Moderators: C_arola, Nicole288, Coby, Dyonne
Mac schreef:Er zijn idd wel gevallen bekend van paarden met zomerexceem die er van zijn "verlost" nadat krachtvoer uit het rantsoen werd geschrapt (oa op de site van Paard Natuurlijk, maar ik sprak vanmiddag ook nog iemand met dezelfde ervaring).
Mac schreef:Dank je wel voor het checken Sarah! Wel nog een vraagje: geen appels en wortelen dus (kan ik begrijpen vanwege de suikers in fruit) maar hoe zit het dan met gras? Dezelfde richtlijnen als een hoefbevangengevoelig paard, neem ik aan?
SusanW schreef:Het gras dat smorgens gemaaid is, bevat later als kuil het minste suiker, dus dat vind ik wel weer vreemd. Heb daar ook nog geen verklaring voor kunnen vinden.
Mac schreef:Geen chemica , maar ik heb vroeger bij de grootste gistfabriek van NL gewerkt en suiker (melasse) was daar een produkt wat in grote hoeveelheden nodig was om de gist via fermentatie zijn werk te laten doen (alcohol maken).Zou het niet kunnen dat er met een hoger suikergehalte een grotere fermentatie waardoor het uiteindelijke suikergehalte lager uitvalt? Hebben we een chemicus/chemica in da house
Paardje532 schreef:EPSM/PSSM paarden in de vs krijgen voer met een suiker/zetmeel gehalte ONDER de 20%, met toegevoegde olie. In nederland is dit moeilijk maar volgende komen in aanmerking:
Marstall "Vito" (10%)
http://www.marstall.nl/
HiPro "Flexible Move" (10%)
http://www.hipro.nl/
(staat nog steeds niet op hun website, dus bellen om te bestellen Tel. 0544-371397)
Spillers "Happy Hoof"
http://www.spillers-feeds.com/
Dodson and Horrell "Safe and Sound", "Leisure Mix", "Pasture Nuts"
http://www.dodsonandhorrell.com/
St. Hippolyt "Equigard"
http://www.hippolytshop.com/Hauptfutter/Equigard.htm
Agrobs
http://www.agrobs.de/de/produkte/pferde.htm
DubbelDun schreef:Geen chemica , maar ik heb vroeger bij de grootste gistfabriek van NL gewerkt en suiker (melasse) was daar een produkt wat in grote hoeveelheden nodig was om de gist via fermentatie zijn werk te laten doen (alcohol maken).
DubbelDun schreef:Geen chemica , maar ik heb vroeger bij de grootste gistfabriek van NL gewerkt en suiker (melasse) was daar een produkt wat in grote hoeveelheden nodig was om de gist via fermentatie zijn werk te laten doen (alcohol maken).
Mac schreef:Op een bepaald moment wordt de fermentatie gestopt omdat het 'rijkste' punt bereikt is, bij doorgaan zou het alleen maar weer achteruit gaan.En is er daarna dan nog een aanzienlijke hoeveelheid suiker over in het eindproduct of wordt het echt "opgebruikt"?
.