Ik ben wel eens benieuwd hoe jullie dat zien?

Moderators: Apple, Coby, petraaken, A_nouk, SayaJones, C_arola, Dyonne

 
 
UrbanL

Berichten: 14577
Geregistreerd: 22-02-01
Woonplaats: Somewhere only I know....

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-07-01 15:53

Wanneer ben je een gevorderde ruiter ??

Iedereen ziet zich al snel al als een gevorderde ruiter maar is dat zo dan ? Verward .

Toen ik Leys kocht dacht ik dat ik wel gevorderd was niet dus he Haha! . Ik was de manege paarden gewend maar een paard met energie en temperament is toch anders Tong uitsteken . In een korte tijd heb ik veel geleerd en als snel ging ik landelijk starten eigenlijk te snel *LOL* .
En nu wat ben ik nu ik ben gevorderd qua rijden op mijn eigen paard ja omdat ik hem ken. Ik mag Landelijk L (springen en dressuur) starten en onderling doe ik dat al. Maar ja alles weet ik ook niet?? Over rijden enz.. Ik heb er geen opleiding voor gehad. Ik denk wel dat ik als voordeel heb dat ik op een groet stal sta daar zie en hoor je veel (af en toe teveel) maar van alles leer je. En je bouwt een schild op hihi Lips are sealed .
Een ruiterbewijs halen kan iedereen die een klein beetje kan rijden dus is geen graadmeter. Verward

Maar vooral als je de weg op gaat is ervaring die je hebt met rijden wel heel belangrijk vooral als ik nu weer les hoeveel ongelukken er gebeuren met paarden/ponys op de weg.
Zelf ga ik niet zomaar naar buiten met leys (1x geweest en daarna nooitmeer) omdat ik weet hoe gevaarlijk hij kan zijn ene ik leef maar een keer??

Nou wil ik jullie mening wel een weten ??
Verward

Cool

_________________
Ik ben NIET verslaafd aan bokt helemaal NIET hoor.
afz. Queen of Oneliners

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Prisca op 2001-07-05 18:17 ]</font>


Kitty

Berichten: 7552
Geregistreerd: 29-01-01
Woonplaats: Rolde

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-07-01 16:09

Ik merk zelfs dat als je L bent met een paard en eigenlijk alleen maar op dat paard rijdt (dagelijks ofzo) dat je dan soms ook nog niet super rijdt. Ik rij zo'n drie jaar op Muzefee maar toen ik ook op hun nieuwe arabiertje ging rijden, was dat echt even wennen. Ook de jonge paarden die ik een tijd heb gereden deed mij even weer aan mijn manegepaardtijd denken. Binnenkort ga ik misschien een ander paard erbij rijden en ook dan zal het weer wennen zijn.

Maar om even ontopic te blijven: ik vind dat je jezelf toch wel een gevorderde ruiter mag noemen als je meerdere paarden op een redelijk niveau kunt rijden. Vaag, redelijk niveau Verward Euh, de basis: stap, draf, galop en naar mate van de ervaring van het paard misschien ook zijgangen e.d. Je moet ontspannen kunnen rijden zonder het paard te hinderen.
Zoiets?

Dé website voor de wedstrijdruiter: Startlijsten.nl

Lielle

Berichten: 65263
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-07-01 16:09

Tja, wat versta je daar onder. Met wie vergelijk je jezelf: Anky of je buurmeisje (vooropgesteld dat dat niet Anky is *grin*). Voor mij is het belangrijkste kenmerk van een gevorderde ruiter dat je met verschillende paarden overweg kunt, dat je een paard kunt verbeteren en dat je weet waar je mee bezig bent. Dat kan dressuurmatig zijn, maar ook gewoon opvoedend of corrigerend. En dan zeggen wedstrijdklasseringen niet altijd iets. Overigens is wedstrijden rijden ook een aparte vaardigheid, die je kunt beheersen. Niet iedere 'top' ruiter thuis krijgt het er in de ring ook uit. En verder hoort er voor mij bij: een theoretische basis (waarom doe je wat je doet met rijden), omgangsvormen met een paard (dus ook opvoedend aan de hand), en eigenlijk ook het kunnen overdragen. En heel belangrijk, weten wanneer een paard of een omgeving je capaciteiten te boven gaat.


Mijn eigen ervaring:
Ik rijd officiele wedstrijden sinds 1983 met 4 verschillende paarden.
hoogste klasseringen: Z2 dressuur, M springen, L SGW (met een paard dat we zelf hebben ingereden)
met andere paarden: 1 * M1 dressuur, 2 * L springen en nu weer B dressuur.
Ik heb een aantal verreden paarden gecorrigeerd en op moeilijke hengsten gereden. En dat is dan meteen een mooi voorbeeld want dat was in Ghana, waar gewoon heel weinig mensen al eerder paard hadden gereden, het niveau dus veel lager lag en in het land der blinden ...... Hier zal me dat minder snel gevraagd worden (lees: niet) omdat hier mensen zijn die dat veel beter kunnen.
Ik heb jonge paarden ingereden, ik heb ook les gegeven, veel buiten gereden, ook alleen en ik was ooit jurylid.

Ja, ik denk wel dat ik een gevorderde en redelijk veelzijdige ruiter ben, maar ik weet ook dat ik nooit verder zal komen dan een goedbedoelende amateur. Ik heb de capaciteiten en de ambitie niet om professioneel met paarden bezig te zijn. Ik ben gelukkig als ik gewoon lekker met mijn eigen paardje fijn kan rijden en daar verbetering in zie.

Sirius_

Berichten: 10368
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Almere

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-07-01 16:10

wat is je vraag precies? Party!!
enfin
ik zie me zelf niet echt als een gevorderde ruiter, heb altijd op manege paarden gereden en soms op eigen. Maar ik heb wel het gevoel dat mijn rijstijl vooruit is gegaan, ik zit netter, val minder snel en zit gemakkelijk een paard uit. En ik rijd nu ongeveer 2 jaar (Ja en dan al een eigen paard willen idd, maar ik heb 6 jaar gewoon verzorg ervaring enzo qua mesten en poetsen etc.)
en met die 2 jaar ben ik in gevorderd gekomen, ondanks dat ik in het begin bang was. Maar ik kan nog heeeeeel veel leren (en dara heb ik bokt voor haha)


trouwens was dit je vraag?

UrbanL

Berichten: 14577
Geregistreerd: 22-02-01
Woonplaats: Somewhere only I know....

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-07-01 17:18

Soory was een stuk weggevallen.

Hersteld. Verward

Leef en Strijd vergeet het einddoel Maak de reis
tem je angst en hou je dromen niet gevangen
adem vrij alles gaat voorbij wat niet geniet dat gaat verloren voor altijd ♥

Leef en strijd - 3JS

jantina

Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-07-01 17:31

Sja.... gevorderd...
Tis maar hoe je het bekijkt. Gevorderd in de dresuur? Dan ben ik een beginnertje!
Maar gevorderd in paarden algemeen, dan ben ik wel gevorderd.
Ik denk dat je daar niet echt een metertje voor hebt. En echt gevorderd ben je nooit. Niet "uitgevorderd". Je blijft immers altijd leren, van je eigen paarden en van vreemde paarden.
Dus ik denk dat je van gevorderd mag spreken, als je er niet afvalt na het eerste de beste bokkesprongetje en je verantwoordelijk met je paard omgaat en hem goed kan verzorgen.
Lastig woord, dat gevorderd.... *LOL*

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-07-01 17:40

Leuke vraag.

Wat noem je gevorderd, waar vergelijk je je mee.

Zoals jullie misschien wel weten heb ik altijd op een echte sportstal gestaan met een behoorlijk aantal ruiters dat nationaal reed. Als ik mezelf daar mee ga vergelijken wordt ik niet echt vrolijk over mijn eigen rijkunst. Leeftijdsgenootjes van mijn paard die daar op stal stonden waren bijvoorbeeld Gestion Lingh of Le Charmeur die lopen beide InterI. Gestion Kappuchino is 1 jaar ouder en loopt GP. Daar heb ik toch wel heel duidelijk gezien dat mijn rijkunst niets bijzonders is.

OP de stal waar ik nu sta wordt voornamelijk recreatief gereden. Ik heb al veel complimenten gekregen over Lois en mijn rijden maar ik neem ze een beetje ongemakkelijk in ontvangst Bloos

Ik ben gevorderd in de zin dat ik met verschillende paarden netjes en veilig rond kan sturen. Ik kan een paard verbeteren. Ik denk dat ik goed weet waar ik meer bezig ben. Maar misschien wel het belangrijkste, ik weet heel goed wat mijn beperkingen en zwakke punten zijn.

Sanne

Berichten: 940
Geregistreerd: 01-05-01
Woonplaats: Schenkeldijk, Hoekse Waard

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-07-01 17:44

ik denk dat dat verschild per paard. Ik vind dat je gevorderde ruiter bent zodra je je paard begrijpt en dingen kunt laten doen die jij wilt, en dat zonder echt dwingen. Dan ben je gevorderd op dat paard. En als je dan op een ander stapt die heeft misschien wel andere hulpen bij datgene dat je wilt dat ie wilt doen. Dan ben je beginner op DAT paard. Ik denk dat dat zo zit. Bedoel zonder Bonfire was Anky volgens mij niet zo beroemd geworden! Knipoog

I love all my animals!!!! to everybody a big [MagNiet]../upload/445/kusjuh.gif[/MagNiet]

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-07-01 17:56

Nu is Anky hier echt helemaal het verkeerde voorbeeld maar ik zat meer te denekn aan een Nicole Uphoff met Rembrandt of een Alexandra Simons de Ridder met Chacomo.
Maar ook zonder die paarden denk ik dat dat echt wel gevorderde ruiters zouden zijn geweest.

Ineke2

Berichten: 22506
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-07-01 18:00

Ehm tja...ik vind mezelf niet echt gevorderd. Ik rij op makkelijke manege paarden en ga dan nu proberen om een Welsh A verder in te rijden, hij heeft een ongecompliceert karakter dus dat schilt Lachen

Ik vind mezelf tussen beginner en gevorderd inzitten Haha!

Spoiler:
nieuwsgierig aagje ;)
[o]

kim_oud1

Berichten: 818
Geregistreerd: 03-04-01
Woonplaats: Tussen de middeleeuwse stadmuren van Amersfoort

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-07-01 18:00

Gevorderd, tja denk dat iemand na zijn eerste aanraking met paarden al gevordert is. Je leert tenslotte weer wat bij en dan maak je dus vorderingen. Als je helemaal geen vorderingen meer kan maken dan ben je dood. Of kort omschreven, gevordert bestaat niet in de zin van jij bent het en jij niet.
Je kan wel zeggen van die heeft veel ervaring en die minder.
Groetjes Kim

Vrijwilligers gezocht voor onderzoek!
info:http://www.bokt.nl/forums/viewtopic.php?t=210362

Marjolein

Berichten: 11331
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-07-01 18:14

ligt eraan waarmee je t vergelijkt.
ik rij nu 8 jaar op een manege waar je bijna niets leert. stap draf galop. niets dressuurmatigs of iets dergelijks helemaal nopes. tuurlijk stelling en buiging wel maar hoe een paard aan de teugel moet lopen (netjes of niet netjes) nooit geleerd. opd at vlak ben ik geen gevorderde. maar ik mag wel shows meerijden. ben een van de 6 ruiters die dat mag van de 600 leerlingen. ben een van de eerste die op de jonge ponies zit. vergelijken met de rest van de manege rij ik gevorderd misschien wel vergevorderd. maarja ten opzichte van jullie stelt dat weinig voor. als ailin zo ver is wil ik met haar ook dressuurmatiger gaan rijden. en ietsje meer leren. hopelijk wordt ik dan vergelijken metd e rest van de wereld iets minder een beginneling.

Kleine muisjes hebben kleine wensjes
Beschuitjes met gestampte mensjes

Mytens_oud

Berichten: 4184
Geregistreerd: 20-03-01
Woonplaats: omgeving Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-07-01 18:25

moelijke vraag, wie bepaald er eigenlijk wat gevorderd is....hmm interessant...

Hoofd AMF.
ik heb er 1, een chocolad met wit katertje,
Gizmo !! Mijn icon is zijn vader.

Navy

Berichten: 4501
Geregistreerd: 10-03-01
Woonplaats: Voorthuizen

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-07-01 18:42

Nou, ik vindt me zelf zeeeer gevorderd. Ben zooo goed Haha! NIET DUS D8 toen ik Navy kocht ook dat ik aardig ervaren was.. Nou, niet dus. Heb foto's die ik echt voor geen goud in zou scannen en hier plaatsen.. Maar, ja, je leert van fouten..

Endurance: je paard, jij, een prachtige omgeving en heel veel kilometers worden samen één.

miseryfox

Berichten: 1681
Geregistreerd: 07-03-01
Woonplaats: Dronten

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-07-01 18:52

Jaaaah...
ik zat er laats ook over na te denken..
want ik zoek dus een paardje en als je dan leest 'alleen voor gevorderde' vraag k me af of k wel moet reageren..
enfin...
ik vond altijd wel dat ik redelijk gevorderd was...
de meeste bokken zit ik wel uit (lang nie allemaal... sommige kunnen heel gemeen bokken!!)
dressuurmatig zit k op L (das dan weer nie echt gevorderd) omdat k eigenlijk altijd op de manege les heb gehad..
maar sinds kort ben k bezig met travers... (k snap er geen H*L van maarja..)
ben weer heel offtopic..

maar als iemand n goed antwoord weet dan lees k t wel *grin*...

..... leeg .....

Nimber

Berichten: 25659
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-07-01 20:42

leuk topic pris!

Tja wanneer ben je gevorden.
als Anky dat is ben ik een beginner maar als ik me vergelijk met de longelessen op de manege hier ben ik toch zeker geen beginner.
Ben je een gevorderde als je wedstrijden rijd op een nivo?
maar mensen die soms al 30 jaar rijden en nooit op een wedstrijd zijn geweest die zijn dus 'b' maar in sommige opzichten zullen ze misschien veeeeeeel meer ervaring hebben dan een L ruiter die pas 6 jaar rijd ofzo.

IMO ben je gevorderd wanneer je niet bij het eerste bokje ernaast ligt en kunt stappen,draven en galoperen zonder het paard te hinderen in zijn mond of in de beweging doordat je in het zadel stuiterd.

Ik heb een tijd lang alleen maar jonge paarden ingereden was dus niet eens B maar wel een gevorderde ruiter.
Tja als ik soms op wedstrijd ben en ik bekijk de Z ringen zitten daar ook ruiters tussen die ik niet gevorderd vind omdat ik die nooit op mijn paard zou willen hebben met hun harde hand enzo.
toch zullen hun altijd meer gevorderd zijn dan een ruiter die netjes van achter naar voren bezich is... vreemd toch?

http://www.kimtelgen.nl nu ook online proefbeoordeling
Camerabeveiliging voor stal of zadelkamer? Http://www.caminadatechniek.nl

Zep

Berichten: 9994
Geregistreerd: 05-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-07-01 22:34

Het hangt idd nogal af van je vergelijkingsmateriaal. Ik denk dat je je zelf gevorderd mag noemen op het moment dat je redelijk in staat bent zelfstandig een paard te trainen (dus niet alleen rondjes hobbelen). Maar vind het een variabel begrip.

dressuurinstructie in Overijssel, mail voor meer informatie: louise@equimotion.nl

sanderijn
Berichten: 5643
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: daar waar het altijd lijkt te waaien....

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-07-01 22:38

ik rijd 14 jaar paard,maar volgens mij kan ik nog steeds niet rijden.
en twee (proffesionele)ruiters zeiden mij dat ik absoluut niet kon rijden,dus dan zal dat wel.door die opmerkingen destijds ben ik ontzettend aan mezelf gaan twijfelen en vind mezelf nu zo slecht rijden dat ik niet eens meer op een paard klim(alleen lottie dan)
tja ik ben nu met mennen bezig en hoop daar ooit toch wel enigzins gevorderd in te raken

soms is het beter om te zwijgen

moekoekoe
Berichten: 3433
Geregistreerd: 02-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-07-01 08:54

Goh zeg Sanderijn....leuk zulke mensen..had je ze om hun mening gevraagd dan? Nee zeker?
Haat dat soort lui!

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-07-01 09:15

Je moet manegemensen en mensen met eigen paarden zowiezo splitsen. Ik heb als gevorderde manegeruiter een eigen paard gekocht destijds en was weer opnieuw een beginner (was me dat even een desillusie want dat had ik dus niet ingecalculeerd). En dan heb je Z ruiters die geen buitenrit durven te maken, maar L ruiters die dat wel makkelijk kunnen. Ik kan absoluut niet rijden op Z niveau, maar ik heb wel jonge paarden zadelmak gemaakt en licht ingereden (daarna werden ze verkocht, paddy is de eerste die ik nu zelf verder ga opleiden). Tja, jij mag nu uitmaken in welke categorie ik val. Ik denk dat je ervaren bent als je onervaren of pittige paarden kunt rijden, en mee kunt nemen op een eerste buitenrit. Ik heb geen ruiterbewijs maar ik kan dat wel! Ik denk dat menig persoon MET ruiterbewijs dat niet kan en een ervaren en bekend paard nodig heeft! Ruiterbewijs leert je ook onzinnige dingen die geen betrekking hebben op het controleren van een paard tijdens een buitenrit, en dat is toch wel waar het eigenlijk om gaat.

Mirte

Berichten: 2107
Geregistreerd: 18-05-01
Woonplaats: bollendorp

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-07-01 09:16

Volgens mij heeft iedereen zo zijn kwaliteiten. Ik vind iedereen gevorderd die eerlijk met paarden omgaat. Maakt niet uit of je nou Z rijdt of niet. Als je maar met de dieren overweg kunt.

Inzicht zonder handeling brengt geen verandering
*zucht*waarom begin ik steeds te laat om tentamens te leren...

Caritas

Berichten: 3769
Geregistreerd: 04-04-01
Woonplaats: Tussen plassen en A2

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-07-01 09:20

Ook IMO ben je gevorderd wanneer je je paard niet hindert in zijn bewegingen maar hem helpt makkelijker te kunnen bewegen. Dus een een nette stille hand en een stille zit. En van dat bokken, sommige paarden kunnen heel vies bokken waarbij je zijn vaart Verward niet bij kan houden (dus wanneer je paard ineens aan de andere kant van de bak staat, zulke bokken) want daar heb ik zelfs de beste ruiters mee zien gaan. En men zegt dat hoe beter en meer ontspannen je zit, des te makkelijker je er naast ligt (met weigering bij springen) doordat je niet zit te klemmen.

Karin

Berichten: 61950
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-07-01 09:49

Expertise is een heel relatief begrip. Neem bijvoorbeeld mensen die werkzaam zijn in de IT. De een is specialist op het gebied van programmeren, de ander op het gebied van netwerken en weer een ander op het gebied van de binnenkant van een pc. Van elkaars vakgebied weten ze ook wel wat, maar niet het fijne. En toch zijn ze allemaal expert op het gebied van IT.

Zo is dat ook met paardrijden. De een rijdt 8 jaar bij een manege en kan dan leuk op L-niveau (springen en dressuur) rijden, de ander koopt na 2 jaar manegeles een eigen paard om daar lekker ontspannen buitenritjes mee te maken. Weer een ander heeft het geld en de mogelijkheden om een goed dressuurpaard te kopen en rijdt dat paard zo naar de Z, en ook zijn er mensen die het leuk vinden om jonge paarden in te rijden voor de verkoop. Deze mensen zijn in mijn ogen allemaal redelijk gevorderde ruiters, terwijl ze van elkaars vakgebied misschien weinig moeten hebben of weinig afweten.

Maar om op de letterlijke vraag terug te komen: naar mijn idee ben je een gevorderde ruiter als je zelfstandig en ontspannen een een paard kunt rijden, of dat nou in de dressuur is, op een buitenrit of een jong groen paard. Alleen heb je binnen die gevorderdheid een hoop gradaties.

Zelf heb ik vanaf m'n 11e een eigen pony gehad en met hem schaarde ik mezelf onder de gevorderden. Nu als bijrijder van een 'groot' paard begin ik als het ware weer een stapje lager: het rijden van een wedstrijdpaard vraagt net iets meer van mij, waar ik met mijn pony niet aan toegekomen ben. En als ik mij met mijn 26 jaar vergelijk met m'n zusje van 18 die bijna Z rijdt, dan vind ik haar ook een meer gevorderde ruiter dan mezelf. Maar toch heb ik die ervaring van het hebben van een eigen paard, toch ben ik vrij zeker van mezelf als ik op een vreemd paard een buitenrit maak, toch weet ik van mezelf dat ik het er best goed vanaf breng in een eenvoudige dressuurproef. Een beginner ben ik niet meer, al lang niet meer. Maar waar ik dan sta op de ladder van de paardensport... geen idee!

.
If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together. <African proverb>

Joleen

Berichten: 4246
Geregistreerd: 27-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-07-01 10:31

Ach, gevorderd. Ik heb geen idee wat daarmee nou eigelijk bedoeld wordt. Ik rijd nu 8 jaar. Heb 6 jaar lang op manegeponys gereden. Ik heb altijd gezegt dat als ik een pony kreeg, dat het zo'n lekker dikke slome pony moest zijn. Ik was best bang ja. Toen kwam Kyra als manegepony. Ik mocht haar uitproberen en was helemaal verkocht. Een kleine schimmel. Echt een druktemakertje. Misschien wel wat arabisch bloed. Toen hebben mijn ouders haar voor mij gekocht. Van haar heb ik heel veel geleerd. Ik durf nu op bijna alle paarden en pony's te rijden. Dit jaar heb ik met hulp van mijn instructeur een pony ingereden, ik rijd af en toe op paarden en pony's van een ander, als er een nieuwe manegepony komt mag ik die vaak uitproberen. Ik hoor van veel mensen dat ik goed kan rijden. Nu heb ik Brando waar ik echt ver mee wil proberen te komen. Van hem leer ik echt heel veel.
Dus wanneer je jezelf gevorderd kan noemen?????? Verward Ik denk dat dat kan, wanneer jij het paard iets kan leren en wanneer je duidelijk het paard kan leiden zonder dwang. Dat versta ik onder gevorderd.

Er staat een man op de bus te wachten, valt hij eraf..

UrbanL

Berichten: 14577
Geregistreerd: 22-02-01
Woonplaats: Somewhere only I know....

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-07-01 11:07

Nou leuke antwoorden allemaal. Dan zie je maar hoe moeilijk het is. paardrijden wordt altijd als makkelijk gezien. En toch vaak als je manegeruiter bent. Tja het is ideaal je komt aan zadelt een paard rijdt en klaar en volgende week weer. Dit zeg ik uit eigen ervaring.

Dan heb je een eigen paard daar moet je iedere dag naartoe. Of je je nu klote voelt of niet hij moet eruit. Ik ben mezelf zo erg tegengekomen die eerste periode daarna werd het een soort verslaving Verward .

Ik baal een beetje van mensen die zo makkelijk zeggen `ik ben gevorderd´vooral manegeruiters (sorry voor diegene Haha! ).

Ik vindt mezelf niet echt gevorderd maar ik kan goed met MIJN EIGEN PAARD Lovers omgaan. Maar dat wil niet zeggen dat ik met ieder paard kan wegrijden en alles kan doen Frusty .

Leuk he paardrijden hihihi Party!!

Leef en Strijd vergeet het einddoel Maak de reis
tem je angst en hou je dromen niet gevangen
adem vrij alles gaat voorbij wat niet geniet dat gaat verloren voor altijd ♥

Leef en strijd - 3JS


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 16 bezoekers