Mloes schreef:Dierenarts gesproken (Uithof): doen geen scan op locatie dus dan zou ik daarheen moeten. Maar, heel eerlijk van d'r, ze geeft aan dat ze niet zou adviseren dat ik een scan laat maken. Reden met name dat het advies toch rust zal zijn, en aangezien ik niet per se meer hoef te rijden is er ook geen reden om een heel traject in te gaan.
Advies nu is boxrust of op een postzegelstukje wei, en dan zeker wel 12 weken. Door het rennen op de wei houdt ze het herstel gewoon tegen. Probleem nu is dat we strookbegrazing doen en dat de andere paarden soms het hele (lange) pad op en af lopen. Als zij dan ergens halverwege op een stukje wei staat wordt zo sowieso heel onrustig. Lastig dus, even met stalgenootjes overleggen wat we hierin kunnen doen. Sowieso maar overleggen dat als stalgenootje haar paard uit de wei haalt, zij op de paddock gezet wordt (dat is haar grote vriendin, wellicht scheelt dat al rennen).
Wandelen op vlakke ondergrond is goed, en afspuiten ook, dus dat blijven we doen. Mocht ze nou in stap ook slecht gaan lopen, dan wil ze graag langskomen om te kijken wat we kunnen gaan doen. Ze zei wel dat het niet klinkt alsof ze pijn heeft, aangezien ze nog heel vrolijk loopt tijdens wandelingen en in de wei. Dat is wel m'n grootste zorg, als ze maar niet met pijn staat.. Dat antwoord gaan we ook niet krijgen met een scan helaas, betekent nu gewoon dat ik haar heel goed in de gaten moet houden en voorkomen dat ze teveel rent.
Voor nu dus rust houden voor een behoorlijk lange tijd en hopen dat het gaat herstellen t.z.t.!
Ik kan het onderzoek zo snel niet vinden, maar er is een onderzoek welke meld dat wanneer je je paard gewoon bij de groep zet tijdens herstel van peesblessure. Dat het herstel langer duurt dan wanneer je het paard op boxtust zet, maar dat de pees wel beter hersteld en de kans op weer een peesblessure kleiner is.
Als het mijn paardje was en er hoefde niet per se iets mee te gebeuren, zou ik hem op de wei laten en lekker een half jaartje alleen wat keuvelen en een beetje wandelen aan de hand.
(Mijn paard had zijn strekpees door en de DA zei dat kans op volledig herstel erg klein was. Zijn advies op de wei gooien en een jaar later aankijken. Na 3/4 jaar hem weer eens op laten draven en hij liep prima. Later toen we een keer voor iets anders op de praktijk waren, de pees laten scannen en deze is compleet geheeld. Niet perfect weefsel, maar prima weefsel om vanalles mee te gaan doen 
Ohja en hij stond niet de hele dag gras te eten, hij speelde, rende sprong en remde abrupt. Ik deed maar alsof ik het niet zag)