Freejump Air vs Winderen (en enkelproblemen?)

Moderators: C_arola, Coby, Nicole288, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Maddy_Paola

Berichten: 1329
Geregistreerd: 19-04-17

Freejump Air vs Winderen (en enkelproblemen?)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-05-20 22:45

Ik zie van winderen en van freejump de nieuwe versie van de air voorbijkomen met schokdemping onder het zooltje zeg maar, zijn er al mensen met ervaring met deze beugels? En dan vooral met zwakke enkels?

Ik heb op t moment beugels met scharnieren aan de zijkanten zoals de sprenger bow balance alleen dan van een huismerk, met deze beugels heb ik nergens last van, met normale beugels heb ik binnen 5 minuten last van mn enkel waarvan de banden 2 jaar geleden gescheurd zijn geweest, nu zijn dit geen echt goede beugels qua veiligheid maar ik wil wel pijnvrij kunnen rijden.

Bij de nieuwe versie van de freejump air heb je 2 soorten, 1 met normaal voetbed en 1 met gekanteld voetbed en extra demping zoals ik t begrijp, maakt dit nog veel verschil?

Andere aanraders qua beugels mogen ook genoemd worden :)

Paola ❤ elke dag met haar is een cadeautje [o]


V_Naomi
Berichten: 597
Geregistreerd: 19-05-20

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-05-20 00:21

Ik kan je niet helpen met gebruiks ervaring, maar kan je wel meegeven dat de winderen beugels 2 vering systemen in de beugel hebben zitten, 1 in het voetbed (en dat voetbed kan je een aantal graden kantelen indien gewenst) en 1 bovenin de beugel waar je de beugelriem doorhaalt. Zo worden de schokken dus op 2 plaatsen opgevangen heb ik begrepen :j ik vind ze heel knap en heb getwijfeld om ze te bestellen, maar vond het wat gek veel geld aangezien ik geen pijn klachten heb met mijn gewone beugeltjes :+

_Rachelle_

Berichten: 116
Geregistreerd: 14-10-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-02-22 17:00

Ik heb zelf een oude blessure aan mijn linkerenkel gehad 10 jaar geleden en destijds 2 maal aan geopereerd. Toen de tijd ben ik overgestapt naar flexibele beugels (sprenger bow balance). Dit was stukken comfortabeler dan de normale beugels. In normale beugels kon ik toen eigenlijk helemaal niet meer rijden.

Echter door de jaren heen veel springpaarden te hebben getraind heb ik de laatste jaren veel knieklachten nav het rijden. De bow balance boden mij hier geen uitkomst in.

Ik heb allerlei beugels geprobeerd (flex on safe on, le mieux vector, tech stirrups evo plus, freejump pro plus, freejump air s, samshield shieldrup). Van al deze ‘high tech’ stijgbeugels kan ik zeggen dat ALLEEN de freejump air s mij help in de pijnklachten rondom mijn enkel en knieën.

Bij de andere beugels merk je amper tot geen schokdemping en is de schokdemping vaak te hard (vergelijk het met een sportauto en een comfortabele mercedes). Dan had ik na de tijd alsnog veel pijnklachten. Met de Freejump Air S merk ik echt verschil!

Ik wil de Winderen nog testen, omdat ik toch benieuwd ben hoe deze zijn. Ook gezien zij hun beugels de ‘knee protection solution’ noemen.

Horses lend us the wings we lack


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 69 bezoekers