studeren wat nu?

Moderators: SayaJones, Apple, Neonlight, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Ovatie4ever
Berichten: 21
Geregistreerd: 23-01-03
Woonplaats: son en breugel

studeren wat nu?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-04-03 16:58

Voor mij zit het er aan te komen, studeren. Ik heb geen eigen paard (rijd voor een fokker) maar eigenlijk wil ik niet stoppen met paardrijden omdat ik dan in een andere stad zit.
Ik woon in eindhoven en wil in maastricht gaan studeren. Op dit moment breng ik paarden uit op wetstijd maar als ik dadelijk in maastricht woon is dat niet meer mogenlijk.
Wat doen jullie/zouden jullie doen, net zo lang zoeken tot je een ander adres hebt gevonden, terug de manege les in of gewoon helemaal stoppen?
Ik vind het nogal een lastige keus.......

Waar de ruiter zijn kunnen ophoudt begint zijn lompheid


SuperPepeijn

Berichten: 13113
Geregistreerd: 21-03-02
Woonplaats: Gouda

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-04-03 17:22

ik denk dat dat een keuze is die alleen jijzelf kan maken, ik kan niet in jouw hart kijken natuurlijk. welke studie ga je volgen eigenlijk?

Amor Vincit Omnia

rhijnauwen

Berichten: 4985
Geregistreerd: 31-05-01
Woonplaats: Bunnik

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-04-03 17:59

je kunt natuurlijk ook een advertentie plaatsen (bv op Marktplaats) dat je een paard zoekt in Maastricht! er is vast iemand die een paard te rijden heeft wij hebben hier ook vaak studenten die een paard rijden voor iemand succes!!

http://www.stalrhijnauwen.nl facebook: https://www.facebook.com/StalRhijnauwen
zadelmak maken, trailer laden, dressuurles t/m ZZ niveau
pensionstal sinds 1981 met veel buiten voor de paarden en overdekte bak nabij de Uithof

Rochiril

Berichten: 1125
Geregistreerd: 17-06-02
Woonplaats: Born

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-04-03 18:14

Ik had en heb hetzelfde probleem..... Ik ben dit jaar begonnen aan een studie in Breda, ik had zelf geen paard meer, omdat ik dat door andere omstandigheden al had moeten verkopen. Ik heb nu wel nog een veulen, wat nog steeds bij mijn ouders staat. In Breda heb ik wel een poging gedaan een verzorgpaard of iets dergelijks te vinden, ik kreeg wel reacties, maar het was of te ver of er werd veel geld gevraagd. Ik klim nu wel eens op een paard in het weekend van mijn vriend of van de buren, maar wedstrijdrijden zit er niet meer in.
Manegelessen is niks voor mij, dus ik hou het bij wat recreatief rijden in het weekend, maar ik weet niet of jij daar de mogelijkheden voor hebt.

The Art of Riding: Keeping a horse between you and the ground

Rhys

Berichten: 6317
Geregistreerd: 19-01-01
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-04-03 18:17

Een ander adres proberen te vinden kun je altijd aan beginnen, als je niets vind kun je alsnog besluiten helemaal te stoppen.

Ik herken je probleem wel een beetje, ik studeer en woon nog thuis, zodat ik kan blijven rijden. Gelukkig is de reistijd voor mij te doen. (voor jou is dat geen optie denk ik)

Es könnte alles so einfach sein
Ist es aber nicht

~Die fantastischen Vier~

rhijnauwen

Berichten: 4985
Geregistreerd: 31-05-01
Woonplaats: Bunnik

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-04-03 18:33

studentenrijvereniging? is er vast in Maastricht!....

http://www.stalrhijnauwen.nl facebook: https://www.facebook.com/StalRhijnauwen
zadelmak maken, trailer laden, dressuurles t/m ZZ niveau
pensionstal sinds 1981 met veel buiten voor de paarden en overdekte bak nabij de Uithof

stefanieh
Berichten: 99
Geregistreerd: 22-01-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-04-03 20:31

Best een bekend probleem hoor! Ik rijd ook niet meer sinds ik op kamers woon. Heb wel even een kijkje genomen bij de studentenrijvereniging hier, maar vond het niet echt wat. Ik heb nog wel een paardje.. als veulen gekocht, redelijk aan het begin van mn studie. Die staat gewoon nog thuis en gelukkig is mn paps zo lief om doordeweeks voor haar te zorgen. Op zich mis ik het rijden niet echt, maar dat komt vast ook een beetje omdat ik in t weekend toch nog lekker met mn paard kan trutten.. En natuurlijk door het fijne vooruitzicht dat ik dan na mijn studie weer een fijn rijpaardje heb. Ik denk dat het inderdaad best een goed idee is om bijvoorbeeld een advertentie te plaatsen daar in Maastricht voor een leuk bijrijdpaardje. Of misschien kun je voorlopig in het weekend wel blijven rijden op je oude adres? In elk geval veel plezier met studeren en je leven op kamers.. want ondanks het eventuele gemis aan de paardjes, is dat wel een hele leuk tijd!

gomir

Berichten: 23720
Geregistreerd: 13-09-01
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-04-03 21:55

Ik heb het probleem zelf niet. Zit nu in het eerste jaar van mijn studie, maar reis braaf iedere dag op en neer tussen Den Helder en Amsterdam en eigenlijk is het best te doen (alleen denk ik daar weleens anders over als mijn wekker idioot vroeg gaat...Frusty )

Ik zou op zoek gaan naar een ander adres. Bij een studentenrijvereniging zou ik niet kunnen aarden en terug de manegelessen in zie ik zelf na 6 jaar eigen paarden en fanatiek wedstrijdrijden ook niet echt meer zitten Bloos

*Niet elke verandering is een verslechtering!*
*Ze is niet bang voor de dood, maar als de dood om bang te zijn...(Guido Weijers-Oxymoron)*
*Als je bent waar je heen ging, waar moet je dan naar toe? (veldhuis & Kemper-tijd heelt alle zonden)*

Yorghos

Berichten: 10942
Geregistreerd: 10-12-01
Woonplaats: Tilburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-05-03 09:24

Heeft de fokker voor wie je nu rijd geen contacten in de buurt van Maastricht? Misschien kan hij ergens een goed woordje voor je doen.

* To Belg, or not to Belg *

Sprintje

Berichten: 2103
Geregistreerd: 31-03-03
Woonplaats: Emst

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-05-03 09:44

Tijdens mijn studie heb ik het paardrijden ook op een lager pitje gezet, en het verenigings leven op een hoog pitje Clown . alleen maar twee dagen in week een paard gereden als bijrijder. Manegelessen was echt niets voor mij; en de studentenrijverenigingen zijn volgens mij toch vaak veredelde manege lessen (corigeer me als ik er naast zit, maar dat idee heb ik altijd gekregen in Utrecht).

Na mijn studie heb ik een jaar het paard van mijn zus iedere dag gereden en nu ben ik weer lekker bezig met een jong paard aanrijden bij een fokker, echt super leuk !

Mijn advies dus geniet van het studenten leven zonder de verplichting van iedere dag voor een paard te zorgen, en studeer zo snel mogelijk af om daarna het paardrijden weer lekker op te pakken

manon_lin
Berichten: 382
Geregistreerd: 17-04-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-05-03 10:16

Tja, ik ben nog gekker. Na Deurne te hebben gedaan ben ik de HBO studie Chemie gaan volgen. Hier waren mijn ouders zo blij mee Schijnheilig dat ze meteen aanboden alles (incl. school, paard en auto) te betalen mits ik er wel geen soepzooitje van zou maken. Met geen mogelijkheid namelijk dat mijn paardje (en autootje Lovers ) de deur uit zou gaan!! Tijdens mijn studie ben ik gewoon les blijven geven (tot ik ging stage lopen) en paarden van andere mensen blijven bijrijden (moet toch centjes hebben om spulletjes voor mijn belg te kunnen kopen). Alles is super gegaan en als het goed is ontvang ik 16 juli mijn diploma!! Netjes in de 4 jaar tijd. En nu heb ik besloten door te gaan studeren (als alles goed gaat) in Amsterdam!! Kwijl Ik woon inmiddels al samen in een dorpje net buiten Eindhoven en de mogelijkheid te gaan verhuizen is uitgesloten.... net als mijn paard verkopen. Dat wordt zwoegen, maar ik heb het er graag voor over!! Gelukkig leer ik makkelijk.... Waar een wil is, is een weg zeg ik maar!! Maar paarden rijden van anderen is zeker een optie en er zijn ook eigenaren die je de mogelijkheid geven hun paard uit te brengen. Het is net waar je voor kiest. Veel succes ermee!! Knipoog

Marije_jiplover

Berichten: 20148
Geregistreerd: 14-01-02
Woonplaats: Ergens onder de zon...

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-05-03 10:15

Ik heb geen eigen paard, maar ijd op het paard van de ouders van mijn vriend. Daarvoor rijd ik ieder weekend heen en weer en doordeweek ook meestal nog een keertje.
Verder is het mij ook gelukt om via internet een bijrijdpaardje te vinden hier vlakbij, daar ga ik drie tot vier keer per week naartoe.
Dat bevalt me prima zo. Voor mij was stoppen met rijden geen optie, en ik ben toch niet zo'n verenigingsmens, dus ik rijd ook niet bij de studentenrijvereniging.
Maar goed, je moet doen wat jou het beste lijkt.
Veel succes met het maken van je keuze.

/3 Jip en Elmo mijn hemel op aarde, Duvel en Estor mijn stars in heaven /3
Om vreugde te kunnen vermenigvuldigen, moet men haar delen
Je kunt de richting van de wind niet veranderen, wél de stand van de zeilen.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Chipchoekie, EmptyWords, gerlienke, hypos, Muisssx, Selka, Verity en 41 bezoekers