Mag een pensionhouder dat doen??

Moderators: petraaken, A_nouk, C_arola, Dyonne, Apple, Coby

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Lunatic

Berichten: 737
Geregistreerd: 01-06-01
Woonplaats: 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-07-01 22:58

Weet iemand wat je rechten zijn als klant bij een pensionstal? Zonder in details te treden zit het zo: X (de pensionhouder Misselijk )heeft iets gedaan zonder het te zeggen tegen klant 1, de bijrijder van klant 1 heeft dit gezien, X vraagt haar om dit niet te zeggen Lips are sealed . Ik was daar bij. Vervolgens komt klant 1 hier achter via klant 2,3,6 enz. X komt woest op de bijrijder af in de bak en sommeert deze om het terrein te verlaten Verward , X beschuldigt haar ervan het toch te hebben doorverteld, wat niet zo was, want daar was ik getuige van. Na dit voorval heb ik vandaag gezegd tegen X dat ik het niet eens was met de manier waarop dit gegaan was en geen communicatie wens met hem, zolang hij zo doet. Nu kreeg ik een brief met een maand opzegtermijn, reden: meningsverschil. Kan hij dat doen, want ik heb me toch aan de regels van het contract gehouden, op basis van een meningsverschil??

Poetic Dante Lunar 1.51 m en dus officieel E-pony!


Mytens_oud

Berichten: 4184
Geregistreerd: 20-03-01
Woonplaats: omgeving Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-07-01 07:28

Als ik jou was zou ik je even laten inlichten door een advocaat of iets dergelijks, die heb je toch ook gespecialiseerd in paarden(gedoe)?
Volgens mij kan dit niet zomaar hoor, geen gegronde reden en als huurder heb je best veel rechten.

Hoofd AMF.
ik heb er 1, een chocolad met wit katertje,
Gizmo !! Mijn icon is zijn vader.

sanderijn
Berichten: 5643
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: daar waar het altijd lijkt te waaien....

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-07-01 07:31

heb jij toen je daar kwam een contract ondertekent met daarin alle huisregels en rechten?lees daarin na of je op een meningsverschil daar 'ontslagen'mag worden.maar als die pensionhouder zo achterbaks is zou ik persoonlijk allang wel vertrokken zijn!

soms is het beter om te zwijgen

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-07-01 07:35

Ik weet niet zeker of dit nu wel of niet kan maar ik vind deze vraag ook niet zo ter zake doende.

Ik zou me af vragen of ik die man de verzorging van mijn paard nog wel zou toevertrouwen na dit voorval.

Yentl

Berichten: 12478
Geregistreerd: 14-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-07-01 09:27

ik weet het ook niet
ik zou denken dat hij dat niet mag doet. licht een gediplomineerd iemand in in dit soort dingen

Quote Apollo: Als ik nooit alcohol had gedronken he, zat ik nu waarschijnlijk op de universiteit *LOL*

I'm not your f*cking barbie bitch

Manon

Berichten: 5495
Geregistreerd: 25-06-01
Woonplaats: IJsselstein

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-07-01 09:59

Heb je 2 topics gepost? Ik kwam deze namelijk eerder al tegen. Maar ik zal hier ook wel even mijn mening zetten. Wij hebben thuis ook een pensionstal voor ponys.Sommige dingen kun je als pensionstalhouder even niet in de hand hebben(bezoek dat fietsen overal neerplant, slingerende spullen van andere pensionklanten) maar ik vind het niet erg netjes van die pensionstalhouder van jou, dat hij er niets aan doet. Je hebt er al verschillende keren om gevraagd, maar er wordt niks gedaan. Ik denk dat je hem/haar nog 1x moet aanspreken over wat je dwars zit en dan is het aan hem/haar om er nog wat aan te doen of niet. Zeg dan ook gelijk dat als er niks gedaan wordt, dat je weg gaat. Als er dus inderdaad niks gedaan wordt, zou ik toch maar voor de veiligheid van je paard een andere stal zoeken

Manon

Berichten: 5495
Geregistreerd: 25-06-01
Woonplaats: IJsselstein

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-07-01 10:07

Oh sorry, ik dacht dat dit hetzelfde verhaal was, maar dat is van iemand anders. Hihi, sorry.

Sibold
Berichten: 1817
Geregistreerd: 10-07-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-07-01 10:32

Was van mij dat bericht dus..

Tja, of een stalhouder dingen wel of niet mag doen, weet ik ook niet [zie mijn prangende kwestie] Zaak is wel dat wanneer er afspraken niet nagekomen worden [zoals ook in mijn geval] het toch vaak jouw woord tegen het zijne is... tot vervelends aan toe wordt het dan zo'n welles/nietes spelletje... afspraak is afspraak lijkt me. Bv. bij ons horen de stallen -als je die hebt- voor 10.00 uur uitgemest te zijn i.v.m. voederronde [HUISREGEL]... ik kom dan b.v. om 9 uur. Denk een uur te gaan rijden, kom terug om half elf en de stal blijkt niet uitgemest te zijn en het kuil ligt gewoon op de mest gekwakt. Vervolgens sta je dus zelf je stal uittemesten, op zich geen probleem, maar WEL als je de afspraak hebt gemaakt voor full-service en daar ook voor betaalt... klinkt heel kleinzerig, maar spreek ik de stalhouder erop aan, dan kan ik nog een grote mond krijgen toe en moet ik niet ZEUREN...
Sommige stalhouders kun je beter kwijt dan rijk zijn, Lunatic. Lekker op zoek gaan naar iets anders!

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Sibold op 2001-07-16 11:33 ]</font>

Lunatic

Berichten: 737
Geregistreerd: 01-06-01
Woonplaats: 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-07-01 11:33

Bedankt voor jullie reactie luitjes!
Ik heb net onze DAS Rechtsbijstand gebeld, voor juridisch advies. Het blijkt dat de brief die ik persoonlijk van hem gekregen heb, niet rechtsgeldig is. Hij moet aangetekend gestuurd worden, er moet een ontruimingsdatum in staan, het kan niet per halve maand, alleen per de 1e, en ik moet 6(!) wkn de tijd krijgen om te reageren. Hij mag me WEL om wat voor reden dan ook, opzeggen! Hij krijgt nu een aangetekende brief van een advocaat en daarna gaan we naar de Kantonrechter. Deze geeft vanaf de ontruimingsdatum nog 2(!) mndn verlenging, zodat je een vergelijkbare voorziening kunt zoeken voor je paard. Dus in mijn geval hoef ik waarschijnlijk pas per 1 NOVEMBER weg i.p.v. 15 augustus. Sorry, beetje lang verhaal Scheve mond\ , maar dan weten jullie ook meteen waar je aan toe bent bij dit soort zaken.

Poetic Dante Lunar 1.51 m en dus officieel E-pony!

Sibold
Berichten: 1817
Geregistreerd: 10-07-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-07-01 11:41

Goedzo!

Billy

Berichten: 19629
Geregistreerd: 06-07-01
Woonplaats: Poetsplaats

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-07-01 11:49

Het is fijn dat je juridisch gedekt bent, maar ik zou me niet meer prettig vinden met mijn paard daar op stal. Ik zou hem zo snel mogelijk weghalen, want je weet nooit of zo'n man je paard nog wel eerlijk behandelt.

_________________
I'm not suffering from insanity, I "m enjoying every minute of it !!!

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Billy op 2001-07-16 12:50 ]</font>

Lunatic

Berichten: 737
Geregistreerd: 01-06-01
Woonplaats: 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-07-01 13:51

Leuk nieuws! Ik ga vanmiddag bij een pensionstal kijken, digitale folder ziet er heel goed uit en niet zo duur! Zij hebben ongeveer dezelfde faciliteiten, maar dan iets uitgebreider. Je kunt uit 3 formaten boxen kiezen en in een gewone of een inloopstal. Ben benieuwd, ik laat het vanavond nog wel ff weten. Ik voel me meteen weer stukken beter! Greetz

Poetic Dante Lunar 1.51 m en dus officieel E-pony!

Sibold
Berichten: 1817
Geregistreerd: 10-07-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-07-01 13:56

Veel succes, lotgenoot!
Lachen

Lunatic

Berichten: 737
Geregistreerd: 01-06-01
Woonplaats: 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-07-01 14:14

Zeg Sibold, gaat het bij jouw stal al beter of wil je daar ook weg? Bij mij is de rest van de verzorging en de faciliteiten n.l. wel in orde, alleen hadden we nu een conflict. Als jouw pensionhouder echt in gebreke blijft bij wat er in het contract staat kun je hem daarvoor aansprakelijk stellen, nog voordat er een ongeluk o.i.d. gebeurt. Iemand bij mijn stal heeft een dreigbrief via een advocaat gestuurd naar X, waarin hij dreigde 1 maand de huur niet te betalen, als X de buitenbak, longeercirkel en paddocks niet afmaakte zoals belooft bij het aangaan van het contract.

Poetic Dante Lunar 1.51 m en dus officieel E-pony!

moekoekoe
Berichten: 3433
Geregistreerd: 02-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-07-01 14:56

Bij mij op stal was het vergelijkbaar met wat Sibold schrijft. Alleen nog een graadje erger: er werd rustig 3 weken niet uitgemest! En er werd rustig om de dag hooi gegeven en dan heb ik het nog niet over overgeslagen voerrondes.
Ik ben, met mijn stomme kop, gebleven omdat ik heel goed om ging (en ga) met de andere pensionklanten, konhet niet goed loslaten. Een van mijn paarden had 4 keer koliek in een half jaar, stond altijd opgetrokken. Ondertussen vroeg ik wel (wedstrijd) prestaties van hem. Frusty
Na nog wat druppels die de emmer hebben doen overlopen heb ik mijn 3 paarden ingeladen en ben vertrokken.
Ik mis mijn stalgenoten nog iedere dag, maar jee..wat zijn mijn paarden er beter van geworden! Ze krijgen 2 kilo minder biks, maar toch zijn ze dikker geworden en niks geen darmklachten en optrekken meer!
Blij dat ik het toch gedaan heb! Party!!

Sibold
Berichten: 1817
Geregistreerd: 10-07-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-07-01 15:38

Hoi Luna [en andere bokkers natuurlijk ook]
Bij ons op de stal is het eigenlijk gewoon een zootje, ben net bij een ander pension wezen kijken en dat was al een stuk beter! De houder pretendeert een "bedrijf" te hebben terwijl voor het grootste deel vrijwilligers de boel komen klaren waaronder ook kinderen. Voorheen stond ik op een privestal waar ik helaas weg moest omdat die mensen er mee ophielden. Daar deed ik ALLES zelf [reed desnoods 2 keer per dag op en neer 50 km om mijn paardje te verzorgen] Weinig gezeur verder omdat ik de boel netjes bijhield en achterliet en ook wel eens klusje voor de eigenaren deed. De verzorging bij ons op de stal vind ik gewoon imo niet OK. Dwz weinig inzicht in de paarden an-sich. Veel wisselingen binnen de diverse kuddes [na veel aandringen zijn uiteindelijk de ruinen in een kudde gezet! voorheen werd je paard gewoon verrot geschopt >> "dat hoort er nu eenmaal bij!"] In de winter heb ik al een aantal keren kunnen voorkomen dat er beschimmeld hooi/kuil gevoerd wordt. Wormenkuren worden niet regelmatig gegeven etc. en zo kan ik wel uren doorgaan. Weidegang of te lang, of helemaal niet. Doordeweek kan ik mijn paardje als een ton van het land halen. In het weekend heb ik wat meer controle... tja, gewoon erg ontevreden dus... zorry, ik kom over als een zeurdoos. Dat ben ik echt niet! Maar hoogst waarschijnlijk heb ik een ander onderkomen gevonden, alleen daar is geen bak, Niet dat ik dat miste want de huidige bak is of te nat, of te mul of bevroren.. dus eigenlijk moet ik inderdaad niet zeuren Lachen

Roel
Berichten: 650
Geregistreerd: 28-02-01
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-07-01 17:27

Bij ons op stal in Zeist zijn er duidelijke regels. Indien die niet nageleefd worden, staan er sanctie's tegenover. Als ze ook iets dwarszit van een klant roepen ze die klant apart en even in huis een gesprek met elkaar en dan is het weer goed. Heb het heel erg naar mijn zin daar en er zijn nooit problemen eigenlijk. Alleen geklets onderling hou je toch wel...

Hoe meer je MENSEN leert kennen, des te meer ga je van je PAARDEN houden.
stalpraat.net Ook een gezellig forum, kom erbij!
voor foto's: http://www.yourmomentfotografie.nl

Lunatic

Berichten: 737
Geregistreerd: 01-06-01
Woonplaats: 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-07-01 17:58

Nou, ik ben geweest en ik vind de stal geweldig *LOL* ! Het is het helemaal: ruim, schoon, gezellig, eb/vloed buitenbak, verwarmde kantine, nooit meer zelf uitmesten, stipte voertijden, 7 ha weiland, gedraineerde paddocks, tegen kleine vergoeding wordt je paard in/uit het weiland gehaald en de kosten......f425,-. Als ze elke dag je paard in en uit het weiland doen, komt er f75,- bij. Nu betaal ik ook f500,- maar moet ik heel veel zelf doen. Je kent dat wel: paard in de paddock, uitmesten, voerbakjes klaarzetten, hooizakken vullen en klaarzetten. Dan nog even wachten zodat je paard lekker 1 1/2 uur buiten heeft gestaan. Rijden, nog een uurtje het weiland in, en dan pas weer naar huis. Ik heb thuis ook nog wat beestjes zitten die op me wachten, dus die nieuwe stal zou veel tijd schelen, dan hou ik tijd OVER Scheve mond\ , normaal kom ik die TEKORT! Sibold, ik hoop dat die andere stal jou ook goed bevalt, ik ben nu helemaal opgelucht Lachen . (was die opzegtermijn maar vast voorbij)

Poetic Dante Lunar 1.51 m en dus officieel E-pony!

Sibold
Berichten: 1817
Geregistreerd: 10-07-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-07-01 18:41

Gefeliciteerd!!
Ik zit nu nog even te dubben tussen de stalling zonder bak bij [da's letterlijk om de hoek bij mij] en een ander pension... 5 km verderop. Ik heb het wel ff gehad met de pensionstallingen [de goede uitgezonderd natuurlijk]
Lachen

moekoekoe
Berichten: 3433
Geregistreerd: 02-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-07-01 21:18

Ik ben echt zo blij dat ik ben weggegaan. Mijn paarden komen nu elke dag in het land, zelfs mijn hengst! Pling
Ze zijn enorm veranderd, niet normaal meer!
Bij mijn nieuwe stal hebben ze ruinen en merries gescheiden in het land en de hengsten gaan als de rest op stal is, ieder met een wei ertussen. (5 weides, 3 hengsten)
Mijn ruin had aardige klappen gehad in het land, (andere paarden ook) en de onruststokers mogen nu de wei niet meer op. Die twee gooien ze nu appart in een paddock los.
Wonderlijk dat je hier alles gewoon kunt vragen zonder een grote bek te krijgen. En wonderlijk dat de pensionhouder zei dat hij mijn hengst wat mais zou bijvoeren....mijn mond sloeg open, dat had ik nog nooit meegemaakt!
Ben dus heel tevreden nu, maar helemaal in mijn nopjes als ik in okt mijn beesies bij huis heb!!!!

vikki

Berichten: 14251
Geregistreerd: 21-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-07-01 21:40

Die pensioneigenaar kon van mij voor de opzegtermijn lekker zijn kale stalling krijgen, ik was er geen dag langer gebleven, Misselijk ! Dan liever wat meer geld uitgegeven...maar in ieder geval hartstikke fijn voor je dat je die nieuwe pensionstal gevonden hebt, dat je er maar veel plezier mag hebben!

Twinkelbell

Berichten: 1184
Geregistreerd: 06-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-07-01 21:21

Hallo,

Wat zijn er toch veel onbeschofte mensen op de wereld, die maar denken dat ze alles kunnen maken! Bovendien terroriseren je lieveling en hobby! Het moet wel leuk blijven!

Ik heb ook zelf zoiets onderlijve bevonden, alleen ik werd door de pensionhouder voor van alles uitgemaakt! Dat was in Diemen!
Gelukkig sta ik nu op een leuke stal, waar mensen nog steeds de motto hebben "je hobby moet wel leuk blijven!" Gezeur onderling houd je altijd, of het nu een grote of een kleine stal is.

Dat moest ik ff kwijt!

Prima

Berichten: 6024
Geregistreerd: 12-08-01
Woonplaats: Bussum & Harskamp :D

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-01 20:54

tja jongens waar twee strijden hebben twee schuld zeg ik altijd maar. Op basis van 1 verhaal kan je nog niet zeggen dat alle schuld bij 1 iemand ligt. Ik heb geleerd, dat je het beste je niet moet laten meesleuren in andermans 'conflicten' omdat je er uiteindelijk niets mee wint. Ook leer je voorzichtiger mensen te benaderen/helpen, want voordat je het weet creeer je verplichtingen en of situaties die je niet wil. In dit wereldje 'voeden' heel veel mensen zich van andermans leed/roddels en gezeur en gezever. Wat dat juridische gebeuren betreft...tja je wint er helemaal niets mee. Wees blij dat je nu op zo'n leuke stal staat: http://www.stal-horstermeer.nl , want daar sta ik ook! En das Prima!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _Nero, Lvanwissen1, turtlelito, Vagabondo en 22 bezoekers