stage waar nu doen?

Moderators: SayaJones, Apple, Neonlight, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
palousa_boy

Berichten: 8225
Geregistreerd: 18-12-02
Woonplaats: Gorre, Frankrijk

stage waar nu doen?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-03-03 20:22

ik heb me dus opgegeven voor een opleiding paardenhouderij in deurne, erg leuk enzo, maar nu moet ik dus een stage adres uit gaan zoeken uit een lijst.. weet iemand toevallig of je daar ook van kunt afwijken?

ok, na deze opleiding wil ik dus in de diergeneeskunde, en me specialiseren in paarden. kan ik dus het beste mijn stage in een kliniek of dierenartsen practijk gaan doen, maar welke? Of kan ik dan beter naar een stoeterij/ fokkerij/ houderij gaan, om een breder beeld te krijgen?

deze staan in de lijst:

dierenartsenpraktijk Boskamp-Nicolai te beek;
diergeneeskundig centrum Twenterand te Den Ham;
dierenartsenpractijk de Watermolen te Haaksbergen;
dierenkliniek De Bosdreef te moerbeke waas;
dierenartsenpraktijk Moergestel te Moergestel en
veterinair centrum Someren te someren.

hebben jullie ervaring met deze praktijken? hebben jullie er positieve/ negative verhalen over gehoord? hebben jullie er zelf stage gelopen?

laat het me even weten, het zal zeker meetellen in mijn keuze waar ik heen ga. alvast bedankt voor de reacties

je leven is meer waard met een bretons trekpaard! :D

palousa_boy @ [HTT] Ons project in Frankrijk


Concorde

Berichten: 6654
Geregistreerd: 14-08-01
Woonplaats: Klein dorpje in Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-03-03 20:56

Twenterand ken ik, daar gaan we met de paarden heen voor de hoefsmid en als er een x eentje echt iets heeft.
Da's een kliniek met zo'n 6 paardenboxen erbij, een leuk team artsen/assistenten (vooral de hoefsmid is een errug geslaagd typ, we gaan er bijna voor de gezelligheid heen). Tis niet echt groot ofzo, meer gemiddeld. Stagiares mogen er behoorlijk veel geloof ik, er was toen een meisje dat gewoon verbanden aan mocht leggen en van alles en nog wat deed.
De Watermolen is ook een paardenbedrijf, je kijkt er je ogen uit, ze hebben ook bekende hengsten. Jan Greve heeft er de leiding, een echte toparts. Tis er errug groot en behoorlijk luxe. Ze hebben heel veel boxen en doen ook veel grote operaties enzo. Heb er wel stagiares bezig gezien, (er is een x een paard van ons geopereerd en die moest een paar dagen blijven) maar die waren enkel aan t uitmesten, heb ze niet in de kliniek zelf gezien.

Some people look for a beautiful place, others make a place beautiful

marloezzke
Berichten: 5560
Geregistreerd: 08-07-02
Woonplaats: mierlo

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-03-03 20:57

someren ken ik
heel erg goede praktijk denk dat dit er een is waar je heel erg veel kan eren.

Schoentje

Berichten: 3718
Geregistreerd: 15-01-03
Woonplaats: Geldrop

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-03-03 21:28

Ik ken someren, moergestel en de watermolen.
Dit zijn allemaal hele professionele dap-en. De watermolen is het grootst. Persoonlijk ben ik het meeste weg van someren, ik denk dat je daar ook het meeste kunt leren, omdat deze praktijk een heel erg brede kennis heeft en daar ook de sympatiekste mensen werken...

Vonnie84

Berichten: 6591
Geregistreerd: 16-03-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-04-03 18:37

Nou ik was dus ook op zoek naar een stageplaats. En ik wist begod niet waar. Nou moest ons paard voor speciaal hoefbeslag ook naar Someren. En ons pap eens informeren of ik daar niet stage kon lopen. Ja dat ging wel, maar ik moest een dag proefdraaien om te kijken of het zou klikken enzow, want ze hadden al een paar stagiaires weg gestuurd. Dus ik op proefdag. Eerst een kort gesprekje, nou ze leken me wel aardig. Toen een rondleiding gehad dat ging allemaal goed. Maar toen werd ik aan mijn lot overgelaten. Ja kom maar even mee kijken bij deze operatie. *slik* okee. Ik denk: ik ga maar een beetje ver weg staan, dan loop ik de mensen ook niet in de weg. Nou na de operatie wordt ik weer aan mijn lot overgelaten. Ja ik wist ook niet wat ik kon gaan doen. Dus je loopt er maar wat verloren bij. Daarna nog 2 operatie's mogen kijken (wat opzich wel super interrestant was) en nog wat rondjes rond gelopen. En na een tijdje was ik het er wel beu eigelijk. Ik was hartstikke moe van alle indrukken en ik vond dat ze me maar aan mijn lot overlieten. Nou de dag erna kreeg ik dus een telefoontje dat ze dachten dat het werk te zwaar voor mij was en dat ik niet goed tegen de operatie's kon (terwijl ik ze gewoon niet in de weg wilde lopen). En eerlijk gezegd was ik blij dat ik ook niet aangenomen was, ik vond het er echt niet leuk en ik paste ook totaal niet in het team. En er waren nog wat dingen, die ik hier niet kan vertellen, maar je kunt altijd een dag proefdraaien. Misschien dat het jou daar wel bevalt en dan heb je er een mooie stageplaats aan.

palousa_boy

Berichten: 8225
Geregistreerd: 18-12-02
Woonplaats: Gorre, Frankrijk

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-04-03 18:48

iig bedankt voor alle reacties, het duurde een tijdje dat ik kon reageren, maar alles werkt nu weer goed.

ik had een mail gestuurd naar deurne, om te vragen of ik niet stage kon doen bij een dap hier wat dichter in de buurt, de keerhoeve.
na lang w88 kreeg ik vandaag bericht trug dat dat dus niet mogelijk is, en ik dus alleen van de lijst kan kiezen.

maar nu het volgende: ik kreeg dus een stukje uit die lijst, met adressen bij mij in de buurt, staan er adressen op die niet op de lijst staan die ik al had.. kortom, er is een nieuw adres bij gekomen dat hier wel in de buurt is.. anders moet ik 3 uur rijden voordat ik er ongeveer ben, naar dit adres maar 1 uur met de trein.

het gaat dus om DAP Bodegraven. iemand ervaringen met deze misschien? of enig idee waar het ligt, hoever/hoelang het lopen is ongeveer vanaf het station in bodegraven?

maar als het hier nie kan, zit er niks anders op dan 3 weken van huis, in brabant zitten Nerd

nogmaals, bedankt voor de reacties.

greetz jef

je leven is meer waard met een bretons trekpaard! :D

palousa_boy @ [HTT] Ons project in Frankrijk

Schoentje

Berichten: 3718
Geregistreerd: 15-01-03
Woonplaats: Geldrop

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-04-03 19:38

Ik denk juist dat een stage van huis juist wel goed is. Dan moet je toch even voor jezelf zorgen en dan kan je, je ook volledig op je stage storten...

Marije_jiplover

Berichten: 20149
Geregistreerd: 14-01-02
Woonplaats: Ergens onder de zon...

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-04-03 20:39

De watermolen ben ikzelf ook geweest ivm mijn studie diergeneeskunde. Liep ook een meisje van Deurne. De meeste Deurnemeisjes schijnen het daar alleen niet zo erg lang uit te houden, de eigenaar schijnt niet zo'n fijne vent te zijn (ik zeg schijnt, want tijdens mijn stage was hij er niet en dit is wat ik van het overige personeel gehoord heb). Het meisje dat er toen van Deurne zat, zat er wel al een possje en daarom waren ze van school uit ook al een paar keer komen kijken, omdat ze de eerste was die niet alsnog haar stage wilde ruilen (äldus personeel en betreffende meisje).
Je kunt daar trouwnes wel intern, geloof ik.

/3 Jip en Elmo mijn hemel op aarde, Duvel en Estor mijn stars in heaven /3
Om vreugde te kunnen vermenigvuldigen, moet men haar delen
Je kunt de richting van de wind niet veranderen, wél de stand van de zeilen.

Franske

Berichten: 2909
Geregistreerd: 03-04-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-04-03 17:04

Ik persoonlijk ben meer fan van kliniek in Moergestel, simpelweg omdat daar meer 'paardenmensen' werken dan 'professoren' zoals in Someren, met der eindeloze gezeur en geneuzel in de boeken.

Schoentje

Berichten: 3718
Geregistreerd: 15-01-03
Woonplaats: Geldrop

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-04-03 14:25

Dat is zo franske, maar voor een stage is someren gewoon heel goed, omdat ze heel erg breed zijn, en inderdaad erg volgens de boekjes werken. Bij ons op stal gaan alle paarden, die iets hebben naar someren en alle paarden worden daar ook gekeurd. Wij hebben er gewoon erg goede ervaring mee.
Maar niks ten nadelen van moergestel, da's ook een super kliniek....

Franske

Berichten: 2909
Geregistreerd: 03-04-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-04-03 17:18

Nee precies, voor stage is het misschien zeker zo leerzaam Lachen


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _Natasja_, edith2, Googlebot, JustJuul_ en 31 bezoekers