Trailer probleempje

Moderators: C_arola, SayaJones, Apple, Neonlight

 
 
Nimmy

Berichten: 3501
Geregistreerd: 01-02-03

Trailer probleempje

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-03-03 19:40

Boos! Je moet de pony waar ik nu op rij en ook mee les bijna letterlek de trailer inmeppen , kan het ook anders. als je niet met een zweep achter hem aanzit gaat hij er gewoon niet in. In de trailer krijgt ie altijd wat lekkers, en als hij er netjes inloopt wordt ie ook beloont toch gaat het niet beter. Verward

en dan eruit, hij twijfelt ff 3 tellen en springt er daarna uit, ik probeer hem steeds 1 pasje te laten doen wachten en dan nog een pasje, sons lukt dat aardig maar soms jumpt hij er nog steeds uit, vrij link, ik wordt dan bijna automatisch mee naar buitengetrokken.

De trailer is ruim zat voor hem 2 paards en het tussenschot schuiven we met inladen opzij, als we dat met uitladen ook doen is ie helemaal niet meer te houwe.
Wat kan ik hieraan doen, het is nouj niet de ideale manier om met paarden om te gaan maar Scheve mond wel noodzakelijk wil ik hem in te trailer krijgen.

Alle tips zijn welkom


drake
Berichten: 3
Geregistreerd: 29-03-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-03-03 20:18

Hallo Nimmy

Het is inderdaad een probleem met laden.

Wat misschien helpt is het schot weghalen zodat hij een ruimte gevoel krijgt. Ook kun je proberen om tijdens de rit het schot opzij te laten staan.

Je verteld dat hij naar achteren springt en jij zowat gelanceerd wordt.
Heeft hij daarmee eens zijn hoofd gestoten aan de bovenkant van de trailer?
Dit zou ook kunnen verklaren waarom hij slecht in en uit te laden is.
Met uitladen kun je of een lang touw of een longeerlijn aan het halster doen geef hem de ruimte om naar achteren te stormen, zet wel voor de veiligheid 2 mensen langs de laatklep die voordat je hem los laat een hand aan de zijkant van de bil legt. Op die manier kan er tegendruk gegeven worden als hij dreigt naast de klep te stappen.
Bescherm de benen met transportbeschermers of lappen en bandages.
Hij zal een aantal keren naar achteren stormen maar als hij niemand hoeft mee te nemen zal de schrik minder worden. En vanzelf langzamer de wagen uit gaan.

Paarden die druk krijgen op het halster met uitladen gooien vaak hun hoofd de lucht in om dit te ontkomen. De paniekreactie is weg hier.

Veel sterkte

Xsara
Berichten: 383
Geregistreerd: 20-03-03
Woonplaats: Noord-Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-03-03 20:31

Het is inderdaad een vervelend probleem het inladen van een paard.
Wat wij nog wel eens deden was met inladen was een longeerlijn aan een kant van de trailer bevestigen en deze achter het paard langs, dan proberen deze de trailer in te krijgen.
Zorg er wel voor dat het paard z'n hoofd naar beneden houdt.
Succes!

Solvej

Berichten: 7802
Geregistreerd: 04-03-03
Woonplaats: Landgraaf

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-03-03 23:59

iig NIET AAN HEM TREKKEN of klikken met je tong.. klikken betekend namenlijk zoiets van : ga weg! en verder slaan is in geen geval een mooie optie dus probeer eens met een longeerlijn achter zijn kont e drukken en met wat voer belonen als het goed gaat. oh lees net van die lngeerlijn hierboven..haha..veel succes

Nimmy

Berichten: 3501
Geregistreerd: 01-02-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-04-03 19:29

helpt niet duurt het alleen langer, hebbe we ook geprobeert

laurae

Berichten: 1466
Geregistreerd: 12-02-03
Woonplaats: assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-04-03 08:53

neem er dan de tijd voor, dan duurt het maar wat langer. Nooit gaan laden als je haast hebt, tenzij het een noodsituatie is.

het paard associeerd de trailer nu met stress en slaan. Als je een tijdje bezig gaat met de longeerlijn zal hij er uiteindelijk gewoon oplopen als je alleen maar aan komt lopen met de lijn. gwoon heel rustig blijven en niet kwaad worden als het niet lukt, belonen als ze een stapje in de goede richting doet met je stem, als hij er in staat belonen met wat lekkers.

Als je bij zoeken trailer intyped komen er volgens mij een heleboel topics met advies over hoe je dit het beste kunt oplossen.

Wat betreft dat er uit springen: wat voor bekleding zit er op jullie klep?
Mijn paard was eerst als de dood om achterwaarst van de trailer af te lopen, dit omdat ze er een keer was afgegeleden. We hadden rubberen bekleding met van die latten waar ze dan wat hou vast aan zou moeten hebben.
Je raad het al: ze ging daar bovenop staan met als gevolg dat ze uitgleed.
We hebben er nu een ander soort bekleding op: een ruwe rubberen mat waar ze gewoon met 4 benen tegelijk op kan staan zonder dat ze uitglijd, ook als het nat is.Er zitten ook geen latten meer op, kan ze daar ook niet meer over uitglijden. Zeis nu een stuk rustiger, en durft weer gewoon de trailer af te lopen.
Misschien dat dat ook een optie is voot jullie paard.

ebony

Berichten: 852
Geregistreerd: 28-02-03
Woonplaats: waddinxveen

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-04-03 14:46

als je m erin hebt gekregen zou ik hem eens een dagje er in laten staan dat heeft bij die van mij erg goed geholpen,het klink wat raar maar zo wennen ze er wel aan.die van mij loop er nu zo in en uit...

succes!!

mijn lieve spirit is naar seren verhuisd.

Rocco

Berichten: 830
Geregistreerd: 19-04-02
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-04-03 19:38

In elk geval nit erin meppen!!! Je paard legt daardoor meteen een link tussen de trailer en de zweep en pijn. Het is dan dus ook niet raar meer dat je paard er niet meer in wil.
Misschien is het een optie om de trailer een tijd in de wei/bak te zetten als dat mogelijk is. En leg dan hun voor (hooi?) eerst op de laad plank en elke dag (of meerder dagen ligt eraan hoe goed het gaat) het steeds wat verderde trailer in. Paarden eten alleen als ze op hun gemak zijn, dus dan krijg je de link: Trailer=eten/rust.

Veel succes

Ieder moment dat ruiter en paard samen zijn hoort voor beide een genoegen te zijn.

Nimmy

Berichten: 3501
Geregistreerd: 01-02-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-04-03 16:56

OP zich gaat ie wel als je er met zweep bij staat en de tijd neemt, met een longeerlijn flipt ie ongeveer, alleen nog maar bokken en steigeren en aan de laadplank licht t niet dat ie er uit springt doet ie met andere trailers met een andere plank namelijk ook.
In de trailer krijgt ie ook altijd wat lekkers, en staat ie ook ontspannen.
hij is ook absoluut niet bang voor de trailer, de vorige eigenaar had dit probleem namelijk niet en wij vanaf de 2e keer inladen. Hij gaat gewoon ontspannen ervoor staan of loopt er heel snel langs.

Tlove

Berichten: 1226
Geregistreerd: 29-08-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-04-03 19:06

ik had net hetzelfde probleem met mijn paard. er niet in en zelfs al liep je erachter met een zweep, nog niet willen. dan hebben we er eens onze tijd voor genomen en elke keer ze naast de trailer liep (ze liep er dan naast om er niet in te moeten) kreeg ze een enorme trek van de zweep. zo leerde ze er niet naast te lopen en als ze in de trailer was een suikertje. nu gaat ze zeer goed. je moet wel zeker zijn dat je paard niet bang is. de mijne was niet bang, alleen koppig.

succes!

rust zacht Charlie.
if you loose yourself, your courage soon wil follow, so be strong tonight ... I'v got nothing left, just an empty heart.
nieuwe fotos in mn profiel!!!

Nimmy

Berichten: 3501
Geregistreerd: 01-02-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-04-03 19:35

een bang paard reageert volgens mij anders dan heel ontspannen met de oortjes naar voren, voor de trailer staan te kijken naar vanalles en nogwat en proberen het zow lang mogelijk te rekken, er stonden meer mensen omheen inclusief instructeur en iedereen zag dat hij nogal ontspannen was voor een 'angstig' paard duz dat is het niet in de trailer krijgt die een snoepie duzz hij wordt beloont als ie erin staat.
Volgens mij probeert ie me namelijk gewoon uit.

nelvandeb

Berichten: 46
Geregistreerd: 18-03-03
Woonplaats: Tilburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-04-03 20:45

soms helpt het om de zijdeur open te zetten. paarden vinden het eng om in een donkere kamer te stappen die helemaal dicht is. maar longeertouwen help echt niet!
neem dat van mij aan.
je pony raakt er van gestrest. stijgert achteruit
en komt in de knoop te zitten. geloof me... ik ken dat

hé hoeist iedereen!!
ik wil al jullie paardenvarhalen horen
gretz deb

xxappiexx

Berichten: 5492
Geregistreerd: 19-07-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-04-03 21:02

Ik had dat probleem eerst ook, ik wist zeker dat ze niet bang was want daarvoor liep ze er gewoon in. Ze had geen zin...
We hebben er toen iemand bijgehaald die zulke problemen zo heeft opgelost.
Je doet het paard oogkleppen op zodat het biet in de gaten heeft wat er achter hem allemaal gebeurd.
Je pakt een longeerzweep (sorry sommigen houden niet zo van deze methode maar ik vind, als het nodig is moet het maar) en iemand houd het paard vast, diegene die de zweep heeft gaat schuinachter (uit het zicht van het paard) staan en maakt een duidelijk "klak" geluid met zijn tong. (het paard moet het horen!!)
meteen daarna mept hij op de kont van het paard dat natuurlijk schrikt, klak nog een keer en sla nog een keer met de zweep (niet te hard, maar wel gewoon dat het paard een beetje schrikt)
het zal dan waarschijnlijk de trailer wel in gaan ( als je er voor staat natuurlijk!!) zo niet, herhaal het dan nog een keer, en vergeet niet te klakken!
de volgende keer doe je het paard weer de oogkleppen op, en gaat er iemand achter het paard staan (het paard herinnert zich die vorige keer nog wel). diegen klakt een keer met zijn tong een waarschijnlijk loopt het meteen de trailer in om een mep te voorkomen!

Zo is het bij ons dus gelukt, Apollon loopt nu gewoon vrolijk de trailer mee in zonder flauwe grappen uit te halen! en anders doen we haar haar oogkleppen gewoon op en dan weet ze al genoeg, we hebben geen zweep meer nodig.

xxappiexx

Berichten: 5492
Geregistreerd: 19-07-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-04-03 21:12

Rocco schreef:
In elk geval nit erin meppen!!! Je paard legt daardoor meteen een link tussen de trailer en de zweep en pijn. Het is dan dus ook niet raar meer dat je paard er niet meer in wil.
Misschien is het een optie om de trailer een tijd in de wei/bak te zetten als dat mogelijk is. En leg dan hun voor (hooi?) eerst op de laad plank en elke dag (of meerder dagen ligt eraan hoe goed het gaat) het steeds wat verderde trailer in. Paarden eten alleen als ze op hun gemak zijn, dus dan krijg je de link: Trailer=eten/rust.

Veel succes


Zoiets heeft bij Apollon ook niet geholpen, het was echt gewoon de koppigheid! Frusty al gooide je haar lievelingsbrok in de trailer dan liep ze er nog niet in! Boos! gewoon, omdat ze het leuk vind om iedereen dwars te zitten!
(doet ze nu trouwens nog steeds hoor, dat dwars zitten, maar nu alleen als ik een andere kant als haar op wil..... )
Echt alleen dat meppen konden we nog uitproberen! natuurlijk vind ik dat ook niet zo'n geweldige manier, maar soms maken paarden gewoon gebruik van je, dan kun je trailers in de wei zetten en belonen en doen wat je wilt, dat helpt dan niet en dan zit er niet veel anders op dan straffen! en dat een paard de link legt tussen de trailer en pijn wil ook niet altijd kloppen, als Appie nou een trailer ziet zou ze er gewoon in lopen, niet ineengedoken of doodsbang met het wit om haar ogen, die link kun je bij haar echt niet leggen! Een kind dat niet naar bed wil ga je toch ook niet naar bed proberen te krijgen door snoep op haar bed te leggen? en als het dan een keer op haar sodemieter krijgt legt ze toch ook geen link tussen pijn en het bed?
Verward
Natuurlijk zullen bange paarden daar wel een link tussen leggen, maar niet alle paarden gaan de trailer niet in omdat ze bang zijn....
Niet dat ik jouw manier van doen af wil kraken hoor! het zal bij veel paarden heus wel werken... maar sommige paarden hebben nou eenmaal een harde hand nodig....

xxappiexx

Berichten: 5492
Geregistreerd: 19-07-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-04-03 07:01

Wauw er heeft nog niemand boos op me gereageert! vind ik wel leuk hoor, weet ik tenminste dat ik niet de enige ben die deze methode ook wel vind kunnen!
greetzzz

callippo

Berichten: 2452
Geregistreerd: 03-06-02
Woonplaats: Enschede

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-04-03 07:16

Hoi mensen,

kijk alsjeblieft even op http://utopia.knoware.nl/users/veldman/ ... railer.htm

Er zijn nog zoveel onduidelijkheden bij iedereen hier over o.a. WAAROM je paard de trailer niet in wil en welke methoden wel/niet werken. Lees maar eens op die site, daar staat het heel duidelijk uitgelegd.

xxappiexx

Berichten: 5492
Geregistreerd: 19-07-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-04-03 14:46

ik heb het gelezen, maar daar gaat het weer over bange paarden. En je hebt ook eigenwijze paarden! maar dat heb ik al uitgelegd..
Daarom dat die site me weinig doet, ik hoeft niet elke dag met de trailer weg, en mijn paard hoeft ook niet 10 seconden in de trailer te blijven staan terwijl ik op het spatbord zit. Als ik nou elke dag met de trailer weg moest zou ik haar wel leren om netjes in de trailer te blijven staan. Maar nu loopt ze er ook gewoon ZONDER ANGST in en gaat ze ook niet staan trappen etc.

Annechien

Berichten: 2783
Geregistreerd: 14-01-02
Woonplaats: Zevenaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-04-03 14:57

misschien schotten naast de loopplank???? Helpt bij dat eigenwijze mormel van mij wel en een paar keer oefenen met in- en uitladen zonder dat je weggaat. Hebben wij ook een keer gedaan met de merries en de volgende dag gingen ze zonder problemen de trailer in.

Cute

Berichten: 2659
Geregistreerd: 08-08-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-04-03 18:05

Behalve hem belonen als hij eenmaal in de trailer staat is het zeker zo belangrijk om daarna heeeeeel rustig te rijden. De angst komt ook vaak doordat mensen (onbewust) te hard remmen of door de bochten rijden.
Vanuit de auto lijkt het misschien al alsof je niet vooruit komt maar je rijd al snel te hard. Als een paard dat een keer mee heeft gemaakt hebben ze er niet meer zo veel zin in om nog een keer de trailer op te gaan. Daarmee wil ik niet zeggen dat jullie te hard rijden, maar zou kunnen.....

xxappiexx

Berichten: 5492
Geregistreerd: 19-07-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-04-03 19:13

Cute_12 schreef:
Behalve hem belonen als hij eenmaal in de trailer staat is het zeker zo belangrijk om daarna heeeeeel rustig te rijden. De angst komt ook vaak doordat mensen (onbewust) te hard remmen of door de bochten rijden.
Vanuit de auto lijkt het misschien al alsof je niet vooruit komt maar je rijd al snel te hard. Als een paard dat een keer mee heeft gemaakt hebben ze er niet meer zo veel zin in om nog een keer de trailer op te gaan. Daarmee wil ik niet zeggen dat jullie te hard rijden, maar zou kunnen.....


Daar ben ik zelf ook achter gekomen dat je snel te hard rijd met een trailer! Toen we Appie gekocht hadden en we gingen haar ophalen mochten wij achterin de trailer (zonder paard!) en ons pap reed toen gewoon zoals je met een lege aanhanger ook zou rijden Cool , en dan merk je pas hoe goed een paard zijn evenwicht moet kunnen houden!
Zonder paard rijden we altijd heel voorzichtig om onnodige ongelukken en andere dingen te voorkomen dus die rede valt bij ons ook al af.
greetz!

Sterre

Berichten: 15179
Geregistreerd: 23-08-01
Woonplaats: Mittelfranken - Bayern - Duitsland

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-04-03 20:50

xxappiexx schreef:
ik heb het gelezen, maar daar gaat het weer over bange paarden. En je hebt ook eigenwijze paarden! maar dat heb ik al uitgelegd..
Daarom dat die site me weinig doet, ik hoeft niet elke dag met de trailer weg, en mijn paard hoeft ook niet 10 seconden in de trailer te blijven staan terwijl ik op het spatbord zit. Als ik nou elke dag met de trailer weg moest zou ik haar wel leren om netjes in de trailer te blijven staan. Maar nu loopt ze er ook gewoon ZONDER ANGST in en gaat ze ook niet staan trappen etc.


Toch is die site van Frans Veldman wel goed!
Het maakt uiteindelijk niet uit, of je je paard iedere dag op de trailer wilt/moet hebben, maar dat áls je gaat verladen, het ook gewoon gaat Knipoog !
Bij deze methode gaat het echt niet alleen om bange paarden! Het gaat hier om vertrouwen en dominantie Knipoog !
Ik heb zelf erg veel problemen met verladen gekregen, nadat mijn paard op de Autobahn (AB) in de trailer gevallen is Verdrietig ! (daarvoor ging ´ie ook niet geheel vrijwillig, maar hij ging tenminste Knipoog !)
We kunnen nog steeds niet verzinnen waardoor het probleem ontstaan is, maar tijdens onze laatste rit in de trailer, kon hij zich opeens niet meer stabiliseren Scheve mond . De rit tot aan de AB was al erg en op de oprit naar de AB is hij uiteindelijk ten val gekomen (ik reed er met mijn auto achter, ik heb het allemaal zien gebeuren!).
Tijdens een clinc wat we in oktober hadden, hebben we het probleem aan onze instructeur voorgelegd en hij heeft ons een methode laten zien, die voor Dikke super was Lachen ; de eerste dag van de clinic, stond ´ie binnen 10 min. boven aan de trailer, de volgende dag binnen 10 min. erin!!! Ook deze instructeur blijft buiten de trailer staan! Dit alles heel rustig en volledig stress-vrij voor Dikke!! Het enige waar ik me tot-nu-toe nog niet aan waag, is het rijden Scheve mond ....

Benz († 18.12.09) & Bella († 4.01.10), ik mis julie nog steeds zo erg ;( ....
Welkom lieve Mila <3 !
Vakantie vieren op een echt kasteel in Beieren :) ?? http://www.schloss-moehren.nl/
"Als vandaag voorbij is ben je weer een dag verder"

xxappiexx

Berichten: 5492
Geregistreerd: 19-07-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-04-03 09:45

natuurlijk is dit ook een goede methode! voor paarden die bang zijn...

Sterre

Berichten: 15179
Geregistreerd: 23-08-01
Woonplaats: Mittelfranken - Bayern - Duitsland

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-04-03 22:55

*zucht* Lips are sealed

Benz († 18.12.09) & Bella († 4.01.10), ik mis julie nog steeds zo erg ;( ....
Welkom lieve Mila <3 !
Vakantie vieren op een echt kasteel in Beieren :) ?? http://www.schloss-moehren.nl/
"Als vandaag voorbij is ben je weer een dag verder"

Mist

Berichten: 9017
Geregistreerd: 17-02-03
Woonplaats: noord brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-04-03 15:57

Niet om de voorgaande antwoorden af te kraken of zo. Ik ben het er mee eens dat een koppig paard dan maar op hardhandige wijze de trailer in moet. Maar, een van mijn eigen paarden heeft ook trailer angst, niet dat ze er niet in gaat, maar ze is wel verschrikkelijk nerveus. De logische verklaring is dat ze alleen maar in een trailer hoeft als ze naar de kliniek moet. Daar komt nog bij dat we eens op de noodrem moesten toen een fietser het nodig vond vlak voor ons over te steken. Ik begrijp dat ze alleen in de trailer moet als je les hebt ? Gebruik je de trailer wel eens voor buitenritjes in het bos of zo ? Zo niet dan weet ie dat als hij in de trailer moet hij hard moet werken daarna.
Misschien een idee (maar daar kan je het best zelf over oordelen) is om het komende paasweekend hem alleen maar eten te geven IN de trailer ? Ik weet het, gaat veel moeite kosten maar misschien werkt het ?
Het is gewoon niet leuk dat je je paard zo moet aanpakken als ie in de trailer moet. Een vriendin van mij die al wel een trailer heeft neemt ons soms mee naar het bos en ik merk dat ie al een stuk minder nerveus is nu. Hij weet dat de trailer niet noodzakelijker wijs de dierenkliniek betekend !

In the real world as in dreams, nothing is quite what it seems. (the book of counted sorrows)


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Baidu, Googlebot en 8 bezoekers