ik een paard op stal ontzettend kabaal hoorde maken en daarbij was hij ook nog verschrikkelijk aan het briezen.
Dat was dus Kevin, ik heb geen idee wat er met hem aan de hand is maar het lijkt wel of hij een spook heeft gezien in zijn stal.
Het enige wat ik uit mijn slaapkamerraam kon zien was dat hij met volle kracht probeerde zijn weefrek en de deur eruit te beuken.......
Ik ben snel naar buiten gegaan in mijn ponnetje Haha! om te kijken wat voor engs er in zijn stal zat maar helemaal niets gevonden hoor........hij gaat van rechts naar links door zijn stal heen en bij de deur gekomen 'gooit' hij zijn hoofd door de opening, knalt daarbij hard tegen het weefrek aan en gooit zijn boeg tegen de deur als soort van stormram, daarbij komt er een behoorlijke stroom lucht door zijn neus (het briezen dus) alsof hij een hengst is.
Ik heb geprobeert hem gerust te stellen maar dat lukt dus niet, het is op dat moment voor mij niet veilig in de stal want hij loopt volledig over mij heen alsof hij mij niet ziet.
Ik heb meteen zijn voer gegeven en uit het emmertje nam hij 1 hap, de rest op de grond gegooid (ze krijgen bij mij allemaal voer van de grond, hij is dus niet anders gewend) maar alles in zijn mond kwam er weer uit en de rest van het voer heeft hij vertrapt.
Mensen die Kevin kennen weten dan ook dat er iets aan de hand is want voor hem is zijn voer heilig.....
Ik heb hem dus meteen maar uit zijn stal gehaald en naar buiten in de padock gezet bij de pony's en daar ging hij gewoon verder met het heen en weer rennen, dat staat hij nu dus nog te doen.......Beter dat hij het buiten doet want of hij het in een stal van 3.5meter doet of langs een hek van 30 meter lang, dan kies ik liever voor het laatste.
Dit is inmiddels de 3e keer dat dit gebeurt, ik snap echt niet wat hem bezield, het is alsof er een knopje bij hem omgaat en hij ineens gek wordt.
Zijn hier mensen die hetzelfde hebben meegemaakt met hun paard? en was daar een aanwijsbare reden voor dit gedrag?

Muggen zouden vet moeten zuigen ipv bloed.......


laurae

Berichten: 1465
Geregistreerd: 12-02-03
Woonplaats: assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-05-03 09:36

Een mogelijkheid waarom hij bang wordt in zijn stal is misschien dat er muizen in zitten.
Wij hadden een tijdje terug een konijn gekregen, en omdat we nog geen hok hadden hadden we die in de stal gedaan. Avalla moest even in de andere stal die er naast. Die kon ik er dus direct weer uithalen, want die vond het doodeng om iets kleins bewegends naast zich te hebben.

Ik heb toen van iemand anders gehoord dat muizen ook zo'n effect kunnen hebben, zeker als ze er bij in de stal zitten.

maar goed, dat verklaard natuurlijk nog niet waarom hij het ook blijft doen in de bak.

Tanja

Berichten: 21540
Geregistreerd: 14-04-01
Woonplaats: Mantinge

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-05-03 09:43

Dat zou best een goede mogelijkheid kunnen zijn! We hebben hier best veel muizen dus ik zou het niet vreemd vinden als die ook in zijn stal zitten.
Dat hij het in de bak ook nog doet denk ik eerder dat hij zo is geschrokken dat hij nog erg opgefokt is, ik ben net even gaan kijken en hij doet het nu niet meer, is nog wel erg opgefokt en schrikt overal van maar hij rent nu niet meer van links naar rechts.
Getver, een hele grote vent van 1.75m die bang is voor muizen......maar ja, een olifant slaat ook op tilt van een muis he Haha!
Ik hoop echt dat dit het is dan kan ik er tenminste iets aan doen, hoewel ik niet helemaal weet hoe ik het muizen probleem moet aanpakken, we zitten hier op het platte land en de muizen vinden het maar wat gezellig bij ons.....

Muggen zouden vet moeten zuigen ipv bloed.......

Gast7521

Berichten: 39614
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-05-03 10:20

De meeste paarden zijn niet echt bang van muizen, maar als er een rat loopt.....
Komt vaker voor hoor, dus misschien maar eens wat vallen zetten?

Vera

Berichten: 12128
Geregistreerd: 10-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-05-03 11:37

Een muisje is vaak geen probleem voor een paard maar een rat vinden ze toch vaak heel eng. Ik zou dus eerder aan een rat denken.

Let horses whisper in your ear and breathe on your heart

abby
Berichten: 1626
Geregistreerd: 31-01-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-05-03 13:09

controleer even zijn drinkbak op een eventueel verdronken muis...

verder zou het kunnen dat er toch een medische oorzaak is. Ik heb weleens iets dergelijks meegemaakt met een paard, en het bleek dat dat dier een heel lichte attaque had gehad...

Botervlieg

Berichten: 9132
Geregistreerd: 20-04-03
Woonplaats: adoptie-Ian woont bij www.aap.nl !

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-05-03 13:19

Wat Abby zegt, zou ik zeker niet uitsluiten.

De enige keer dat ik gezien heb wat je beschrijft was bij een paard dat ondragelijke pijn had door een darmtorsie.

-:) Je kunt niet alles hebben. Trouwens, waar zou je het moeten laten. NN -:)

Tanja

Berichten: 21540
Geregistreerd: 14-04-01
Woonplaats: Mantinge

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-05-03 16:26

Moeilijk hoor!
Ik heb hem vanmiddag weer even in zijn stal gezet maar direkt begon de ellende weer, buiten heeft hij nu nergens last van maar op stal gaat hij direkt op tilt! Ik heb nog 2 stallen over dus hem daar ook maar in geprobeert en daar heeft hij het zelfde, het ligt dus niet aan zijn eigen stal.......
Ik heb hem dus maar weer buiten gezet maar ja, straks wordt het donker en dan zal hij toch echt naar binnen moeten, van mij mag hij buiten blijven maar daar kan meneer ook weer niet tegen, de grote man is bang in het donker buiten Haha!
Ik heb verder in zijn stal geen ratten of muizen aangetroffen maar ja, die zijn natuurlijk al vertrokken voor ik bij de stal ben, ik weet dat we ze hebben, tenminste, muizen dus, van die kleine veldmuisjes, een rat heb ik hier nog niet gezien.
Ook verdronken muizen heb ik niet kunnen vinden in zijn waterbak.
Een attaque kan ik (hoop ik) wel uitsluiten en hevige pijn ook omdat hij het buiten dus niet meer doet en zodra ik hem op stal zet begint het weer, ik denk toch dat er iets in die stal is gebeurt en ja, muizen zitten hier in overvloed.....Toch idd. maar eens vallen o.i.d. neer gaan zetten.

Muggen zouden vet moeten zuigen ipv bloed.......

IngridM

Berichten: 10479
Geregistreerd: 10-07-01
Woonplaats: Zuid Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-05-03 16:34

ik hoop dat je grote stoere vent straks z'n stalletje wel inwil om lekker slapie te gaan doen....................succes!

SAKKIA

Berichten: 16647
Geregistreerd: 04-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-05-03 17:35

Jeetje wat een raar verhaal. Idd zijn paarden niet echt bang voor muizen, dat kun je haast al wel uitsluiten. heeft ie niet een nacht vast gelegen ofzo, en dat ie zo in paniek is geraakt dat ie daardoor weer los is gekomen??? Dat kan ook 's nachts gebeuren zonder dat je het merkt.
Verder zal ik ook wel even wat valletjes zetten.

Tanja

Berichten: 21540
Geregistreerd: 14-04-01
Woonplaats: Mantinge

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-05-03 18:33

Dat is nou juist zo vreemd, hij loopt gewoon zijn stal in, geen probleem, zodra hij zich omdraait begint hij te hyperen.
Ik denk toch dat het muizen zijn, ik heb wel eens een pony zo zien reageren op een muis, die werd ook helemaal gek en wilde er alleen maar uit.....
Hij heeft niet vast gelegen, in zijn stal is niets waar hij aan vast zou kunnen komen en verder is er met hem ook niets aan de hand dus dat is het ook niet.
Ik hoop idd. ook dat het straks beter gaat met hem, hij staat nu nog buiten....

Muggen zouden vet moeten zuigen ipv bloed.......

Cemlys

Berichten: 12322
Geregistreerd: 13-01-03
Woonplaats: Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-05-03 19:17

toch duidelijk dat er iets in zn stal is waarvan hij gek wordt. aangezien hij dat ook in andere boxen doet kan het idd aan muizen ofzo liggen of aan een rat waardoor hij erg geschrokken is. Mss dat hij zich ergens gestoten heeft en nu bang is in een box of hij heeft iets gezien waar hij heel erg van geschrokken is. wel moeilijk te achterhalen als je er niet bij was hé.
heeft hij nergens een wondje ofzo of is hij door een insect gestoken (bij of een wesp) ik heb dat eens meegemaakt op wedstrijd toen ik inreed zaten daar precies bijen en een moet mn pony gestoken hebben en hij is echt als een gek beginnen wegcrossen en bokken. hij had echt enorm veel schrik, de hele dag trouwens vanaf het moment dat hij iets voelde op zn buik op op zn rug begon hij helemaal te flippen. dus mss een kijken of je niets vind van bultjes of wondjes ofzo.

Yesterday is history, tomorrow is mystery, today's a gift, that's why it's called present!

leentje
Berichten: 3822
Geregistreerd: 02-06-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-05-03 19:25

T@nj@ schreef:
Dat is nou juist zo vreemd, hij loopt gewoon zijn stal in, geen probleem, zodra hij zich omdraait begint hij te hyperen.

Daar zeg je iets...

Welk uitzicht heeft hij vanuit zijn box? Wat is er tegenover hem?
Zou het niet kunnen dat hij iets heel eng ziet aan de overkant of naast hem of??
Ik heb mijn pony namelijk ook al eens weten "freaken" (was nog niet zo erg als jij beschrijft) omdat ze opeens een zak met maiskolven zag hangen in de stal tegenover haar. (Hingen op tegen de muizen, en in die stal was toen tijdelijk voeropslag enzo).

http://www.open-canoe.be
Best friends are the ones that can see the hurt in your eyes, when everyone else is fooled by your smile.

Cemlys

Berichten: 12322
Geregistreerd: 13-01-03
Woonplaats: Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-05-03 19:31

ja maar volgens haar doet hij het ook in andere boxen hoe verklaar je dat dan?

Yesterday is history, tomorrow is mystery, today's a gift, that's why it's called present!

leentje
Berichten: 3822
Geregistreerd: 02-06-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-05-03 19:41

oeps daar heb ik overgelezen Bloos

hangt er een beetje vanaf hoe de stallen ingericht zijn, als het iets is dat hij vanuit een andere stal ook kan zien :s

hoe langer ik er over nadenk hoe meer ik begin te denken dat je er missch toch beter een da bijhaalt, om hem eens helemaal na te kijken

ik denk nog ff verder...

http://www.open-canoe.be
Best friends are the ones that can see the hurt in your eyes, when everyone else is fooled by your smile.

Cookies

Berichten: 4572
Geregistreerd: 30-10-02
Woonplaats: På hybel

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-05-03 19:46

aardstralen???

My imaginary friend thinks you are stupid.

Ineke2

Berichten: 20973
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-05-03 20:34

Misschien een paar katten nemen? Bij voorkeur uit het asiel...supermuizenvangers...misschien zit daar je probleem niet voor je paard maar je bent wel een hoop muizen kwijt Tong uitsteken

Spoiler:
nieuwsgierig aagje ;)

Tanja

Berichten: 21540
Geregistreerd: 14-04-01
Woonplaats: Mantinge

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-05-03 00:43

Kennen jullie de film Birds van Alfred Hitchcock??????
We zijn eruit!!!!!
De stal van Kevin grenst aan de garage, de garage en de stallen staan met elkaar in verbinding door een opening bovenin de stal/garage.
Ik heb Kevin vanavond binnen gehaald en weer in zijn eigen stal gezet, even niet veel aan de hand behalve dan dat hij erg gespannen was en zijn hooi met hysterische happen naar binnen probeerde te werken.
Hij was dus wel gespannen en inmiddels was Hans ook al thuis gekomen en de garage aan een grote inspectie aan het onderwerpen.....in de hoek tegen Kevins stal vond hij een vogel.....hij riep mij en ik kwam kijken, de vogel wilde wegvliegen maar kwam niet ver, toen zag ik dat het beestje geen staart meer had......tegelijkertijd kwam het mannetje (de gewonde vogel was het vrouwtje) luid kwetterend op het dak zitten, het vrouwtje van het nest (we hebben ook een nest in de garage) viel ons aan en daarbij kwam het mannetje van het nest ook nog eens!!!!!
Direkt sloeg Kevin weer op tilt en nu zo erg dat hij probeerde over zijn deur te springen en daarbij bijna klem kwam te zitten, ik had gelukkig zijn halster nog niet afgedaan dus ik heb zijn deur opengegooid, Kevin met een mega sprong naar buiten, ik hangend aan zijn halster geprobeert hem te houden, wonder boven wonder lukte dat en ik heb hem direkt in een van de stallen gezet die het verst van de garage af liggen.
Daar staat hij nu nog te hyperen, zo erg dat ik hem een uur geleden Sedalin heb moeten geven, hij is nu iets rustiger.

Mijn theorie is als volgt, het vrouwtje is vannacht in Kevins stal terecht gekomen, ik denk dat Kevin niets in de gaten heeft gehad en op haar staart is gaan staan (zo heeft hij op zijn vorige stal ook al heel wat ratten en muizen verplettert Haha! ) Dat beestje is natuurlijk als een gek gaan kwetteren en spartelen en is zo haar staart kwijt geraakt, ze kon nog wel een stukje vliegen maar niet ver meer, zo zal ze toch uit de stal terug in de garage zijn gekomen. Daar is ze opgevangen door haar mannetje en het andere broedende paartje en die zullen Kevin belaagd hebben, wij werden vanavond ook aangevallen door 3 vogels en ik zit nu nog te trillen van schrik, ENG!!!!!!! En een kabaal dat die beesten dan ineens maken!!!!

Ik wil het nest absoluut niet verstoren dus ik heb de garage deur dicht gedaan en laat hem voorlopig dicht. De vogels kunnen er gewoon uit want via het dak hebben ze ingangen genoeg, mijn auto blijft voorlopig maar even buiten staan tot de jongen zijn uitgevlogen, de eieren zijn 2 weken geleden uitgekomen en dat vond ik zooo ontzettend leuk! Niet te weten dat het nog angstige situaties op zou leveren.......

Kevin moet voorlopig maar in de voorste stal en nu maar hopen dat hij morgen zonder Sedalin kan want iedere keer als hij iets achter zich denkt te horen probeert hij dwars door de deur heen te lopen en hij staat te stijgeren in de box. Hij heeft vandaag al regelmatig zijn koppetje hard gestoten tegen de bovenkant van de deur maar dat doet hem niets, paniek is paniek en mijn Sedalin is bijna op.......(niet dat ik hem daar dagen lang op wil hebben hoor maar voor een noodgeval is het toch maar wat handig, jammer dat het niet meer verkocht wordt...)

Zo moet het dus gegaan zijn denk ik.
Ik hoop dat hij vannacht wat rustiger wordt en dat hij in deze stal niet wordt opgezocht door kwade vogels, anders zal ik er toch iets aan moeten doen alleen ik weet niet wat.....het nest weghalen zal ik nooit maar dan ook nooit doen! Ik ben veel te blij dat ik de natuur hier van zo dichtbij mee kan maken maar als het mijn paard tot waanzin drijft wat moet ik dan.........
Wij laten de vogels in ieder geval met rust, de gewonde vogel zit nog steeds in de garage en zal daar hoop ik de tijd krijgen om te genezen, ik weet niet hoe lang het duurt dat zo'n staart weer aangroeid? ze had verder niets voor zover ik kon zien, alleen geplukt aan haar achterste.....
Als wij hun met rust laten hoop ik dat zij Kevin met rust laten, leven en laten leven......

Muggen zouden vet moeten zuigen ipv bloed.......

Botervlieg

Berichten: 9132
Geregistreerd: 20-04-03
Woonplaats: adoptie-Ian woont bij www.aap.nl !

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-05-03 01:28

Die vogel geef ik weinig overlevingskans, zonder voer?

Als je Sedalin op is, denk dan eens aan 'Rescue'-druppels? Kan paard en mens weer in balans brengen.

-:) Je kunt niet alles hebben. Trouwens, waar zou je het moeten laten. NN -:)

Botervlieg

Berichten: 9132
Geregistreerd: 20-04-03
Woonplaats: adoptie-Ian woont bij www.aap.nl !

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-05-03 01:29

Die vogel geef ik weinig overlevingskans, zonder voer?
Naar de vogelopvang?

Als je Sedalin op is, denk dan eens aan 'Rescue'-druppels? Kan paard en mens weer tot rust brengen.

-:) Je kunt niet alles hebben. Trouwens, waar zou je het moeten laten. NN -:)

KiWiKo

Berichten: 51675
Geregistreerd: 19-10-02
Woonplaats: Killstraight

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-05-03 08:14

Super zeg dat je eindelijk een oplossing hebt. Speurneus........

Tanja

Berichten: 21540
Geregistreerd: 14-04-01
Woonplaats: Mantinge

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-05-03 09:35

Botervlieg schreef:
Die vogel geef ik weinig overlevingskans, zonder voer?
Naar de vogelopvang?

Als je Sedalin op is, denk dan eens aan 'Rescue'-druppels? Kan paard en mens weer tot rust brengen.


Die vogel heeft toch redelijk veel overlevings kans, het mannetje vliegt af en aan met wormen dus hij voert haar, ik heb goed opgelet Haha!
Kevin is redelijk rustig nu, hij schrikt af en toe nog wel maar ik denk dat hij er aardig doorheen komt zo.
Dat Rescue spul, daar heb ik wel eens van gehoord, is dat homeopatisch? Want geen enkel middel wat een paard rustig zou maken dat homeopatisch is werkt bij Kevin, ik heb er al vele geprobeert en iedere keer kom ik toch weer terug op doping spul omdat hij verder overal doorheen gaat....
Maar gelukkig heb ik het eigenlijk nooit nodig, alleen in noodgevallen zoals dit en ik hoop dit toch niet al te vaak mee te maken hoor!

Muggen zouden vet moeten zuigen ipv bloed.......

DubbelDun

Berichten: 68293
Geregistreerd: 12-04-01
Woonplaats: 1 km van het midden van Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-05-03 09:40

Kun je geen tijdenlijke paddock aan zijn stal maken, zodat hij zelf kan kiezen of hij buiten of binnen wil staan.

Zoek je een leuk sfeelvol stoer waxine / theelicht...
http://www.bokt.nl/markt/ad/454958/sfee ... ht-houders
Mooi nieuw western hoofdstel:
http://www.bokt.nl/markt/ad/455821/nieu ... -hoofdstel

JokeG

Berichten: 357
Geregistreerd: 13-05-03
Woonplaats: Belgie

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-05-03 09:58

Jeetje wat een verhaal joh! Is Kevin al weer een beetje bijgekomen van de schrik?

Rescue is van bachbloesem. De naam zegt het al Het is op basis van bloesemexstract Bach bloesem is niet echt homeopatisch Je moet een heleboel remedy's afstemmen op het dier anders kan het een averechts effect hebben.

De rescue druppels kun je wel zonder risico geven. Het zorgt ervoor dat het dier beter met de stress om kan gaan. Ik gebruik het vaak voor de hond als ze in nieuwe stressvolle situatie terechtkomt. (denk bv aan de eerste medische keuring voor een show) Het voordeel van rescue is dat je het niet kunt overdoseren. Dus als het dier niet in de stress raakt dan doet de rescue ook niet. Het gaat pas zijn werk doen als het nodig is dus.

Een paard zonder ruiter is altijd een paard. Een ruiter zonder paard slechts een mens!

laurae

Berichten: 1465
Geregistreerd: 12-02-03
Woonplaats: assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-05-03 15:40

fijn dat je de oorzaak hebt gevonden, dat had ook echt niemand kunnen bedenken Haha!


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _kajo_, amy495, Dandy200, Dee_Es, doezel2, lieke_, melissapupa, Molfre, NinaCharlie, Olga89, pretparkpony, Roadracer, SuperAssie, Supertje, TelmaB en 44 bezoekers