Te zware training???

Moderators: Dyonne, Apple, Coby, petraaken, SayaJones, A_nouk, C_arola

Dit onderwerp is gesloten, je kan geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen.Onderwerp gesloten
 
 
Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-07-01 19:53

Ik rijd dus nu sinds een week op Iduna (ik heb nu 4 keer gereden). Ik ben er achter gekomen dat ze het moeilijk/pijnlijk vind om nageeflijk te lopen. Waarschijnlijk is ze daar nooit goed op getraind ofzo.

Nu heeft ze volgens mij wat spierpijn. Tijdens het rijden heb ik er een gogue aan hangen die ik als chambon gebruik. Gewoon heel losjes, dus zodat ze alleen hulp krijgt met het 'eerste knikje' Ook ben ik begonnen met bijgezet longeren.

Hiervoor werd ze door 2 andere meisjes gereden, de een reed dressuurmatig, de andere sprong. Lijkt mij dat ze dus ook flink trainen. En nu word er gezegd, doe het rustig aan, dat deed ik al. Ik kan namelijk geeneens zwaar trainen, daar heb ik de ervaring nog niet voor.

Maar IMO klinkt dit best vaag. Ze is constant gereden en nu ik op de nageeflijkheid train zou dat te zwaar zijn? Verward Lijkt mij dat ze dus gewoon niet goed gereden is hiervoor. Ik train nieteens hard voor de nageeflijkheid. Puur het eerste stukje en voor de rest heb ik zoiets van dat komt wel.

Maar ik vind 't gewoon vreemd dat het allemaal rustig aan gedaan moet worden. En dat meisje die springt (waarmee ik Iduna nu doe) zegt dan tegen mij, blij dat jij dressuurmatig rijd, want ik spring liever, dat dressuren kan ik wel Verward Blijkbaar niet, want ze springt niet iedere keer, maar 1 keer per week, dus de andere dagen zou ze ook dressuurmatig moeten rijden.

Vind 't heel knap dat wanneer ik heel rustig aan doe, de training te zwaar zou maken. En dat ze door mij spierpijn zou hebben.

Ook vertelde iemand mij dat ik dan iedere dag moet gaan masseren Verward Hallo, het is wel een paard. Een beetje spierpijn is echt niet erg IMO. Wanneer wij spierpijn hebben rijden we daar toch ook doorheen? Verward

Oh ja, en dat andere meisje zegt dat ze graag nageeflijk loopt, maar ze loopt dan wel te diep.

Ik heb dat dus meegemaakt en gemerkt dat ze uit zichzelf naar beneden gaat lopen, zonder dat ik ook maar iets speel met de teugels. Dus naar mij en Prisca's idee, ontduikt ze dus juist alles, door zo diep te gaan lopen.

Wat vinden jullie hiervan???
Het is misschien allemaal wat vaag uitgelegd, maar er zijn veel dingen die ik wil zeggen en het goed verwoorden ervan wil niet helemaal lukken Haha!

Toch graag jullie reacties en als er iets niet duidelijk is, gewoon vragen.

Alvast bedankt!!!

Taart naar eigen ontwerp? www.yourcake.nl / Ik ben niet labiel, ik ben emotioneel flexibel :D
A fool-proof method for sculpting an elephant: first, get a huge block of cake; then you cut away everything that doesn't look like an elephant...


sanderijn
Berichten: 5643
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: daar waar het altijd lijkt te waaien....

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-07-01 19:56

klinkt idd als spierpijn.los je probleem zo op:met losrijden en uitstappen maak je de gogue/chambon los,zodat je eerst de spieren een warming up en cooling down geeft.gebruik daarna pas alleen met het 'echte'rijden die hulpteugel.zelfde met bijzet.als ik tink longeer laat ik haar eerst warmlopen zonder bijzet(of die pessoa)en dan als ze warm is hang ik die dingen er pas aan,uitstappen wederom haal ik het spul er eerst weer af.zo creeer je meer ontspanning voor de spieren en heb je minder last van spierpijn

soms is het beter om te zwijgen

wendy1

Berichten: 1006
Geregistreerd: 20-06-01
Woonplaats: hoogvliet/rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-07-01 20:02

Ik denk niet dat het te zwaar voor haar is als ze al die tijd gewoon gereden is Haha!
Mischien hebben die anderen meiden er niet mee geoefend en doet ze het daarom niet.
Ik ben nu zelf bezig met mn fjord naar beneden terijden en ik longeer ook met bijzet,terwijl dat nooit gedaan is maar spierpijn?dat zullen ze best wel even hebben maar ze worden vanzelf losser en dan gaat dat weg Haha!
Bij mijn fjordje wel en die heb der hele leven niets gedaan Haha!
Heb haar nu 3 maanden en rij nu een uurtje met er in het begin zal ze best spierpijn gehd hebben maar masseren Verward
Ik zou gewoon blijven longeren met de bijzet
En is het haar niet verkeerd aangeleerd als ze tediep loopt?
En anders moet je zien te achterhalen waarom ze zo diep loopt of ze mischien ergens pijn heb de rug mischien is maar een optie hoor
Oke ik hoop dat je hier iets aan heb Haha!

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: wendy1 op 2001-07-15 21:29 ]</font>

Karin

Berichten: 61938
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-07-01 22:20


.
If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together. <African proverb>


Dit onderwerp is gesloten, je kan geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen.Onderwerp gesloten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Kanzi, maureen, muppetmayo, whoopie en 22 bezoekers