een behoorlijk probleem!

Moderators: C_arola, SayaJones, Apple, Neonlight

 
 
quincy

Berichten: 221
Geregistreerd: 16-01-02
Woonplaats: oost-vlaanderen

een behoorlijk probleem!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-04-03 11:01

hoi,

Ik heb een volbloedje van (sinds gisteren Haha! ) 4 jaar. Om haar wat te corrigeren staan we nu al ongeveer een maand op een manege waar ze opgeleerd is waar ik bijna dagelijks les neem. De eerste 14 dagen reden alleen ik en de instructrice op Quincy. Maar de laatste 14 rijden er ook anderen op. Omdat ze in half pension staat. Ik vind het niet erg want zo leert mijn paard ook rijden met andere ruiters. Maar de laatste tijd is ze zo verslecht. Ze is zo verbitterd. Vroeger mocht ik haar uren knuffelen en ze knuffelde weer en nu doet ze niet anders dan haar oren in haar nek leggen als ik ook maar aan haar kom en als ik met het zadel aan kom wordt ze compleet hysterisch. En ze wil altijd bijten. (ik geef haar wel telkens een goeie tik maar dat helpt niet). En als we in groepsles rijden en we moeten in galop Ik hou telkens m'n hart vast. Als we in galop aanspringen schiet ze in rengalop en steekt ze haar hoofd omhoog zodat je geen contakt meer hebt met de mond. Ik kan het bijna niet beschrijven. Het is echt verschrikkelijk. Vroeger was er niets aan de hand. Ik zo zaaalig rijden. Traag galopperen en zo. maar nu verergert het altijd maar. Nu kan er bijna niemand op rijden. Alleen supergevorderen en ik en de instructrice. Als wen alleen rijden loopt ze ook vlug (lees: héél vlug) maar dan is het bijlange zo erg nog niet (stel je voor hoe erg het dan wel moet zijn in groep )
. Maar ja. Nu zijn we volop alleen aan het oefenen op de galop. Nu had ik ook gevraagd aan de instructrice of zij voor de eerste keer met haar mee wil op wandeling. Omdat de andere 3 -en 4-jarigen al allemaal meegaan maar zij vertrouwt Quinz niet. Ze heeft ook onlangs tegen mijn moeder gezegd dat het geen gemakkelijk paard is en dat ze er niet veel mensen kan op zetten en dat er heel veel bloed in zit (eigenlijk is ze maar een halfbloed maar je zou het niet zeggen). Nu zijn m'n ouders gaan twijfelen en 'geloven' ze niet meer in Quinz. Ze zeggen dat ik er mss nooit mee ga buiten kunnen en dat ze veel te moeilijk is. En ik krijg het gevoel meer en meer dat ze haar willen verkopen Huilen . Wat kan ik doen? Ik hou zoveel van Quincy. Ik wil haar niet kwijt.

kan mij iemand helpen Verdrietig
srry voor het lange verhaal
doegies!
laura en Quinz xxx

i love quincy 4-ever Lovers superpaardje...


Yorghos

Berichten: 10942
Geregistreerd: 10-12-01
Woonplaats: Tilburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-04-03 11:17

Misschien heeft je paard moeite met al die verschillende mensen op haar rug. Je schrijft dat je geen problemen met haar had toen jij er zelf op reed. Misschien is het dus een tip om je paard voorlopig alleen zelf te rijden, evt. door je instructrice.
Ik zou haar zeker niet zonder meer verkopen, maar eerst zoeken naar een oorzaak van de problemen. Is haar rug wel in orde, heeft ze geen last van haar tanden?

* To Belg, or not to Belg *

JoT

Berichten: 3396
Geregistreerd: 22-04-02
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-04-03 11:36

Ik ga met Linda mee, niet alle paarden zijn geschikt als (parttime)manegepaard. Sommige paarden worden er erg ongelukkig of bloedchagerijnig van als ze elke keer iemand anders op hun rug hebben. Kan ik me ook wel iets bij voorstellen eigenlijk. Haar afkeer voor het zadel; zou het niet kunnen dat ze een paar keer wat minder zachtzinnig is opgezadeld door een manegeklant?
Wat ik me ook afvraag is of de leeftijd niet meespeelt. Ik bedoel, het is nog maar een jonkie eigenlijk.

7 augustus 2012: Rust zacht lieve Macho. Je hebt me zoveel gegeven, ik zal je nooit vergeten.

Shaienne

Berichten: 4930
Geregistreerd: 02-04-01
Woonplaats: Vaassen

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-04-03 11:38

Ja dat zou ik ook doen. Gewoon eerst alleen proberen en kijken of dat helpt.

En als je niet wilt dat ze meelooopt in de lessen, kan je haar misschien ergens anders stallen bij ee boer ofzo waar ze lekker de hele dag naar buiten kan (of loopt ze overdag al buiten?) Dat scheelt misschien ook wel.

Dimple

Berichten: 7400
Geregistreerd: 23-10-01
Woonplaats: @home in de polder

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-04-03 11:53

Ik ga met jullie mee. Ik denk dat jouw gevoelige paardje (wat dat zijn volbloedjes nu eenmaal) er niet geschikt voor is om door verschillende mensen bereden te worden.

Ik moet er zelf ook niet aan denken hoor Haha!

Geef haar alle aandacht die ze nodig heeft en probeer de band weer te herstellen. Wie weet gaan die andere mensen wel niet zo met jouw paard om zoals jij dat zou doen.

Goed opletten dus en gewoon zelf aan de slag gaan.

Succes!

Op zoek naar de zon!!!

Lientje

Berichten: 3891
Geregistreerd: 22-06-01
Woonplaats: Belgie(Limburg)

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-04-03 12:17

Het kan ook met het weer te maken hebben dat je paard ineens zo fris is, paarden voelen dat het lente is en worden dan een stuk frisser. Als ik jou was zou ik ze ook een tijdje alleen rijden en kijken of het daar aan ligt of er mischien een andere oorzaak is, laat de tanden zeker nakijken, bij vier jarige komt het wel vaker voor dat ze last van hun tanden hebben en daardoor lastig te rijden worden. Ja het zadel kan het ook zijn. Voor je aan verkopen denkt zou ik dit toch maar is allemaal controleren.

Koester je dromen want als ze sterven word je leven als een vogel zonder vleugels
ik heb een Royal Dance veulen: River Dance

Esther

Berichten: 3578
Geregistreerd: 04-04-01
Woonplaats: Achterhoek

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-04-03 12:28

Als je paard pas 4 is en nog niet zolang onder het zadel kan ik me voorstellen dat ze van streek raakt als er iedere keer anderen op rijden. De meeste manegeklanten rijden nou eenmaal minder voorzichtig als dat je kunt op een eigen paard. En bij een volbloedje die toch al wat stresseriger zijn van zichzelf werkt natuurlijk extra door.

Ik zou haar toch maar weer alleen gaan rijden en ook andere leuke dingen doen met haar zodat je niet iedere keer met dat zadel aan komt sjouwen om de vertrouwensband tussen jullie weer te herstellen.

Ben je op zoek naar de handleiding van je paard of hond? Kijk op http://www.handleidingpaard.nl of http://www.handleidinghond.nl
Op zoek naar kvv of gedroogde snacks in de omgeving van Terborg? http://www.kompleetversvoerenzo.nl
Een plek op aarde waar paarden nog paard mogen zijn: http://www.pferdehof-montferland.eu

AnneOmie

Berichten: 6892
Geregistreerd: 15-08-02
Woonplaats: Krommenie

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-04-03 12:46

Ik ga ook met de anderen mee!

Misschien is ze ook wel erg eenkennig Verward Ik heb zelf een volbloed arabier die erg eenkennig is en absoluut niet geschikt is als manegepaard. Het zijn natuurlijk toch nerveuzere paarden die je echt rust in moet brengen en stabiliteit en niet echt geschikt zijn als manegepaarden.

Laat in ieder geval het zadel even nakijken. Kun je je paard niet alleen gaan rijden of houdt dat halfpension in dat je verplicht bent je paard in de manegelessen te laten meedraaien. Ik denk persoonlijk dat je daar mee zou moeten stoppen voor je paard straks helemaal verpest is... ze is pas 4 jaar en dat is nog erg jong.

Choice (Jazz x Dublin x Purioso) B+10, L1+2/ Sportpredikaat dressuurmerrie (Z2+1)
Omar geniet van zijn pensioen!

painthorselover

Berichten: 142
Geregistreerd: 06-03-02
Woonplaats: ....

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-04-03 14:33

Meteen met die afspraken stoppen. moet die instructriese toch ook weten dat dit niet goed is voor je paard zoveel mensen die er op rijden(lessen) paard is pas vier. Alleen jij erop rijden en desnoods een goede verzorgster erbij en natuurlijk een andere instructriese want al gaat dit zo door ben je straks je paard kwijt en dat zou zonden zijn.

quincy

Berichten: 221
Geregistreerd: 16-01-02
Woonplaats: oost-vlaanderen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-04-03 08:51

het zit zo, in het begin konden er wel anderen op rijden maar eigenlijk heeft er maar 1 iemand op gereden. Nu ben ik nog de enige. Nu wil er gewoon niemand op rijden en de instructrice durft er eigenlijk ook niemand op zetten. Maar het is zo erg geworden dat ik haar bijna niet meer kan houden. Ik ben een klein en fijn meisje van 14. Ze zeggen dat ik diep en zwaar moet gaan zitten maar dat lukt gewoon niet. M'n vriendin heeft er ook 1x mee gereden en bij haar lukt dat ook niet. We worden in galop echt telkens omhoog gegooid. Echt verschrikkelijk. Nu begint Quinz ook te bokken en zo. En als de instructrice er mee rijd en ze vraagt iets meer slaat ze tilt!. Mijn ma heeft er nu wel echt schrik van gekregen en wil haar verkopen. Ik ga het zadel nog eens nakijken maar volgens mij is dat het probleem niet. Ik weet niet wat ik ga doen. Mss is verkopen toch de beste oplossing.
of toch niet :s

i love quincy 4-ever Lovers superpaardje...

Belker

Berichten: 12043
Geregistreerd: 28-05-01
Woonplaats: Veluwezoom

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-04-03 08:55

Ik denk dat je paard pijn heeft. Laat je zadel controleren. Is dat in orde laat je paard dan eens door een DA controleren die gespecialiseerd is in voeten en benen. Ik zelf denk dat het zadel wat ze op heeft niet goed ligt. En haal haar daar weg. Verschillende ruiters werkt dus neit bij dit paard.

quincy

Berichten: 221
Geregistreerd: 16-01-02
Woonplaats: oost-vlaanderen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-04-03 08:57

maar ik gebruik dat zadel al maanden en nog nooit heeft het paard er last van gehad.

i love quincy 4-ever Lovers superpaardje...

Cowgirl

Berichten: 20145
Geregistreerd: 04-03-01
Woonplaats: Vulcan

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-04-03 09:08

meestal komen de problemen pas later bij een slecht passend zadel.
Of er moet iets lichamelijks zijn wat pas bij arbeid naar boven komt.

Laat een DA komen en een zadelpasser.

Komt je paard wel buiten? Samen met anderen?

Jantien

Berichten: 6468
Geregistreerd: 25-03-02
Woonplaats: Oulu, Finland

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-04-03 09:21

Ik zou eerst alle mogelijk lichamelijke problemen uitschakelen, voordat je haar verkoopt. Zadel na laten kijken, gebit (mond) na laten kijken, en haar niet meer in half pension daar laten staan.

The universe is a big place. But it's okay - you'll grow into it.
-Carl Munson-

Kitty

Berichten: 7536
Geregistreerd: 29-01-01
Woonplaats: Assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-04-03 10:07

Juist bij een jong paard kan een zadel dat eerst wel goed lag later niet goed liggen.
Het paard krijgt wat bespiering op de schoft waar het zadel op ligt te drukken. Dat doet het paard pijn.

Verder ga ik met de rest mee over het laten rijden door verschillende mensen op zo'n jong dier.

Dé website voor de wedstrijdruiter: Startlijsten.nl

Essie

Berichten: 1785
Geregistreerd: 25-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-04-03 12:17

Het kan natuurlijk ook een pittig beetsje zijn... en vooral omdat ie zo jong is en nu door krijgt dat ie moet werken kan ie natuurlijk iedereen die probeert te rijden er af knikkeren (of proberen) het kan een periode zijn dat ie dat doet totdat hij weet wie de baas is...

En ik zou naar de adviezen van iedereen luisteren om je paard een te laten controleren, want er kan idd meer aan de hand zijn... een niet passen zadel, slecht gebit, etc.

Verkoop hem niet als je er niet heel zeker van bent dat je alle andere mogelijkheden hebt uitgeschakeld, anders krijg je er later spijt van.
En 1vaste ruiter kan idd ook beter zijn!

Heel veel succes er mee en ook met de moeielijke keuze!!

The future is nothing more than another today. It's just that when you get there, you have more yesterday's behind you and a fewer tomorrows to look forward to.

Aramat

Berichten: 3169
Geregistreerd: 27-01-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-04-03 15:12

Hoezo meteen verkopen?? Ze heeft zelf duidelijk aan dat ze niet lekker in dr vel zit, dan kan je toch proberen er wat aan te doen?? Kan je niet op een andere stal gaan staan, waar ze lekker t land in kan en niet elke dag iemand (en verschillende mensen) op dr rug heeft. 4 jaar is nog zo jong! Maar goed, misschien is verkopen t beste voor haar...

quincy

Berichten: 221
Geregistreerd: 16-01-02
Woonplaats: oost-vlaanderen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-04-03 15:48

Ze staat de hele dag opt land. Ze komt 's nachts binnen en ik alleen rijd er op!

i love quincy 4-ever Lovers superpaardje...

IngridM

Berichten: 10538
Geregistreerd: 10-07-01
Woonplaats: Zuid Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-04-03 16:13

ze is nog zooooooooooooo jong, geef d'r lekker de tijd!!!!!!

araber

Berichten: 2052
Geregistreerd: 09-11-01
Woonplaats: ergens op deze wereld!

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-04-03 16:29

ja maar als je er nu inees niemand meer op laat rijden dan moet ze dat ook weer leren dat jij de enigste bent, dus dan duur dan wel even en ze moet het vertrouwen terug krijgen in je en dan kan maanden duren soms. Dus neem de tijd!

niets is onmogelijk voor hen die willen

DinkeyGirl

Berichten: 3325
Geregistreerd: 01-10-01
Woonplaats: Hendrik Ido Ambacht

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-04-03 17:23

Mijn paard ging ook in galop gek doen, hij deed bijna hetzelfde als jouw paardje. Toen heb ik zijn tanden laten controleren en hij had enorme haken op zijn kiezen, dat deed hem pijn als er aant bit getrokken werd. Dat zou ik eerst na laten kijken.
En idd, volbloedpaarden zijn erg gevoelig. Ik heb zelf een Spaans paard en die is ook erg gevoelig, zeker als ze zo jong zijn kan je er beter maar een persoon op laten (mijne is 5).

quincy

Berichten: 221
Geregistreerd: 16-01-02
Woonplaats: oost-vlaanderen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-04-03 14:12

Er is niets mis met haar tanden, rug of zadel. Er zit gewoon heel veel bloed in. Nu kan ik een andalusiër kopen voor slechts 1800 euro. 200% verkeersmak en kan goed dressuur en lage sprongetjes. Zou ik Quinz verkopen en deze schimmel nemen of niet?[/i]

i love quincy 4-ever Lovers superpaardje...

AnneOmie

Berichten: 6892
Geregistreerd: 15-08-02
Woonplaats: Krommenie

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-04-03 14:22

Veel bloed of niet... mijn paard is een volbloed arabier en in principe hartstikke braaf maar heeft soms ook kuren. Ik denk dat je probleem verder niets met het bloed te maken wel met opvoeding en je paardje is natuurlijk nog erg jong en jij ook. Je moet zo'n temperamentvol paardje natuurlijk wel aankunnen

Als ik jou was zal ik niet zomaar je paardje inruilen voor een ander... een Andalusier... klinkt leuk allemaal maar ik zal geen overhaaste beslissingen nemen want voor je het weet heb je met dat paard ook problemen. Andaliers zijn ook vrij temperamentvol. Misschien moet je een rustiger minder temperamentvol paard nemen Verward

Choice (Jazz x Dublin x Purioso) B+10, L1+2/ Sportpredikaat dressuurmerrie (Z2+1)
Omar geniet van zijn pensioen!

Vippie
Berichten: 10408
Geregistreerd: 11-01-01
Woonplaats: Lalaland

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-04-03 14:27

quincy schreef:
maar ik gebruik dat zadel al maanden en nog nooit heeft het paard er last van gehad.


Maar je paard is nog in de groei, kan best zijn dattie niet meer past.

Verder ga ik met de anderen mee, ze is nog te jong om als manegepaard te fungeren. Ze snapt dit nog niet vandaar haar gedrag.
Viv

De reden dat ik niet meer verander is dat ik mezelf dan niet ben maar een ander!
Bedankt voor alles wat je me hebt gegeven wijffie, dag ezeltje...
Cadiz Ruinenkampioen 2008 en Reserve Ruinenkampioen 2009, 2012, 2014!!!!!
A-zadelproef, STERRUIN!!!!
B+12/ L1+3

Carolien007
Berichten: 5398
Geregistreerd: 28-03-02
Woonplaats: Epe

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-04-03 17:25

ik zou ook niet zo een ander paard nemen. Ik zou haar eerst eens wat rust geven, gewoon een weekje maar drie keer rijden ofzo, en dan gewoon rustig en niet echt moeten. En gewoon rustig weer opbouwen, maar dan niet meer iedereen op je pony laten. Misschien dad dat helpt.
Annebel wordt juis als ik haar elke dag goed doorrij in dressuur echt schago, ze houdt gewoon van afwisseling. en je pony is ook nog zo jong.

Tweede Springen volwassenen Ermelo 2011


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot, Yahoo en 14 bezoekers