ruiterpaden en bekeuring

Moderators: C_arola, SayaJones, Apple, Neonlight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Gast746
Berichten: 26887
Geregistreerd: 22-01-02

ruiterpaden en bekeuring

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-02-03 08:22

Ik wijk regelmatig van de ruiterpaden af. Soms loopt een ruiterpad uit in het niets en dan neem ik een wandelroute of een mountainbike route of een pad zonder paaltje.

Van de week kwam ik natuurbescherming tegen en die stuurden me terug, kon er een verbaal voor krijgen omdat ik het ruiterpad af ging. Klopt, weet ik. Wandelaars lopen op de brede ruiterpaden, mountainbikers idem. Ook mountainbikers kunnen beboet worden, heb ik al gehoord. Wandelaars, die die het prachtig vinden als er een paardje aankomt, maar geen spat op zij gaan. De wandelroutes staan mooi aangegeven met kleuren wat het aantal km inhoudt. De ruiterpaden geven geen routes aan, zijn slecht onderhouden en lopen soms dood.

Nou vroeg ik mij af. Ik kan mij niet legitimeren en is ook niet verplicht, zit op het paard, dus even mee om me te laten legitimeren kan ook niet. Ik kan dus gemakkelijk een valse naam op geven, wat strafbaar is, maar niet te controleren.

Heeft iemand van jullie hier wel eens mee te maken gehad? Ik denk dus dat ik een valse naam opgeef, al te gemakkelijk toch voor een ieder die in de bossen zijn? Hoe lost natuurbescherming dit op?


Yorghos

Berichten: 10942
Geregistreerd: 10-12-01
Woonplaats: Tilburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-02-03 09:14

Een valse naam opgeven kun je doen, ja. Maar wat dan als je ze nog eens tegen komt? Bovendien wordt je terecht bekeurd. Je weet dat je niet van het ruiterpad af mag en doe je dat wel, dan weet je ook dat je het risico loopt om bekeurd te worden...
Ik ben 1x bekeurd en heb toen netjes mijn gegevens opgegeven. Zo'n boswachter doet ook alleen maar zijn werk, hoor. Ik heb wel later een klacht ingediend bij Staatsbosbeheer omdat er bomen gekapt werden waardoor een deel van het ruiterpad onbegaanbaar was. Het te betalen bedrag is toen gehalveerd.

* To Belg, or not to Belg *

kebie

Berichten: 1569
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Veluws dorp aan de rijn

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-02-03 09:43

Bel en schrijf naar de beheerder van het bos waar je in rijdt. Veel beheerders hebben geen flauw verstand van paarden, en snappen dan ook niet waar de schoen wringt. Het is vaak geen onwil dat er niets aan slechte paden wordt gedaan.
Mocht je in eerste instantie een negatieve reactie krijgen, mobiliseer dan de maneges en andere ruiters bij jou in de buurt. Oftwel, regel je buitenrij plezier!

Gast546
Berichten: 15626
Geregistreerd: 15-01-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-02-03 10:42

Als je altijd in het zelfde bos rijdt is het niet echt een handige oplossing.
De bekeuring komt namelijk terug bij degene die hem heeft uitgeschreven met de mededeling dat het een valse naam/adres is.
Ziet hij daarna nog een keer kan hij je aanhouden voor het opgeven van een valse naam en de boete die daar op staat is vele malen hoger.

Pellie

Berichten: 16935
Geregistreerd: 19-08-02
Woonplaats: Ouwsterhaule (frl)

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-02-03 19:54

Inderdaad, laat je lekker bekeuren en schrijf een klacht naar de natuurbescherming, het is een gebrek aan hun kant en niet de jouwe.

}:0 heeft 2 tinkerknaapjes en 1 tinkerprinsesje in de wei staan! }:0


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 23 bezoekers