Maatwerk rijlaarzen

Moderators: Coby, Dyonne, Nicole288, Apple, Pistasche, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
TinkerPepsi
Berichten: 15
Geregistreerd: 30-11-20
Woonplaats: Almelo

Maatwerk rijlaarzen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-09-21 09:07

Hoihoi,

hebben jullie ervaring met merken in maatwerk rondom rijlaarzen? Ik heb een dusdanig lastige maat dat ik niet in normale maten terecht kom. 3 jaar geleden heb ik laarzen laten aanmeten bij Petrie, pasten perfect en heel blij mee.
Maar in die drie jaar heb ik er ook alleen maar ellende mee gehad; binnen 3 weken was het stukje flexibel naast de rits al kapot, maar met de tijd mee ook de rits zelf kapot, de stiksels laten los, de zool laat voor een deel los. . . -O- En 2 jaar lang viel dat allemaal heel mooi onder garantie en het verhaal bij divoza over een 'slechte batch'. Ik denk dat ze al wel 10 keer terug zijn geweest naar de fabriek.
Maar nu de twee jaar voorbij zijn komen die kosten gewoon voor mijn eigen rekening. Ze zijn altijd netjes onthouden, schoon gemaakt en ingevet en gaan na het rijden direct in de laarzentas met spanners.
Met deze kosten elke keer denk ik er echter steeds meer aan om gewoon nieuwen te laten aanmeten bij een ander merk. . Hebben jullie ervaring met de laarzen, maatwerk en service van celeris, lipica, deniro etc? Want bij Petrie hoef ik geen nieuwe laarzen meer, wat jammer is want ze zitten echt heerlijk. -O-


LaDonna75

Berichten: 848
Geregistreerd: 01-01-10
Woonplaats: Gelderland

Re: Maatwerk rijlaarzen

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-09-21 09:08

Ik zou Petries nooit bij Divoza laten aanmeten, maar bij een specialist. Van Huet hoor ik goede geluiden over, maar je wilt geen Petries meer als ik het lees.

pluk de dag!
Vier Welsh pony's (A en partbred) <3 10 juni 2021 Welsh A veulen Fellow geboren: volg
En fototopic Fellow

Dreamybol

Berichten: 4140
Geregistreerd: 13-09-05
Woonplaats: NL

Re: Maatwerk rijlaarzen

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-09-21 09:19

Over elk merk zul je positieve en negatieve geluiden horen. Zelf ben ik nu aan mijn 3e paar lipica's. Eerste paar nog door Van Huet aan laten meten, maar vond ik eigenlijk te laag. Na een jaar of 7 moesten ze opgeknapt en wilde ik een rits, toen ben ik voor nieuwe gegaan die ik in de fabriek heb laten aanmeten. Die zijn 9 jaar meegegaan, met een keer nieuwe ritsen en balijnen. Maar ben wel halverwege die tijd meer gaan rijden (van 1 a 2 keer per week naar 3 a 4 keer).
Huidge paar is nu een jaar onderweg, zitten fijn, zijn uniek door alle betaalbare opties die lipica biedt en voldoen voor mij prima.
In de fabriek denken ze altijd goed mee. Mijn man deed instructeursopleiding en moest dan ook lesgeven op zijn laarzen. Die liep hij aardig stuk (zoals hij met alle schoenen voor elkaar krijgt). Maar Valentijn zag er uitdaging in om ze te repareren en bespaarde ons toen dus nieuwe laarzen.

Op een paardenrug hoog boven de grond
Voel ik mij pas echt gezond
Ondersteund door vier gezonde benen en een sterke rug
Heb ik telkens voor even die van mij terug!


Selina

Berichten: 12348
Geregistreerd: 20-10-13
Woonplaats: Ede

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-09-21 09:24

Hier had ik Celeris maatlaarzen laten aanmeten, maar zijn toch te strak aangemeten. Kon er geen rijsok in zonder knellen, ook knelde hij bij m'n teen en prikte in m'n knie. Dus nu DeNiro's besteld, hopelijk zitten die comfortabeler := Wel is de kwaliteit van Celeris prima. Heb ze nu 3 jaar en nooit problemen gehad met de rits of zool o.i.d. Durfde ze toen alleen niet op te sturen om op te laten rekken, want hoorde van andere Bokkers dat ze ze dan maanden kwijt waren :=

Grappige kattenkerstkaart kopen of handgemaakt dierenportretje met pen? Etsy Shop

TinkerPepsi
Berichten: 15
Geregistreerd: 30-11-20
Woonplaats: Almelo

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-09-21 09:44

LaDonna75 schreef:
Ik zou Petries nooit bij Divoza laten aanmeten, maar bij een specialist. Van Huet hoor ik goede geluiden over, maar je wilt geen Petries meer als ik het lees.


Nee de service bij Petrie zelf valt mij op dit vlak ook vies tegen, het maatwerk dat Divoza heeft gedaan is in principe wel goed. -O-

Matheno

Berichten: 6340
Geregistreerd: 06-01-11
Woonplaats: Espel

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-09-21 09:48

Ik zou even bij Hypostore langsgaan :j
Daar kunnen ze onder andere DeNiro aanmeten.

If you could kick the person in the pants responsible for most of your trouble, you wouldn’t sit for a month.
--
[PP] Edje heeft een nieuw baasje! *Updates vanaf pag 13*

Lena82

Berichten: 195
Geregistreerd: 04-07-13
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-09-21 09:50

Ik heb al heel wat merken en modellen geprobeerd en standaard maten zitten nooit echt goed en rijd onafhankelijk van het merk vaak op de raarste plekken open, zoals achillespees en enkel.

Ik heb dinsdag mijn Petries bij Van Huet opgehaald en kan het je absoluut aanraden!

Meneer van Huet neemt echt ruim de tijd om op te meten en geeft goed en gedegen advies over welke modellen bij je been en voet passen. Heb ook moeilijke voetjes blijkbaar, kleine maat en wat breed, lange benen en ronde kuiten, maar heeft alles netjes opgemeten en contact gehad met Petrie om af te stemmen wat de bedoeling was. De laarzen zitten direct als gegoten.

xIrlijn

Berichten: 1652
Geregistreerd: 31-08-08
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-09-21 10:06

Omdat hij op Bokt zo bejubeld wordt hier even de andere kant: ik heb juist geen beste ervaring met Van Huet. Hij is geweldig als alles goed gaat, maar als je kritisch of ontevreden bent over de laars dan wordt het minder fraai. Ik heb heel veel spijt dat ik daar mijn laarzen heb aangeschaft.

Ik hoor om mij heen hele positieve verhalen over Drunen. Daar hebben ze verschillende merken, nemen ze de tijd én hebben ze goede service wanneer iets mis gaat met de productie. Ik weet alleen niet wat de service is als er onder garantie iets gerepareerd moet worden.

Kidde
Berichten: 2972
Geregistreerd: 24-10-09

Re: Maatwerk rijlaarzen

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-09-21 10:24

Ik kan ook Lipica aanraden, en dan inderdaad bij de fabriek aanmeten in Raamsdonkveer :j


Bowo
Berichten: 1563
Geregistreerd: 11-04-18

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-09-21 10:29

Mijn Lipica's waren dus drama. Aangemeten bij een kleinere ruitersportzaak, maar zaten te krap (ik kreeg zelfs kloppende benen). Heeft echt maanden geduurd voor ze zover waren uitgelopen dat ze comfortabel waren.
Bij de eerste keer passen ging al een knoopje kapot. Dat was de eerste van circa 10.
Binnen een paar maanden beide ritsen, waarvan ik zeker weet dat die ene een productiefout was door een stiksel dat te lang door liep. De ritsen van de schoenmaker zitten er gelukkig al wel meerdere jaren in.
Verder ook was slechte stukken leer, loslatende afwerking bij de rits, scheurende zool etc.
En de zaak waar ze vandaan kwamen, vond dat naar de fabriek teveel tijd kost elke keer, dus we maar beter gewoon naar een schoenmaker konden gaan.

happyjoyce

Berichten: 4436
Geregistreerd: 01-06-03
Woonplaats: Stuifzand

Re: Maatwerk rijlaarzen

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-09-21 13:05

Hier ervaring met Petrie, Lipica en recent Derby.

De Petries jaren geleden via een ruitersportzaak laten aanmeten. Zaten meteen goed en geen problemen mee gehad.

Twee paar Lipica's via een tussenpersoon (Paard en laars) laten aanmeten. Zaten ook meteen goed en zijn echt jaren meeggaan. Wel af en toe een rits kapot, maar ik ging er ook niet heel netjes mee om. Vorig jaar was ik toe aan mijn derde paar Lipica's, maar helaas krijgen ze ze niet meer passend. Twee paar laarzen verder en vooral heeeeeel lang wachten heb ik het maar opgegeven. Overigens heb ik ook niets betaald.

Recent Derby's besteld via een tussenpersoon. In eerste instantie te groot bij mijn knieholte, nu twee keer teruggestuurd en net vandaag weer ontvangen. Nu zitten ze heel mooi. Snelle service, communicatie vanuit de fabriek had beter gekund, dan hadden ze niet terug gehoeven.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: GrapeshotBot en 10 bezoekers