Revalidatie peesblessure icm paard die haar bouw niet mee heeft

Moderators: C_arola, Coby, Nicole288, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Chickelien

Berichten: 18
Geregistreerd: 03-01-23
Woonplaats: Ede

Revalidatie peesblessure icm paard die haar bouw niet mee heeft

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-01-23 09:17

Na een lange tijd afwezig te zijn geweest van dit Forum (blijkbaar zo lang dat mijn account niet meer bestond) wel te hebben meegelezen maar nooit iets gepost te hebben heb ik opnieuw een account aangemaakt.

Ik ben opzoek naar ervaringen maar misschien ook tips met betrekking tot het herstel van een merrie met een bouw die een beetje tegen zit.

Afgelopen zomer is mijn merrie op buitenrit met haar achterhand weggegleden, ipv dat ze zich liet vallen ving ze zichzelf op met haar voorhand wat een peesblessure in de tussenpees tot gevolg heeft gehad. Buitenkant fors beschadig binnenkant minder, echter de buitenkant was na 6 weken al geheeld waar de binnenkant wat langer nodig had. We zijn nu op het punt dat de DA heeft gezegd ga maar weer volledig in alles opbouwen.

En ik begin tegen wat uitdagingen aan te lopen, wat ik vermoed dat ik hier ook mee te maken heeft is een stal wissel. Helaas stopte mijn stal ermee en moest ik met een paard die absoluut niet mocht rennen naar een andere stal toe. Ik heb toen gekozen voor een stal waar ze alleen (wel in contact) op een verhard stukje paddock staat, omdat teveel beweging toen echt niet mocht en haar op stalrust zetten resulteerd in een paard die alleen maar rondjes draait, niet wenselijk dus. Nu staat ze nog steeds hier en kan dus weinig bewegen wat mijn gevoel zegt dat dit haar ook begint tegen te werken, omdat ze ook geen kans heeft zichzelf te bewegen naar wat lekker voelt.

Ze is het type paard wat een lange nek heeft, enorme schoft en een holle korte rug. Daarbij komt ze uit spanje en heeft daar duidelijk geen goed leven gehad.

Ik merk dat ik wat zoekende ben in wat de juiste manieren zijn om haar op te bouwen. Ze begint wat vaster te zitten in haar lichaam en daardoor zet ze soms haar rechter voorbeen (peesblessure zat links) iets korter neer. Vaak als we wat rekken en strekken voor die tijd is het er niet of amper. Ik heb om deze reden ook een afspraak gemaakt met een osteapaat, dus die komt ook binnenkort. Echter wat natuurlijk ook goed zou helpen is veel figuurtjes rijden, voltes maar gezien de pees is dit op dit punt nog niet wenselijk.

Zijn er meer mensen met soortgelijke ervaringen en/of tips om nog wat extra voor haar te kunnen betekenen?
Laatst bijgewerkt door Chickelien op 17-01-23 09:48, in het totaal 1 keer bewerkt


Joysieee

Berichten: 1321
Geregistreerd: 12-05-12
Woonplaats: Delfgauw

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-01-23 09:47

Je zou eens contact op kunnen nemen met Noor Tanger en Patrick Molenaar. Zij zijn gespecialiseerd in revalidatie van allerlei soorten blessures, zowel onder het zadel, aan de (dubbele) longe, aan de hand maar ook bodywork ed. Ze hebben ook veel Spanjaarden (gehad). Hele kundige, fijne mensen die het beste met jou en je paard voor hebben. Wellicht kunnen zij je verder helpen. :j Heel veel succes en sterkte!

“Ik was die blinde, ja”

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 16 bezoekers