oosterhoff schreef:Het heeft geen effect op de werking van het bit. Als je wat moeite hebt met het op een plek vasthouden van de teugels dan kan je bijvoorbeeld met twee teugels rijden omdat je dan meer grip hebt en de teugels minder makkelijk door je vingers glijden. Het is heel belangrijk dat je de teugels steeds op een lengte houd dit zorgt voor een constante houding en een contstante aanleuning. Als je je hand sluit dan is je hefboom ook groter als je een teugel om je pink heen hebt zitten. dat effect is gewoon groter. Als je dan twee teugels hebt kan je er dus voor kiezen om alleen de boventeugel te sluiten of je onderteugel te sluiten. Boven dan dus voor kleinere inwerking en onder voor grotere inwerking.
wat evita_ daar vermeld vind ik een beetje onzinnig. Aan een teugel kan je namelijk net zo hard trekken als aan twee teugels en dat is echt de rede niet van mensen om met twee teugels te rijden.
Het was sarcastisch bedoeld. Ik vind het onzin maar jij kan het veel beter verwoorden dan ik. Maar woorden als; meer grip, hefboom, groter effect, grotere inwerking komen bij verkeerd gebruik van 2 teugels toch neer op hard trekken.
Mijn sarcasme komt voort uit een ervaring van iemand die met 2 teugels ging rijden om zogenaamd te oefenen voor S&T. Ze kon haar paard nog niet eens op haar gewicht terug rijden en toch vond ze het nodig om dat niet eerst te gaan verbeteren. Ik hoop dat ze meeleest...