Moderators: C_arola, Nicole288, Coby, Dyonne
lisaguus schreef:Na een gedeelte van dit topic gelezen te hebben heb ik een 2e hands moser max 45 gekocht met 3mm en 9mm kop. Gisteren ook een nieuwe ultraedge t84 2.4mm er bij besteld (brede scheerkop). Deze heb ik gekocht om mijn shetlander te scheren. Ik verwacht dus dat de messen snel bot zijn
Maar hier mijn vraag.. waar laten jullie jullie messen slijpen en waar worden ze ook echt goed geslepen?
pluisje88 schreef:lisaguus schreef:Na een gedeelte van dit topic gelezen te hebben heb ik een 2e hands moser max 45 gekocht met 3mm en 9mm kop. Gisteren ook een nieuwe ultraedge t84 2.4mm er bij besteld (brede scheerkop). Deze heb ik gekocht om mijn shetlander te scheren. Ik verwacht dus dat de messen snel bot zijn
Maar hier mijn vraag.. waar laten jullie jullie messen slijpen en waar worden ze ook echt goed geslepen?
Bestaat er een brede scheerkop voor de moser??
pluisje88 schreef:Bestaat er een brede scheerkop voor de moser??
Jackytje schreef:Bestaat er een brede scheerkop voor de moser??
pluisje88 schreef:Cool!!! Alleen vind ik 2,4 mm wel erg kort om te scheren in de winter. Scheer zelf meestal op 5 mm of op z’n korst op 3. Paard staat hele dag buiten dus iets langer vind ik beter. Kan er wel eens een mailtje aan wagen of ze toevallig in langere lengtes te leveren zijn.
pluisje88 schreef:Nou bij mijn paard zie je wel echt duidelijk verschil hoorzal wel aan de kleur paard liggen dan ofzo.
Ik heb de eerste keer deze winter jachtpatroon geschoren met 3 mm. Toen moest mijn moser worden opgestuurd en heb ik omdat ik niet anders kon hetzelfde patroon geschoren met mijn sectolin se200 (wat een hels karwij. Drie dagen over gedaanop de max stand.
Dat is 1.8 of 2.0 mm. Het verschil tussen de eerste keer scheren was echt heel groot. De eerste keer was het kort maar nog mooi. Tweede keer was echt letterlijk kaalEn dat scheelt dus maar een mm
Robin_Rikkie schreef:Toevallig vanavond een Heiniger Delta opgehaald tweedehands.
Hoe bergen mensen hier de messen op in de zomer? Las al iets over bakpapier en sowieso met voldoende olie?