Bokt.nl • Welke deken shetlander?
Pagina 1 van de 1

Welke deken shetlander?

Link naar dit berichtGeplaatst: 12-11-16 01:29
door eqxsam
Ik heb 2 verzorgshetlanders. Ze hebben het hele jaar 24/7 beschikking over 2 stallen, kleine binnenpaddock, en een buitenpaddock. In de winter kunnen ze dus ook buiten staan, door weer en wind. Is opzich niet erg, maar ik vraag me af of het verstandig is om een deken aan te schaffen? Ik weet ook dat shetlanders zich van nature super warm kunnen houden, maar zou een regendeken niet iets lekkerder zijn? Zou voor mij ook wel ideal zijn aangezien de witte shetlander swinters zwart is :p. Maar goed ik heb niet zo veel verstand van dekens... Heeft iemand advies??

Link naar dit berichtGeplaatst: 12-11-16 01:48
door Memere
Als er geen enkele reden is voor een deken aan te doen dan is dit niet nodig..en om mooi wit te houden is geen reden.
Ze hebben van zichzelf een dikke jas die genoeg bescherming geeft voor de temperaturen en weersomstandigheden,
een deken gaat alleen maar ervoor zorgen dat hun afweersysteem minder word.

Re: Welke deken shetlander?

Link naar dit berichtGeplaatst: 12-11-16 01:55
door superpony
Ik zou het niet doen. Je zegt dat ze beschutting hebben, dus dat is prima zo.

Je moet erop letten dat ze genoeg hooi krijgen om zichzelf warm te houden.

Onze shet werd geschoren toen hij nog gereden en gemend werd. Dan kreeg hij dekens op. Nu doet hij niks en staat zonder deken. Is veel lekkerder voor hem. De vacht heeft een functie en die kunnen ze zo prima zelf gebruiken. Onze New Forest staat ook stil en heeft ook geen dekens op.

Maar nogmaals, wel met genoeg hooi om van binnenuit hun zelf warm te houden.

Re: Welke deken shetlander?

Link naar dit berichtGeplaatst: 12-11-16 08:21
door ElSea
Je kan je vraag beter in het centrale topic neerzetten. Sowieso nooit een 0 grams regendeken opgooien als het koud is want de deken haalt de functie van de vacht flink naar beneden en dan is 0 grams echt te koud.

Re: Welke deken shetlander?

Link naar dit berichtGeplaatst: 12-11-16 08:38
door Shirley
Sowieso helemaal niks opleggen zonder de eigenaar te raadplegen!
En dat gaat ook over het verstrekken van extra voer etc!

Link naar dit berichtGeplaatst: 12-11-16 08:43
door Koper
Niet doen hoor! Als de ponies gezond zijn en genoeg te eten hebben hebben ze helemaal geen deken nodig. Wat liekec zegt klopt: als je een 0 grams regendeken op doet druk je daarmee de haren plat en kunnen ze de vacht niet meer gebruiken als isolerend laagje (zonder deken zetten ze de haren overeind zodat er lucht tussen blijft staan, dat is lekker warm).

Een pony blijft warm van hooi. Hooi levert energie en dus warmte. Het is de brandstof die ze nodig hebben om zichzelf warm te stoken. Als ze altijd hooi hebben kunnen ze zich altijd warm houden.

Shirley heeft gelijk: niet dingen veranderen als de eigenaar het er niet mee eens is. Het is heel lief dat je je zorgen maakt om de ponies maar ze zijn niet van jou, niet zomaar dingen ineens met ze gaan doen als je geen toestemming hebt :)

Re: Welke deken shetlander?

Link naar dit berichtGeplaatst: 12-11-16 08:44
door C_arola
Aangezien hier een centraal topic over loopt waarin je deze vragen kunt stellen [SV] [Centraal] Alle vragen over dekens #03. plaats ik hier een slotje.