Onze bandc

Moderators: C_arola, Dyonne, Apple, Coby, petraaken, A_nouk

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
CharlievdH

Berichten: 1312
Geregistreerd: 22-03-12

Onze bandc

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-12-13 18:23

Hoi, sinds bijna 2 jaar heb ik 5 superleuke verzorgpaarden. Één van de paarden, een forse haflingerxarabier, is degene waar ik in het begin het meeste mee bezig ben geweest. Geen grondwerk ofzo, maar gewoon lekker poetsen en rijden. Ze was enorm traag in het begin, lastig vooruit te krijgen en erg koppig. Na een tijdje kreeg ik haar beter onder controle, ze was echter nog steeds traag. Omdat ze wel goed naar me luisterde voor de rest, vroeg de eigenaar of ik mee wou op buitenrit. En of ik dat wou! Ik was niet de enigste die het geweldig vond, Sofia leek opeens wakker te worden en was enorm voorwaarts. Ook een galopje gedaan die keer en dat deed ze ook super, ze was voorwaarts, maar ik kon haar gelukkig wel makkelijk terug halen. Sindsdien is ze erg voorwaarts geweest, maar ze leek het rijden nog steeds leuk te vinden, af en toe een buitenritje, maar toch voornamelijk in de bak omdat de eigenaar niet altijd meekon.
Begin deze zomer kwam er een meisje bij, ook begonnen we toen weer de training van een van de jongere paarden daar op te pakken. Dat vond ik geweldig, maar het betekende wel dat het andere meisje steeds vaker op Sofia ging, en ik meer bezig was met het jonge paard. De eigenaar had ook liever dat ik op het jonge paard reed, want ondanks dat dat andere meisje dat ook best wou en dit paard erg mak was, reed ik toch al zeker 6 jaar langer en was ik de zomer hiervoor ook al met hem bezig geweest.
Nou ja, sindsdien lijkt ze erg veranderd. Ze is nu drachtig, maar de dierenarts was in de zomer gekomen, en zei dat we haar een week rust moeten geven. We hebben haar anderhalve week rust gegeven om zeker te zijn en zijn toen begonnen te longeren vanwege de energie die ze heeft. Toen we er echter weer op gingen na een tijdje probeerde ze me uit door te bokken. Het was heel laag, maar dat had ze toch nog nooit gedaan, gewoon zomaar vanuit stilstand. En ze heeft wel eens gebokt, maar dat was als ze er vandoor ging.
Ook in de omgang lijkt ze veranderd. De ene keer komt ze naar me toe en als ze wegloop en ik loop de andere kant op komt ze naar me toe, maar een andere keer blijft ze weglopen. Dat deed ze wel eens op een speels manier, maar nu gingen de oren in de nek en maakte ze er één groot drama van bij de kudde (ze is de leidster). Nou ja, met veel geduld haar toch kunnen pakken en dan luistert ze perfect.
Diezelfde dag ging ik er even op, om mijn touwhalster uit te proberen, ze begrepen het eerst niet zo goed, maar ze was ook weer kleine bokjes aan het geven. Ik denk dat het een kwestie van respect is. Als de eigenaar erbij is loopt ze wel netjes, en in de wei komt ze ook altijd op hem af als hij haar roept. Toen had de eigenaar me uiteindelijk een zweepje gegeven, ik gebruik bijna nooit een zweep, deze keer heb ik hem ook maar 1 keer gebruikt, toen ze toch nog een bok gaf. Maar voor de rest liep ze wel gewoon braaf rond en hoefde ik het zweepje niet te gebruiken. Na een tijdje stonden de oren ook niet meer zo naar achteren, en begon ze het sturen beter et begrijpen. Op dat moment ben ik dan ook gestopt. Ze heeft momenten waarop ik denk dat we ene hele goede band heeft, maar dan komt er toch weer zo’n momentje binnenglippen waarop ik mis hoe onze band vroeger was.

Heeft iemand misschien tips of een of andere ‘verklaring’ waarom het zo zou kunnen zijn? :(


CharlievdH

Berichten: 1312
Geregistreerd: 22-03-12

Re: Onze bandc

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-12-13 14:34

Is er niemand die hier wat over kan zeggen?
Ik zie zelf al wel in dat het wss een kwestie van respect is, bij de eigenaar doet ze zo helemaal niet, maar ik vind het raar dat het zo snel veranderd was. Want voor de zomer was het rijden wel nog fijn en de omgang ook. Nu is het ookw el fijn natuurlijk, maar het is toch anders.

minikatje

Berichten: 8937
Geregistreerd: 26-07-05
Woonplaats: sprookjesland

Re: Onze bandc

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-12-13 14:38

rustig, ik ben me door de tekst heen asn het worstelen :)

Pony zoekt pensionstalling/weide rondom Rijssen
* "My pony looks like a giant piece of rideable chocolate" *

Maureen_M

Berichten: 6708
Geregistreerd: 15-03-10

Re: Onze bandc

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-12-13 14:40

Ik snap het ook niet zo heel goed..

Is het nou het jonge paard dat veranderd is in gedrag of de haflinger x arabier?

Life is hard and always be, but remember somebody loves you and that one is me.. Your Angel

minikatje

Berichten: 8937
Geregistreerd: 26-07-05
Woonplaats: sprookjesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-12-13 14:41

hoelang is de merrie nu al drachtig?
gaan jullie nog weleens op buitenrit?
heb je al gekeken of ze ergens vastzit?
doet ze dit ook bij het andere meisje?

Pony zoekt pensionstalling/weide rondom Rijssen
* "My pony looks like a giant piece of rideable chocolate" *

LoveUggs


Berichten: 7460
Geregistreerd: 12-01-11
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-12-13 14:43

Euhm... Dit paard is drachtig? Wat denk je van hormonen? :)

[o] Soms is er zo veel wat we kunnen voelen, maar zo weinig wat we kunnen zeggen...

https://www.facebook.com/pages/MA-Fotog ... 6784189755

[IM] Dag maatje, lieve Gaspard, ik hou nogsteeds van je!

CharlievdH

Berichten: 1312
Geregistreerd: 22-03-12

Re: Onze bandc

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-12-13 15:38

Het gaat om de haflingerx arabier. Sinds de zomer, een tijd waarin ik meer met het andere paard bezig ben geweest, is ze anders geworden qua gedrag.

Minikatje: Sorry, het is idd een héle lange tekst merk ik nu.
De merrie is sinds eind augustus zwanger, dus ongeveer drie en een halve maand.
Buitenritten hebben we sinds haar periode van rust niet meer gedaan. Ik mag niet alleen met haar naar buiten, dus het hangt echt af van hoe de eigenaar zich voelt. Als het een keer goed weer was wouden we haar nog wel een keer voor de koets zetten (dit vind ze echt geweldig).
Daar hebben we nog niet naar gekeken nee, kun je dat zelf zien? Ik zal het iig eens over hebben met de eigenaar.
En of ze het bij de andere meisjes doet, eigenlijk wel ja, ze doet het niet altijd bij hun, maar ze doet het ook niet altijd bij mij. Dus dat is ongeveer hetzelfde denk ik.

Er zijn ook wel momenten dat het lijkt alsof we met elkaar kunnen lezen en schrijven. Maar soms ook gewoon helemaal niet. Ze is dan ook een erg hevige dame, een echte baas om het zo te zeggen, maar dan nog.
Ik was eerst aan het denken dat het aan mijn gewicht kon liggen. Ze is een stevige dame rond de 1.40, maar ik ben wel al 65 kilo. Ik vraag me dan af waarom we deze problemen vorige winter niet hadden (en toen woog ik iets van 70, misschien wel 73 kilo)

LoveUggs: Tja, daar kan het ook aan liggen. Maar is dat al meteen vanaf het begin dan? Ze is nu drie maanden zwanger, en toen ze net zwanger was (eigenlijk na haar periode van rust) was het alz o.

xDAINY

Berichten: 66
Geregistreerd: 20-11-12

Re: Onze bandc

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-12-13 16:01

Misschien het feit dat ze dol was op jou aandacht en dat ze een soort van ingeruild werd? Ze laat nu even blijken dat ze dat niet pikt denk ik.
Mijn oude verzorgpaardje moet ook niks meer van me hebben nu ik haar zoon als eigen paard heb.

Daarbij zijn hormonen echt altijd een grote invloed, ik ken het.

Byoux heeft een 3e premie behaald ! Super trots! :j


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 bezoekers