wintec losse kopijzer / boom verbreden?

Moderators: Coby, Dyonne, Nicole288, Apple, Pistasche, C_arola

 
 
Brammetje16
Berichten: 6284
Geregistreerd: 01-09-04

wintec losse kopijzer / boom verbreden?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-09-20 18:38

Hallo,
Ik heb momenteel een wintec wide op mijn brede haflinger liggen. Boommaat 36 ( paarse boom) paste altijd perfect tot hij afviel. Nu kiept het zadel met deze boom voor over.
De lila er in gehad ( maat 35) maar die past dus niet mooi, die knelt net wat bij zijn schouder.( is dus net wat te smal)
Nou was mijn vraag, kun je een verwiselbare boom ergens laten oprekken? Hij is nog maar net onder het zadel en ben bang dat als ik nu een compleet nieuw zadel laat aanpassen ik heel snel weer kan. Daar wilde ik nog even een half jaar mee wachten.
Laatst bijgewerkt door Brammetje16 op 13-09-20 19:07, in het totaal 2 keer bewerkt

                                              Levi


Lindor92

Berichten: 6667
Geregistreerd: 14-05-07
Woonplaats: Hardenberg

Re: wintec boom verbreden?

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-09-20 18:42

Het kan ook zijn dat het type zadel niet meer geschikt is ;) het is niet alleen de boom wat moet passen he.

Brammetje16
Berichten: 6284
Geregistreerd: 01-09-04

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-09-20 18:43

Afbeelding
Lindor92 schreef:
Het kan ook zijn dat het type zadel niet meer geschikt is ;) het is niet alleen de boom wat moet passen he.

Ik heb het zadel met de smalle boom even gereden, de afdruk was perfect op het stukje bij de vetjes van de schouder na, daar zat wat zand

                                              Levi

Lindor92

Berichten: 6667
Geregistreerd: 14-05-07
Woonplaats: Hardenberg

Re: wintec losse kopijzer / boom verbreden?

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-09-20 18:50

Afdruk zegt niet zo veel vind ik. Wordt dit paard al lang bereden? Ze veranderen natuurlijk wel in bespiering. Zou er gewoon even een zadelmaker naar laten kijken.

Brammetje16
Berichten: 6284
Geregistreerd: 01-09-04

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-09-20 18:51

Lindor92 schreef:
Afdruk zegt niet zo veel vind ik. Wordt dit paard al lang bereden? Ze veranderen natuurlijk wel in bespiering. Zou er gewoon even een zadelmaker naar laten kijken.

Nee nu 4 maand onder het zadel. Misschien toch maar 1 laten komen. Wil wel dat het goed zit.

                                              Levi

Lindor92

Berichten: 6667
Geregistreerd: 14-05-07
Woonplaats: Hardenberg

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-09-20 18:52

Dan zou ik inderdaad even 1 laten komen. Ze kunnen dan zo snel veranderen. Hopelijk dat je dan nog even verder kunt met de wijde boom en een padje eronder ofzo.

Aria_zz

Berichten: 5466
Geregistreerd: 01-08-08
Woonplaats: Oostenrijk.

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-09-20 18:55

Ik heb die van mij laten verbreden door een zadelmaker voor een fjord (vhs wintec, cair systeem, bruin kunststof).
Die heeft paard opgemeten etc. En dan zo getrokken tot het op maat was.
Paard heeft boommaat 38.
Zadel staat nu te koop, maar paste erg goed.

--- Oh leave me to be Wild, so I can hunt the forest and chase your heart ---

# Yes I change, but my heart is still on the same place # أحب حصاني جدا. ***Hildar***

Brammetje16
Berichten: 6284
Geregistreerd: 01-09-04

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-09-20 18:58

Aria_zz schreef:
Ik heb die van mij laten verbreden door een zadelmaker voor een fjord (vhs wintec, cair systeem, bruin kunststof).
Die heeft paard opgemeten etc. En dan zo getrokken tot het op maat was.
Paard heeft boommaat 38.
Zadel staat nu te koop, maar paste erg goed.

Dit kan dus wel? Daar was ik benieuwd naar. Misschien moet ik maar iemand laten komen die ervaring heeft met wintec, misschien kan deze hem dan nog wat aanpassen zodat ik weer even door kan. Maat 38 is trouwens ook giga zeg!

                                              Levi

Brammetje16
Berichten: 6284
Geregistreerd: 01-09-04

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-09-20 18:58

Lindor92 schreef:
Dan zou ik inderdaad even 1 laten komen. Ze kunnen dan zo snel veranderen. Hopelijk dat je dan nog even verder kunt met de wijde boom en een padje eronder ofzo.

Ik stond er van te kijken. Ga ik zeker doen. Bedankt voor je berichtjes.

                                              Levi

Nielojram

Berichten: 5895
Geregistreerd: 14-02-02
Woonplaats: Прип'ять (Prypjat)

Re: wintec losse kopijzer / boom verbreden?

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-09-20 19:02

De grootste maat past niet meer.
Maatje kleiner ook niet.
Waarom zou je nog groter willen?

Vanaf de maat die je nu hebt kan je toch omlaag gaan in de kleuren (lees:bomen van wintec)

Als je de grootste maat groter wil maken, heb je kans dat je hele boom breekt. Je zal niet de eerste zijn die dat probeert.

Liever een gat in je hand, dan een hand in je gat.

Brammetje16
Berichten: 6284
Geregistreerd: 01-09-04

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-09-20 19:06

Nielojram schreef:
De grootste maat past niet meer.
Maatje kleiner ook niet.
Waarom zou je nog groter willen?

Vanaf de maat die je nu hebt kan je toch omlaag gaan in de kleuren (lees:bomen van wintec)

Als je de grootste maat groter wil maken, heb je kans dat je hele boom breekt. Je zal niet de eerste zijn die dat probeert.

Ik zou graag de boom die nu iets te smal is willen op laten rekken naar 35.5 zodat hij voor wel mooi ligt. Niet de boom die al te groot is

                                              Levi

plutolover

Berichten: 10411
Geregistreerd: 30-07-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-09-20 19:06

Ik heb een bates zadel (zelfde als wintec)

Ik zou een zadelmaker laten komen die verstand heeft van dit soort zadels

Mijn haf zit ook tussen 2 maten in, nu hebben we de breede kopijzer erin en dan in de kussen soort gele pads (paar mm dik) waardoor de brede kopijzer wat wordt opgevuld

Beetje lastig uit te leggen

Instructrice grondwerk (academische rijkunst, dressuurmatig trainen vanaf de grond.
Instagram: paard.dans.met.mij
http://www.paarddansmetmij.nl

Brammetje16
Berichten: 6284
Geregistreerd: 01-09-04

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-09-20 19:08

plutolover schreef:
Ik heb een bates zadel (zelfde als wintec)

Ik zou een zadelmaker laten komen die verstand heeft van dit soort zadels

Mijn haf zit ook tussen 2 maten in, nu hebben we de breede kopijzer erin en dan in de kussen soort gele pads (paar mm dik) waardoor de brede kopijzer wat wordt opgevuld

Beetje lastig uit te leggen

Snap hem! Heb dus precies dit zelfde probleem nu. Hij zit tussen 35 en 36 in. Ik moet maar even opzoek naar een zadelmaker die gespecialiseerd is in wintec, die kan mij vast verder helpen

                                              Levi

xSannee

Berichten: 3773
Geregistreerd: 02-03-10
Woonplaats: Wageningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-09-20 19:08

Wat plutolover zegt klopt, dat zijn deze dingen;
https://www.wintec.nl/pasinstructies/in-balans-brengen

Neem contact op met een zadelmaker met verstand van wintec/bates enz. En ze kunnen kijken of ze door middel van de juiste boom & risers het zadel weer passend kunnen krijgen!

Aria_zz

Berichten: 5466
Geregistreerd: 01-08-08
Woonplaats: Oostenrijk.

Re: wintec losse kopijzer / boom verbreden?

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-09-20 19:14

@TS, bij mij was het inderdaad een zadelmaker die gespecialiseerd was in Wintec en Bates. Die weten natuurlijk waar ze mee bezig zijn.
En als je op zoek bent naar een halve maat, moet dat zeker lukken.

Idd wel onthouden dat met trainen en ouder worden je paard ook weer veranderd, maar kan geen kwaad dat nu al eens met de zadelmaker te bespreken.

--- Oh leave me to be Wild, so I can hunt the forest and chase your heart ---

# Yes I change, but my heart is still on the same place # أحب حصاني جدا. ***Hildar***

Mariposa11
Berichten: 2702
Geregistreerd: 22-12-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-09-20 19:26

Brammetje16 schreef:
Nielojram schreef:
De grootste maat past niet meer.
Maatje kleiner ook niet.
Waarom zou je nog groter willen?

Vanaf de maat die je nu hebt kan je toch omlaag gaan in de kleuren (lees:bomen van wintec)

Als je de grootste maat groter wil maken, heb je kans dat je hele boom breekt. Je zal niet de eerste zijn die dat probeert.

Ik zou graag de boom die nu iets te smal is willen op laten rekken naar 35.5 zodat hij voor wel mooi ligt. Niet de boom die al te groot is


Dan kan je mss beter een schoftonderlegger onder de te brede boom leggen.
Bomen worden zwakker van breder en smaller maken..

Brammetje16
Berichten: 6284
Geregistreerd: 01-09-04

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-09-20 19:29

xSannee schreef:
Wat plutolover zegt klopt, dat zijn deze dingen;
https://www.wintec.nl/pasinstructies/in-balans-brengen

Neem contact op met een zadelmaker met verstand van wintec/bates enz. En ze kunnen kijken of ze door middel van de juiste boom & risers het zadel weer passend kunnen krijgen!

Dat wist ik dus niet, dacht dat alleen de boom aangepast kon worden en thats it. Bedankt!

                                              Levi

Brammetje16
Berichten: 6284
Geregistreerd: 01-09-04

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-09-20 19:30

Aria_zz schreef:
@TS, bij mij was het inderdaad een zadelmaker die gespecialiseerd was in Wintec en Bates. Die weten natuurlijk waar ze mee bezig zijn.
En als je op zoek bent naar een halve maat, moet dat zeker lukken.

Idd wel onthouden dat met trainen en ouder worden je paard ook weer veranderd, maar kan geen kwaad dat nu al eens met de zadelmaker te bespreken.

Daarom, om dan nu al een zadel compleet aan te laten passen? We rijden nu 1 a 2 x per week max 30 minuten dus dat vind ik wat zonde. Bedankt!

                                              Levi

Brammetje16
Berichten: 6284
Geregistreerd: 01-09-04

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-09-20 19:33

Nielojram schreef:
Dan kan je mss beter een schoftonderlegger onder de te brede boom leggen.
Bomen worden zwakker van breder en smaller maken..
[/quote]
Dat is waar. Heb ik ook gedaan alleen altijd geleerd dat je zo een zadel niet 'passende mag maken, vandaar mijn vraag. Hij ligt wel beter met een bontje er onder

                                              Levi

Aria_zz

Berichten: 5466
Geregistreerd: 01-08-08
Woonplaats: Oostenrijk.

Re: wintec losse kopijzer / boom verbreden?

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-09-20 19:41

Oh en over dat bomen zwakker worden van steeds maar buigen klopt, maar een Wintec aanpassen of passend maken is vaak enkel het kopijzer aanpassen. Aangezien die vervangbaar zijn, en iets van een 25euro per stuk kosten, is het geen probleem moest het kopijzer vervangen moeten worden.

De volledige boom aanpassen is dan een ander verhaal natuurlijk.

--- Oh leave me to be Wild, so I can hunt the forest and chase your heart ---

# Yes I change, but my heart is still on the same place # أحب حصاني جدا. ***Hildar***

plutolover

Berichten: 10411
Geregistreerd: 30-07-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-09-20 19:41

Brammetje16 schreef:
plutolover schreef:
Ik heb een bates zadel (zelfde als wintec)

Ik zou een zadelmaker laten komen die verstand heeft van dit soort zadels

Mijn haf zit ook tussen 2 maten in, nu hebben we de breede kopijzer erin en dan in de kussen soort gele pads (paar mm dik) waardoor de brede kopijzer wat wordt opgevuld

Beetje lastig uit te leggen

Snap hem! Heb dus precies dit zelfde probleem nu. Hij zit tussen 35 en 36 in. Ik moet maar even opzoek naar een zadelmaker die gespecialiseerd is in wintec, die kan mij vast verder helpen


Uit welke regio kom je? Ik ken er paar

Instructrice grondwerk (academische rijkunst, dressuurmatig trainen vanaf de grond.
Instagram: paard.dans.met.mij
http://www.paarddansmetmij.nl

Bowo
Berichten: 1401
Geregistreerd: 11-04-18

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-09-20 19:43

Brammetje16 schreef:
[ [url=m/6CRY0P.jpg]Afbeelding[/url] ]
Lindor92 schreef:
Het kan ook zijn dat het type zadel niet meer geschikt is ;) het is niet alleen de boom wat moet passen he.

Ik heb het zadel met de smalle boom even gereden, de afdruk was perfect op het stukje bij de vetjes van de schouder na, daar zat wat zand

Leid je nu uit het zand af dat daar teveel druk is? Want dat klopt niet. Als er veel druk zou zijn, zou je het zand juist wegdrukken naar een plek met minder druk.
En zand onder het zadel is natuurlijk ook niet de bedoeling.

Als je naar een afdruk wilt kijken, kan bij een droog paard de verdeling van huidvet wat zeggen. Alleen is dat met een dekje er onder moeilijk te zien. Of je moet met een schoon, licht gekleurd dekje rijden en kijken naar het dekje.
Op een bezweet paard zeggen de droge plekken veel.

De afdruk in de afbeelding zegt weinig

Mariposa11
Berichten: 2702
Geregistreerd: 22-12-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-09-20 19:51

Brammetje16 schreef:
Nielojram schreef:
Dan kan je mss beter een schoftonderlegger onder de te brede boom leggen.
Bomen worden zwakker van breder en smaller maken..

Dat is waar. Heb ik ook gedaan alleen altijd geleerd dat je zo een zadel niet 'passende mag maken, vandaar mijn vraag. Hij ligt wel beter met een bontje er onder[/quote]

Klopt, maar nu zit je tussen 2 boommaten in. En als t goed is past ze straks in de smallere boom en dan is het niet handig als die breder gemaakt is want dan heb je weer hetzelfde probleem ;)
Dus tijdelijk een schoftonderlegger kan geen kwaad als t zadel verder goed past..

Mariposa11
Berichten: 2702
Geregistreerd: 22-12-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-09-20 19:53

Aria_zz schreef:
Oh en over dat bomen zwakker worden van steeds maar buigen klopt, maar een Wintec aanpassen of passend maken is vaak enkel het kopijzer aanpassen. Aangezien die vervangbaar zijn, en iets van een 25euro per stuk kosten, is het geen probleem moest het kopijzer vervangen moeten worden.

De volledige boom aanpassen is dan een ander verhaal natuurlijk.


Daar heb je wel weer gelijk in hihi en boom is idd t kopijzer. De boom zelf aanpassen kan niet. Dan heb je gewoon ander merk zadel nodig ;)

Brammetje16
Berichten: 6284
Geregistreerd: 01-09-04

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-09-20 20:28

Aria_zz schreef:
Oh en over dat bomen zwakker worden van steeds maar buigen klopt, maar een Wintec aanpassen of passend maken is vaak enkel het kopijzer aanpassen. Aangezien die vervangbaar zijn, en iets van een 25euro per stuk kosten, is het geen probleem moest het kopijzer vervangen moeten worden.

De volledige boom aanpassen is dan een ander verhaal natuurlijk.

Dat bedoelde ik idd ook enkel het kopijzer

                                              Levi


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: sandra_j, sott, Vagabondo en 15 bezoekers