Een vraagje over de kneveltrens

Moderators: C_arola, SayaJones, Apple, Neonlight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
mdmoiselle

Berichten: 847
Geregistreerd: 04-12-02
Woonplaats: Drenthe

Een vraagje over de kneveltrens

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-02-03 16:08

Vanaf wanneer zijn die toegestaan bij het springen? Of zijn ze in alle klassen toegestaan?
Alvast bedankt!


Margreet

Berichten: 18240
Geregistreerd: 24-08-01
Woonplaats: Gooi- en Eemland

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-02-03 18:05

www.hippix.nl Het is zo makkelijk

Artikel 260 - HARNACHEMENT
Hoofdstel: In de klassen B t/m M is uitsluitend de volgende optoming toegestaan: Trenshoofdstel met af-richtings-, rechte-, mexicaanse-, beugel-, of zgn. ge-combineerde neusriem voorzien van een enkele trens (bij voorkeur bustrens); de bakstukken mogen van ''bontjes'' worden voorzien, mits deze niet dikker zijn dan 3 cm. Voor de klassen Z en ZZ paarden geldt de optoming conform het NHS/FEI-springreglement. In de klassen Z en ZZ-ponyruiters is uitsluitend in de categorie├źn D en E ook het gebruik van een pelham of Thiedemann-bit toegestaan. De teugel(s) moeten aan het/de bit(ten) of direct aan het hoofdstel bevestigd zijn en dient/dienen te bestaan uit enkele of dubbele gladde lederen teugel(s), dan wel een gevlochten, linnen of rubberen teugel. Het gebruik van de tonglepel is toegestaan, evenals van een rollentrens en zgn. fluitbit, mits dit braamvrij is. Zie voor de toegestane bitten in de klassen B t/m M bijlage 3. De bitten voor pony's dienen een minimale dikte van 1 cm te hebben.

Bijlage 3.
BEHORENDE BIJ ARTIKEL 260 (OPTOMING).

AfbeeldingAfbeeldingAlleen de afgebeelde bitten zijn toegestaan. Het deel dat op de lagen rust dient tenminste een diameter van 1,5 cm. te hebben. Pony's: 1 cm. Een dergelijk bit, als fluitbit, moet braamvrij zijn. De scharen van de bitten 3,5 en 10 mogen op geen enkele wijze zijn vastgemaakt aan het hoofdstel of anderszins in hun vrije beweging worden belemmerd. De ''knevel'' van de zogeheten kneveltrens mag desgewenst aan het bakstuk van het hoofdstel bevestigd worden, mits het bakstuk is voorzien van de voor dat doel bestemde ''passanten''.

Nulla tenaci invia est via

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _suus19_, FloorM_, Googlebot, hwn, KyaraMyBest, Lisa_WB, Maitu, nathe, Pierus, Rijsa, tanee_blaze, xReetch, Zapje en 30 bezoekers