Pollenalergie ?

Moderators: Coby, Dyonne, Nicole288, Apple, Pistasche, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Daihyo

Berichten: 83352
Geregistreerd: 01-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-09-16 10:02

Hier ook een paard met pollenallergie (en mijtenallergie) i.c.m. UV en temperatuur boven de 15 graden. Het uit zich bij de mijne in hoofdschudden omdat hij jeuk heeft in zijn neus en voorste deel van de luchtpijp. Hij briest ook veel, schuurt met zijn neus over de straat buiten en kucht af en toe

Ik ben al zo'n 8 jaar op zoek naar dé oplossing, maar nog niet gevonden helaas. Hij doet het nu het beste met een neusnetje op in de wei, zo stofvrij mogelijk hooi (ivm hooimijt/huisstofmijt) en humane allergiepilletjes (anti histamine). En hij staat 24/7/365 buiten.
Hiervoor reed ik ook wel met een neusnetje, maar dat leverde meer irritatie op dan zonder neusnetje, dus dat doe ik niet meer.
Verder heb ik al eerder van alles geprobeerd, maar dat werkte niet. Desensibilisatiekuur (inspuiten met allergeen waardoor ze weerstand opbouwen), Nostrilvet, overdag op stal en in de nacht buiten, natuurgeneeskundige, homeopathie. Maar het effect was er niet of nauwelijks.

Ik heb een allergietest door de dierenarts laten doen. Dat kan het hele jaar door, want het bloed reageert toch wel op de allergenen. Ik moest 2 testen laten doen. De eerste test was met algemenere allergene stofjes en toen hij daarop reageerde is er getest op specifieke allergenen. Daar kwam dus een aantal pollen uit (wat bomen en gras), mijten (huisstofmijt, hooimijt, voedermijt) en penicilline.

~~ Paarden zijn de spiegel van onze ziel ~~
Hoe komt het dan toch dat ik zo'n eigenwijs stuk vreten heb? :')Daihyo

Berichten: 83352
Geregistreerd: 01-06-01

Re: Pollenalergie ?

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-09-16 10:30

Op de wei heeft de mijne gelukkig niet zoveel last door het netje. Pas bij beweging (en dus snellere ademhaling) gaat het irriteren. Er is nog steeds goed mee te leven hoor. Ik pas in de zomer op slechte dagen het rijden gewoon aan en op goede dagen trainen we wat actiever. Je merkt het snel genoeg.
Bij de mijne neemt het nu weer af gelukkig. Maar ik heb daarom ook een bloedtest gedaan inderdaad. Dan weet je precies waar het is :j

~~ Paarden zijn de spiegel van onze ziel ~~
Hoe komt het dan toch dat ik zo'n eigenwijs stuk vreten heb? :')

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Laj1 en 2 bezoekers