Paard ineens slecht vervoerbaar

Moderators: Apple, Coby, petraaken, C_arola, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
JOving
Berichten: 7
Geregistreerd: 15-02-20

Paard ineens slecht vervoerbaar

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-02-20 14:52

Hallo bokkers,

Eind vorig jaar is mijn paard ineens begonnen met zijn evenwicht te verliezen in de trailer. Dit lijkt ontstaan nadat ik een keer harder heb moeten remmen omdat er een auto ineens voorschoot.

Dit remmen is gebeurt in de 1,5 paards trailer waarbij ik toen best wat kabaal gehoord heb, bij thuiskomst stond paard wel rechtop maar ik sluit niet uit dat die toen toch uitgegleden is.

Wat het paard nu zien laat is dat hij zijn evenwicht niet meer lijkt te kunnen houden in de 2 paards trailer. Leunt enorm tegen de wand aan en de andere bochten bij het tussenschot zakt hij helemaal door de benen. Hij lijkt ook te anticiperen op een aankomende bocht en gaat dan vlak ervoor al door de benen heen.

Hierbij maakt het geen verschil of die links of rechts staat, alleen of met een ander.

In de 1,5 paards trailer lijkt het probleem veel minder aanwezig. Vermoedelijk leunt hij dan alsnog wel wat tegen de wanden maar zal dan breder gaan staan waardoor je hem in elk geval niet echt voelt wat nu in de 2 paards trailer wel het geval is.

Wat verdere achtergrond informatie;
Paard is een 11 jarige ruin inmiddels 6 jaar in mijn bezit. Is al die jaren wekelijks met de trailer mee geweest zowel 1,5 als 2 paards en stond altijd heel rustig en geen enkele problemen ermee.

Chauffeur maakt ook geen enkel verschil en bovendien rijden we extreem rustig.

Het paard gaat nog wel gewoon braaf mee maar lijkt tijdens de rit wel erg bang te zijn. In de 2 paards hebben we er stukken bij in gestaan om te kijken wat er nu gebeurt.

Nu is grote vraag hoe ga ik dit oplossen? Wie heeft hier ervaring mee of wie zou ik hiervoor in kunnen schakelen?


Kady1
Berichten: 2442
Geregistreerd: 03-06-07

Re: Paard ineens slecht vervoerbaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-02-20 16:09

Wij hebben. Ook een paard gehad die dit deed. Lange achter stang laten maken schot er tussen uit en dan ging hij helemaal scheef / breed staan en was er niks meer aan de hand. Zette we toch schot er in brak hij echt zijn nek.

tirzasarah10

Berichten: 412
Geregistreerd: 07-07-12
Woonplaats: westzaan

Re: Paard ineens slecht vervoerbaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-02-20 16:26

Als er in de 2 paards wel een schot zit haal die er eens tussen uit. Een paard kan met die ruimte beter zijn evenwicht houden en daardoor comfortabel staan. Mijn merrie gaat geen eens meer een trailer in met schot ze heeft ruimte nodig.zelfs met de shet er naast gaat ze zonder schot. Mijn merrie loopt er dan ook gewoon met touwtje over haar nek in doe je er een schot in wens ik iedereen succes...Afbeelding

Sarah 08'10'10~ 12'09'17
'My favorite hello and hardest goodbye'

maya12333

Berichten: 336
Geregistreerd: 11-06-11
Woonplaats: Gouda

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-02-20 16:49

Hier ook een, gevallen onderweg in een tweepaards met dicht tussenschot, kon dus zijn benen niet wijd genoeg zetten om evenwicht te bewaren. Daarna ook problemen met laden, laden geoefend met een anderhalfpaards trailer en de eerste keren op pad met de anderhalf. Dat ging wel goed, maar zocht idd veel steun op de wanden en voor-en achter stangen. Daarna in de tweepaards, tussenschot verbouwd tot alleen een tussenstang, kunnen de benen toch wijd. Daar zocht hij ook nog veel steun overal, liet zich liever tegen de wand aanvallen dan zijn evenwicht behouden. Naar ongeveer een klein jaar ( ongeveer 2 keer in de maand op pad), merkte ik dat hij zelf zijn evenwicht weer ging behouden. Reist nu weer even goed op beide trailers.
Is dus even zoeken wat je paard het prettigst vind en dan gewoon een kwestie van de tijd geven.

anitaroot

Berichten: 2
Geregistreerd: 04-02-20

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-02-20 13:57

tirzasarah10 schreef:
Als er in de 2 paards wel een schot zit haal die er eens tussen uit. Een paard kan met die ruimte beter zijn evenwicht houden en daardoor comfortabel staan. .[ [url=m/iYGpKz.jpg]Afbeelding[/url] ]


Dit is een heel goed advies. Hoe meer ruimte er in de trailer is. Hoe beter je paard zijn balans zal kunnen behouden. Verder zou je verschillende oefeningen met grondwerk kunnen doen waardoor je je paard kunt leren om zijn balans te vinden. Heel veel succes

[url]https://oogvoorhetpaard.nl[/url]"Observeren is vooruit kijken"

imaudy
Berichten: 1827
Geregistreerd: 27-02-03
Woonplaats: Zuid-holland

Re: Paard ineens slecht vervoerbaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-02-20 17:07

Ja, dat heeft die van mij ook, moet perse scheef staan. Dat kan goed in een anderhalf paards trailer. Twee paarde trailer met tussenschot probeer ik niet eens meer.

[o]


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _TaraM, Contemplate, MarliesSam, miesnaom, tienus63 en 12 bezoekers