Weidegenoot jaloers om veulen?

Moderators: SayaJones, Apple, Neonlight, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Baileys

Berichten: 544
Geregistreerd: 26-08-02
Woonplaats: Koudekerke

Weidegenoot jaloers om veulen?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-05-03 22:40

Gister is mijn tinkerveulen geboren. Alles prima gegaan, gewoon in de wei geboren, tis een bonk van een hengst, met moeders ook alles goed.
Het grote probleem is Farah, een Comtoismerrie van 10 jaar oud. Die loopt samen met mijn tinker Baileys in de wei, was wel altijd de baas maar verder niks aan de hand. Nu is Farah dus echt gek van jaloezie!
Direct nadat Silas (het veulen) geboren was werd Farah ontzettend agressief. We hebben haar toen op een apart stuk gezet om ongelukken te voorkomen. Vanmiddag nog even alledrie in één wei laten lopen maar dat was geen goed plan. Farah eigende zich het veulen gewoon toe!!! Echt niet te geloven. Dikke paniek bij Baileys want die mocht niet meer bij haar veulen en is veel te lief om tegen een secreet als Farah (780 kilo) op te kunnen. Even later stonden ze dus tegen elkaar te meppen maar daar stond Silas tussen en die werd dus goed geraakt door Farah. Dat was de druppel en nu staat Farah dus weer apart, ik ga dat risico natuurlijk niet nemen.
Vanavond gingen we voeren en Joyce (mijn dochter van drie) was ook mee. Vriendje liep met een emmer voer naar Farah en zonder enige aanleiding stormde Farah langs hem heen richting Joyce die ze maar op een haar na miste. Het leek nog het meest op een gerichte aanslag. Zou het kunnen dat Farah Joyce als ons veulen ziet en dan onder het mom van: Als ik geen veulen heb, mag niemand een veulen? Of is dit nou erg ver gezocht? Farah is trouwens altijd al erg jaloers aanlegd geweest en daarbij niet bepaald dom. Gaat die afgunst vanzelf over of moet ze de komende maanden maar apart in een wei staan? Wordt het niet juist erger als ze apart moet staan? Wordt een veulen niet lichtelijk contactgestoord als 'ie alleen met z'n moeder te maken heeft?
Wie heeft zoiets ook meegemaakt en heeft een goede tip?
Ik zou er erg blij mee zijn als ze op een normale manier met elkaar kunnen omgaan.

Wie de kudde volgt
loopt altijd in de stront


desillies
Berichten: 6777
Geregistreerd: 25-11-02
Woonplaats: Lewedorp (ZLD)

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-05-03 07:34

niemand Verward
lien

Moonlover

Berichten: 1547
Geregistreerd: 25-11-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-05-03 09:09

Volgens mij komt dit wel vaker voor, Bij Rooslover staan een Welsh C Merrie, Een Nrps Merrie, En een Welsh A Merrie met veulen in 1 wei. En Laatst de Nrps het zelfde bij de Welsh A als wat jij beschrijft...


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AAAPony, AstraGirlie, dipdap, Elpharo, Flux, Frummel01, germie, Julia_, lindamusters, Lisa_western, Pierus, posje, puppy1128, Ricie, SharonIndezz, smoes, xLes, xLoki en 47 bezoekers