[mestopslag] Zelf iets maken?

Moderators: Coby, Dyonne, Nicole288, Apple, Pistasche, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Pinda_Dipje
Berichten: 3464
Geregistreerd: 20-01-06
Woonplaats: Oene

[mestopslag] Zelf iets maken?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-09-16 09:51

Wij hebben 3 paarden aan huis en brachten de paarden voorheen weg met de aanhanger. De loonwerker heeft echter een boete gekregen voor het uitrijden van de mest, en zodoende mag hij de mest alleen nog ontvangen van 15 februari tot 1 september. Kortom we moeten een opslag creƫren op ons erf (sluifsilo, container of wat dan ook).
Onze ruimte is echter beperkt en we willen de mestopslag niet direct naar ons woonhuis. Containerbedrijf is komen kijken, maar kan niet met zijn 4 meter hoge vrachtwagens onder de kastanjeboom door bij de entree en zodoende is dat geen optie omdat zowel plaatsen als kranen via zijn bedrijf meer hoogte behoeft.

Met het plaatsen van beton hebben we eigenlijk hetzelfde probleem, en zodoende vragen we ons af of er wellicht (zelfbouw) oplossingen zijn die we nog over het hoofd zien? -O-

Kleinschalige dierenopvang
C'est Spring Flower (v. Van Gogh x ELITE SPORT Hamlet)
Happy (v. Westenwind x ELITE SPORT Johnson)Pinda_Dipje
Berichten: 3464
Geregistreerd: 20-01-06
Woonplaats: Oene

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-10-16 19:02

Loonwerker schreef:
madamX schreef:
Zorgen dat je erf toegankelijk wordt voor grote voertuigen; dit probleem blijft anders terugkomen (hoe wil je iets bouwen met prefab elementen die met grote voertuigen worden gebracht?).


Je kunt de doorgang vergroten, maar je kunt ook kleiner materieel inzetten. Daarnaast is 4 meter ook wel vrij hoog. Ik snap dat een containerwagen die ruimte nodig heeft, maar er zijn genoeg machines en voertuigen die veel lager zijn.


Precies, en een 200jr oude kastanje boom laten omzagen wordt hier om de Veluwe ook niet zo gewaardeerd. Zeker niet als het puur dient om eenmalig een container of betonelementen te laten plaatsen :D

We proberen alsnog een mestplaat te realiseren met behulp van kleiner materieel. Helaas alleen niets meer van bosch beton gehoord aangaande mijn verzoek om even persoonlijk naar de situatie te komen kijken. Wordt dus even verder zoeken naar en andere betonleverancier.

Kleinschalige dierenopvang
C'est Spring Flower (v. Van Gogh x ELITE SPORT Hamlet)
Happy (v. Westenwind x ELITE SPORT Johnson)

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Charlotte446, dazzy, E_C, FernandoO, herous, JorineV, La_Lune, sannedeedee1, sullebulle, The_Cat en 17 bezoekers