Boekenvraag

Moderators: SayaJones, Apple, Neonlight, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Tinkie
Berichten: 222
Geregistreerd: 23-05-02
Woonplaats: Drachten

Boekenvraag

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-05-03 00:02

Heeft iemand van jullie de volgende boeken :

Anatomie en gedrag van het paard, van Susan McBane
De kleur van het paard, van Jeanette Gower

Wat vinden jullie er van ? En kan iemand mij vertellen wie de uitgever is van deze boeken ?


Cassidy

Berichten: 75551
Geregistreerd: 08-08-01
Woonplaats: Purmerend

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-05-03 00:16

Afbeelding

De voorvaders van het moderne paard zwierven al ruim een half miljoen jaar over deze planeet voordat de eerste mens verscheen. En toch proberen wij mensen het gedrag van het paard aan te passen aan onze behoeften. Pas sinds kort proberen veel mensen paarden echt te begrijpen.

Susan McBane behoort tot de paardenexperts die inzien dat de beste manier van onze paarden verzorgen niet schuilt in het inperken van het natuurlijke gedrag van het paard, maar juist in het leren hoe dit gedrag in het voordeel kan werken van zowel paard als eigenaar. Dit boek omvat een holistische benadering van de gezondheid en het welzijn van paarden. Lichaam en geest van het paard worden bekeken vanuit biologisch en psychologisch oogpunt gecombineerd met de meest recente ideeën en informatie over hoe een paard gelukkig en gezond kan blijven.

Het boek behandelt de evolutie van het paard en beschrijft hoe de natuurlijke, wilde paarden- en ponysoorten zijn ontwikkeld tot de grote verscheidenheid aan rassen die we tegenwoordig kennen. Ook wordt beschreven hoe belangrijk de domesticatie door de mens is geweest voor het paard. Door middel van een boeiende beschrijving van de rol die paarden hebben gespeeld in de geschiedenis, mythologie en religie wordt uitgelegd hoe en waarom de mens zich altijd zo heeft laten betoveren door paarden.

Dit boek is daarnaast een praktische leidraad die laat zien dat we met paarden een ideale relatie kunnen opbouwen, gebaseerd op respect en vertrouwen, zodat het houden van een paard nog meer de moeite waard wordt.

Uitgeverij: http://www.veltman-uitgevers.nl/

Afbeelding

De Kleur van het Paard
Eindelijk is hij dan verschenen: de Nederlandse vertaling (door Sandra Nieuwendijk) van Horse Colour Explained heeft de titel De Kleur van het Paard meegekregen en is een echte aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in de erfelijkheid van de haarkleur bij paarden. In het gemakkelijk leesbare boek met heel veel verduidelijkende kleurenfoto's worden de beginselen van de erfelijkheidsleer op eenvoudige wijze uitgelegd, komen alle mogelijke kleuren en aftekeningen op overzichtelijke wijze aan de orde en krijgen alle bestaande kleurschakeringen een naam.
Voor wie het boek Het Paard in zijn Kleurenrijkdom van J.H. Wiersema kent, is dit de zo lang verwachte opvolger. Kleurenkennis à la Wiersema, maar dan zo'n dertig onderzoeksjaren later en in overeenstemming met de huidige stand van zaken in de wetenschap.

De Kleur van het Paard, door Jeanette Gower, 144 pagina's full color. Uitg. Bosch & Keuning, prijs € 27,50.
Te bestellen bij Media Boekservice
Coldenhovenseweg 100
6961 EG Eerbeek
tel.: 0313-655575
fax: 0313-654316
E-mail: info@mediaboek.nl
internet: www.mediaboek.

Waar een zoektocht op www.google.com niet toe kan leiden...Haha!

Je suis Charlie.

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Evito_06, Fortitude, freetorun, Googlebot, japielover, kim_1990, marjan19, mooney, RianneH, Rosanna1990 en 40 bezoekers