HELP indeling erf/weiland/bak

Moderators: Coby, Nicole288, Pistasche, Dyonne, Apple, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Veulen84

Berichten: 9933
Geregistreerd: 18-07-04
Woonplaats: 't Gooi

Re: HELP indeling erf/weiland/bak

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-01-18 01:39

Dat kunstmatige slootje: Kan het zijn dat de waterstand in de omliggende sloten zo hoog is dat dit de enige effectieve manier is voor afwateren? Je zou dan kunnen denken dat het handig is om die sloot dicht te gooien en er 1 te graven achter de bak rand en de paddocks. Je krijgt dan een scherpere grens langs de weides met 2 of 3 dammen. Alleen om water hoger te pompen dan het staat, zul je daar wel stroom moeten hebben.

Wat we zelf hier gedaan hebben (klei en veen combi) is alles verhoogd leggen. Dus we hebben een pad van betontegels dat hoger ligt dan de grond eromheen. De bak ligt ook hoger. Ene kant is het even iets meer werk met aanleggen. (Je moet voor de bak bv beschotting de grond in slaan) Maar we merken wel dat het echt droger is. Want hoger.

Voor de paddock zou je grastegels kunnen overwegen. Die kun je op verschillende manieren laten aanleggen. Mare vaak drainage in grint/zand. Dan de tegels en dan dun laagjes zand. Voorkomt dat ze grond te veel inklinkt en sompig wordt.

Je zou kunnen kiezen voor 2 paddocks met een carport constructie er tussen. Je kan dan kiezen welke paddock je gebruikt geeft van de droge hooi plek, of beide.
Ook zie je vaak dat paddocks dubbele dienst doen als longeerkraal. Kwestie van de juiste afmetingen kiezen.
Wij hebben aan de rand van de uitloop een rijtje wilgenbomen staan. Bomen drinken water, geen 100den liters. Maar toch merken we in de zomer/najaar wel dat daar minder water staat. Daarnaast vangen ze de wind op en geven ze schaduw (en vertier in de winter)

Voor de weides: Je zou dat pad in het midden kunnen verharden/verzanden en dan doortrekken naar achteren. Vervolgens aan elke kant 2 weides.
Offe... Nieuw pad maken links langs de sloot en dan 4 smallere stukken weide maken. Dan zou je eventueel strookbegrazing kunnen maken.
Wanneer je zo'n pad maakt kan dat ook nog dienen als extra uitloop terug naar de paddock. (Zou je het helemaal rondom doen krijg je een paddock paradise idee.)

Plek mesthoop heb ik even geen idee voor. Beetje lastig te zien waar de verharding loopt (kan gaan lopen). Denk er alleen aan dat als je hem gaat verplaatsen dat je hem niet te dicht bij je buren legt. Niet iedereen is gecharmeerd van de lucht.

Te koop traditioneel model dressuurzadel met kort draagvlak. 17/17,5 inch en boommaat 33. Pb voor foto's en info.Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 bezoekers