trappen - wat nu?

Moderators: Apple, Coby, petraaken, A_nouk, SayaJones, C_arola, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Joyce

Berichten: 6358
Geregistreerd: 02-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-07-01 19:55

Dribbel word steeds wilder, begint nu echt heel gericht naar je te trappen, wil boven op je stijgeren en bijt Scheve mond\
Als hij een ander paard ziet is hij niet meer te houden.
Ik weet niet zo goed meer wat ik er mee aan moet Verdrietig

Vandaag vertelde iemand me als hij zo zou blijven hij ook niet voor de kar zou kunnen omdat het gevaarlijk is omdat hij als hij een andere pony ziet er keihard op af rent, met kar of zonder kar.. hij is gewoon onwijs wild.
Hij zij ook dat dribbel gewoon gevaarlijk is doordat hij steeds gericht naar je trapt.

En waarom hij nou steeds trapt? Al zou ik hem slaan, of schoppen of op een andere manier pijn doen, dan zou ik het begrijpen. Maar nu? Verward

Wat moet ik nu doen?? Verdrietig Verdrietig Verdrietig

[Edit Karin] titel duidelijker gemaakt [/edit]

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Karin op 2001-07-16 23:27 ]</font>


Suzanne F.

Berichten: 29875
Geregistreerd: 03-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-07-01 20:30

Ik ken drbbel niet en weet ook niet wat voor ras het is en of het een hengst is maar dat denk ik wel. Zo te horen is het een hengst. Ik kan alleen maar zeggen....laat hem weten wie de baas is en gaat dat niet goedschiks dan kwaadschiks!! Als een paard gericht gaat slaan kan dat heel verkeerd aflopen. Eigenlijk heb je het al te ver laten komen. Geef hem eens een pak slaag in plaats van hij jou!! Helpt dat niet of kan je hem echt gewoon niet aan: Balletjes eraf.
Consequent zijn en niets toestaan, nog geen stapje vooruit wat jij niet wilt. Klinkt sneu maar als jij met een schedelbreuk in het ziekenhuis ligt is het nog veel sneuer.

Joyce

Berichten: 6358
Geregistreerd: 02-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-07-01 20:46

Het is een Klophengst ja ..
Eerder al eens een poging gedaan dus om ze balletjes er af te halen.
Ik weet niet, maar het lijkt of niks werkt bij hem. als ik hem straf intreseerd dat hem niet. soms weet ik gewoon niet meer hoe ik moet reageren Verdrietig

Yentl

Berichten: 12478
Geregistreerd: 14-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-07-01 21:01

ik denk dat je hem even helemaal met rust moeten laten, ook met ninja gedaan ook een rare situatie en het is toch wel over gegaan, tenminste meer...
veel succes en hopelijk lukt het
word er niet te zacht met hem gedaan? me kennis zei dat ddat ook met ninja was, niet vaak slaan, maar als ie het nog een keer doet pak je de zweep
ook es met ninja gedaan en dat heeft voor een poosje geholpen, beetje zielig maar dit is toch ook abnormaal!

Quote Apollo: Als ik nooit alcohol had gedronken he, zat ik nu waarschijnlijk op de universiteit *LOL*

I'm not your f*cking barbie bitch

Manon

Berichten: 5495
Geregistreerd: 25-06-01
Woonplaats: IJsselstein

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-07-01 21:57

De oplossing zou denk ik een vriendje voor hem zijn. Alleen als hij in een kudde loopt, krijg je het gevaar dat het een plakkerd wordt, dat is ook niet zo fijn.

Lisette

Berichten: 2676
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Veldhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-07-01 08:16

Vraag hulp van iemand die hier ervaring mee heeft. Als je zelf niet streng genoeg bent wordt dit alleen maar erger. En het is ook nog gevaarlijk ook. Ik zou zeggen ruinen en hulp zoeken.

Natascha

Berichten: 6500
Geregistreerd: 07-02-01
Woonplaats: Ankh Morpork

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-07-01 08:43

Ga eens wat NH oefeningen met hem doen. Duidelijk een paardje dat geen respect voor je heeft. Doe het anders onder begeleiding van iemand die hier ervaring mee heeft. Flink meppen werkt vaak alleen maar averechts en respect krijg je er ook niet door. Wel angst en dan luistert ie misschien eventjes goed, maar heb je vette kans dat ie het later gewoon weer opnieuw probeert.
Suc6 met je driftkikkertje.

Niets zo charmant als een paard aan de wand: (zie profiel of hiervoor portretten en naambordjes)

Pink_Horizon

Berichten: 19828
Geregistreerd: 11-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-07-01 09:51

Ik weet precies wat je bedoelt. Pinky was dus ook zo, een paar maanden geleden. iedereen werd bang van hem omdat hij je expres pijn wou doen als hem iets niet zinde.
IK ben toen erg hard opgetreden, misschien wel iets te hard, maar hij is weer lief, weer normaal. Iedere keer als ik hem uit de wei ging halen nam ik een korte zweep en een halsterrouw mee (halster liet ik om anders kreeg ik hem never te pakken). Ik knipte hem vast, aaide een keer en zorgde dat ik metteen langs hem stond. Zoa kan hij jou niet raken. Bij iedere poging tot kreeg hij een flinke tik met de zweep op zn kont en moest hij zeker een halve minuut zonder iets te doen stilstaan. Ging dat goed? dan liepen we verder. Pinky trapt niet maar steigert wel om je pijn te doen. ontzettend gemeen.
Als hij steigerde deed ik of een klap met de zweep op zijn hals geven of naar beneden trekken en een velletje pakken en flink hard omdraaien (best pijnlijk). Zo heb ik een tijdje met hem om moeten gaan, ik vind het jammer dat het moest, maar anders kon ik hem simpelweg niet aan. Waarom ik alles met de zweep doe heeft 2 redenen: Liever dat hij angst krijgt van de zweep dan van mijn hand. Nooit in zijn gezicht slaan, wordt hij kopschuw van (Is pinky ook, kweet alleen niet waar dat aan ligt...) En met de zweep kun je een klein stukje op afstand blijven zodat als hij nog een keer steigert jij geen hoef in je gezicht hebt. (want dat is erg pijnlijk, kspreek jammergenoeg uit ervaring.)
Zo is Pinky er dus vanaf gekomen. Nu is hij weer zoals vroeger. Ff mij testen denk ik, hij is nu dus 2...
Pinky is ook sinds een poos terug gecastreerd, maar of het geholpen heeft? Hij doet inderdaad minder om mij pijn te doen, maar ik vind dat dat door mijn strenge periode komt Knipoog

Nu krijg ik natuurlijk vanallerlij berichten dat ik een dierenbeul enzo ben, maar ik zit iet met een onhandelbare pony, en Pinky is nog steeds niet bang van de zweep, dus zo slecht heb ik het niet gedaan vind ik zelf!

Heel veel succes ermee en denk aan 1 ding, als je bang van hem wordt verlies je de macht over hem en leert hij het nooit af.
Btw een klophengstje kun je wel laten casteren. Bel de DA nog maar eens op. Let er wel op dat het vrij prijzig is...

Hopelijk heb je iets aan mijn uitleg, pb me maar als je wil.

Groetjes Kim

Trotse mama van dochters Svenna & Loys
Voorlopig paardloos!

Lisette

Berichten: 2676
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Veldhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-07-01 11:27

Goed gedaan Kim. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.

Mirte

Berichten: 2107
Geregistreerd: 18-05-01
Woonplaats: bollendorp

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-07-01 12:43

Nou, jou dribbel zou zo mijn shet kunnen zijn. Even weer een voorbeeld:ik ging vanochtend mijn paard druppels geven en liep dus de wei in. Komt die kleine eraan hoor, oren plat en gaat trappen. Dit is dus heel normaal voor hem. Hij heeft mij al vaak genoeg getrapt en vooral vreemden stampt hij in elkaar. Doe ik hem z'n halster om dan probeert die in m'n handen te bijten, tijdens het poetsen is het helemaal oppassen. Hij kan opeens trappen. Ik ben het er niet mee eens dat een harde aanpak helpt. Hij is inmiddels 5 en ik heb echt van alles geprobeerd. Ik sla mijn paarden nooit en mijn instructrice zei dat ik hem veel harder aan moest pakken. Zij ging het daarom proberen. Nou, hij is alleen maar chagrijniger geworden, trapt nog sneller en vertrouwd niemand meer. Elke keer als die trapte kreeg die een tik met de zweep, maar hij mepte 10 keer zo hard terug. Het schiet dus echt niet op. De laatste tijd doe ik het weer op mijn manier (veel met de stem) en is die weer iets minder sacho, toch blijft die een klier. Ik ga straks met m'n paard beginnen met NH, en laat hem ook meedoen. Ik zal je op de hoogte houden of het werkt! ik hoop het wel, want ik wil hem niet wegdoen.

Mirte

Inzicht zonder handeling brengt geen verandering
*zucht*waarom begin ik steeds te laat om tentamens te leren...

Shaienne

Berichten: 4933
Geregistreerd: 02-04-01
Woonplaats: Vaassen

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-07-01 13:08

Hai,


Ik had ook een shet, een hengst en die was op het laatst ook zo. Ik werd echt bang van hem (ik was nog een stuk jonger) en mn ouders besloten om hem weg te doen.
Hij is toen naar een strenge mevrouw gegaan en binnen no time was hij hardstikke vriendelijk!

Ik snap dat je heel erg gek op je pony bent, maar je moet nu echt streng gaan worden, ookal is dat helemaal niet leuk. Dribbel zou daar echt beter van worden.
Het zou een moeilijke tijd worden, maar dat is nou eenmaal nodig.
Zoek anders iemand die je kan helpen,
veel succes

Joyce

Berichten: 6358
Geregistreerd: 02-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-07-01 13:57

Bedankt voor jullie reacties.
En over harder optreden... Tja, ik denk dat het geen zin heeft. Ik denk dat dribbel wei en vriendjes nodig heeft en dit kan ik hem niet geven. Maar hij heeft wel een tijd op de wei gestaan, en toen was hij net zo Scheve mond\

En ik ben inderdaad bang van hem geworden Verdrietig en ik weet dat hij daardoor nog meer doet, maar ik ben het ook niet expres Verdrietig hulp krijg ik al..maar het werkt gewoon niet bij hem Verdrietig

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-07-01 17:11

Je moet de baas over hem zijn.
Als je bang bent ben je dat niet en dat merkt hij helaas.

Ik vind dat Pinky het goed heeft gedaan. Je voelt je echt een grote trut als je hem een flinke tik verkoopt maar op de lange duur is het voor allebei het beste. Ook voor de pony want die weet dan tenminste wat ie aan je heeft en tot hoever hij kan gaan.

Kijk maar eens in een kudde of hoe een merrie soms haar veulen aanpakt als het niet luisterd, dat gaat veel harder dan die tik van ons.
Ik vind het geen dieren beulerij als je je paard een tik verkoopt als hij er om vraagt daar staat uiteraard tegen over dat je hem beloont als hij goed luisterd.
Als je dit Consequent (en dat is het moeilijkste) doet heb je dadelijk weer een fijne pony

succes en ik zou ook eens gaan informeren over een operatie voor casteratie

Pink_Horizon

Berichten: 19828
Geregistreerd: 11-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-07-01 18:18

Ik weet echt precies wat je doormaakt. Ik geef het nooit graag toe maar ik werd er ook gewoon bang van. Ik weet niet wat me de doorslag gegeven heeft strenger op te treden, maar van de een op de andere dag was IK de baas en niet Pinky! Tuurlijk voel ik me een dierenbeul zodra ik hem een harde tik geef, maar ik ben van de andere kant zo trots op hem als hij weer iets liefs ofzo doet, dan knuffel ik hem helemaal dood!
Ik denk dat je tegen jezelf moet zeggen: Kom op het is maar een shetje en ik zal je hebben! Jij niet mij! Wees erg consequent en straf sneller dan normaal. Maar niet ALLEEN straffen! Loopt hij een stukje lief mee stop dan ff en beloon hem! Bij de kleinste, makkelijkste dingen belonen.
Ik weet dat het zo makkelijk te zeggen is, maar vergeet niet dat ik dit ook meegemaakt heb en dat Pinky nu een schat is! Echt, ik ben zo blij dat ik een periode een 'dierenbeul' ben geweest.

Mirte: Zodra Pinky steigerde kreeg hij een klap op zijn hals, vooral in het begin steigerde hij dan expres nog een keer. Maar in plaats van stoppen gaf ik hem nog een tik. Als jij stopt vind hij dat hij gewonnen heeft, nooit doen dus. Heel soms steigert Pinky nog wel eens. vooral als hij bang is. Nu hoef ik hem alleen maar kwaad aan te kijken of mijn vinger omhoog te doen of hij is al weer super lief en komt me 'troosen'.
regelmatig loop ik nog met de zweep de wei in. Niet meer om te gebruiken maar om te laten zien dat IK de baas ben. Maar ik probeer het steeds minder. Ik ben ervan overtuigd dat het over een tijdje 100% over is!

Sterkte ermee! En laat maar weten hoor als je nog advies wil...

Trotse mama van dochters Svenna & Loys
Voorlopig paardloos!

Lunatic

Berichten: 737
Geregistreerd: 01-06-01
Woonplaats: 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-07-01 23:24

Hoi,
kheb een beetje gemengde gevoelens over de reacties. Ieder moet doen wat hem/haar het beste lijkt, hoor. Iemand bij mij op stal heeft een heel dominant paard, zij doet een soort Klaus Hempfling/Emiel Voest methode. In een paddock met een touw bij je vandaan sturen, en een afgewendde houding zonder oogcontact aannemen, totdat hij naar je toe komt bijv. Tijdens het lopen aan het halster, stoppen als hij trekt/opzij springt/druk doet en pas verder lopen als hij braaf naast je staat. Laatst kon ik mijn pony niet vangen in het weiland Verdrietig en toen heb ik ook besloten om haar bij me vandaan te sturen. Met hulp van mijn vriend, het was een heeeel groot weiland. Hij met een longeerzweep en ik met een halstertouw. Na 20 min. op en neer laten galopperen ging ze stilstaan in een hoek, nam ik dus die houding aan en kwam ze aan me snuffelen. Pas als je niet MAG komen, wordt het natuurlijk interessant Verward , logisch... Knipoog

Poetic Dante Lunar 1.51 m en dus officieel E-pony!

Yentl

Berichten: 12478
Geregistreerd: 14-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-07-01 19:48

het streng optreden helpt vaak wel bij ninja is zo geworden vanwege dat er te zacht werd gedaan.. 1 x was ik het zo zat, toen hij weer beet (dat ik echt een blauwe plek had) nam ik de zweep tevoorschijn en even later was het een schat van een pony
soms is alleen staan ook een oplossing, heeft ook een periode van ninja doorgeslaan.. daarvan leert ie echt want ninja kreeg te veel aandacht en dan denkt ie de hele wereld ligt aan mijn voeten en hij is gecastereeerd maar denk niet dat dit altijd hebt, hij was ietsjes minder maar nog..
enne het is toch overgegaan namate dat hij alleen staat, maar nu komen elke dag van die kleine frutsel kindjes aan hem frutselen, prutselen en poetsen tis een vrij lief beestje nu ik hoop dat je er achter komt wat je moet doen met dribbel!

Quote Apollo: Als ik nooit alcohol had gedronken he, zat ik nu waarschijnlijk op de universiteit *LOL*

I'm not your f*cking barbie bitch


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AhrefsBot, Lena82, snuffie123, xJitskee, Zapje en 19 bezoekers