straalkanker

Moderators: Dyonne, Nicole288, Pistasche, Apple, C_arola, Coby

 
 
Tobias2007
Berichten: 11
Geregistreerd: 23-09-16

straalkanker

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-09-16 17:33

Ik zoek ervaringen na minimaal 2 jaar na behandeling. Kwam het terug of waren ze genezen nog steeds na 2 a 3 jaar. Vooral de behandeling van rene vroom na minimaal 2 jaar ivm overweging behandeling daar in de toekomst.


Pandora2
Berichten: 17039
Geregistreerd: 04-01-13
Woonplaats: Belgie

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-09-16 18:17


Tobias2007
Berichten: 11
Geregistreerd: 23-09-16

Re: straalkanker

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-09-16 22:45

Bedankt hoop op reacties

Delphi2

Berichten: 2888
Geregistreerd: 17-08-03
Woonplaats: Frasselt (DE)

Re: straalkanker

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-09-16 13:02

Ik heb van twee paarden die bij Rene Vroom zijn behandelt gehoord dat de straalkanker terugkwam, 1 paard is ingeslapen en een wordt nog steeds (op een andere manier) behandelt tegen straalkanker.

lolotjeh
Berichten: 472
Geregistreerd: 11-09-09

Re: straalkanker

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-09-16 13:18

ik ken een hele fijne hoefsmid
die komt wel helemaal vanuit emmeloord en heeft veel suc6 met het behandelen van staalkanker.
zoek maar eens naar lisa verrijt.
doet mijn monster wel eens die niet bepaald makkelijk is.
hier is de link.
http://hoefsmederijverrijt.nl hoop dat je er heel wat mee kunt

Tobias2007
Berichten: 11
Geregistreerd: 23-09-16

Re: straalkanker

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-09-16 20:01

Bedankt voor jullie reactie. Hoop dat er nog mensen reageren. Deze topic is om te inventariseren wat de resultaten veelal zijn. Om een reele beslissing te maken ivm paar duizend euro kosten.

Tereno

Berichten: 126
Geregistreerd: 02-04-11
Woonplaats: 't Zuiden

Re: straalkanker

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-09-16 20:32

Wat voor een behandeling heb je afgelopen jaren gebruikt? Wegsnijden van de hele straal of behandeling met kopersulfaat?

Heb je dit topic al gelezen? [ED] ervaringen Hoefkanker Rene Vroom

Hello S <3 <3 <3

Abrazo
Berichten: 8
Geregistreerd: 23-02-16

Re: straalkanker

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-09-16 07:14

Hallo tobias, ik heb onlangs voor dezelfde keuze gestaan. Ik ben er zelfs ook wezen kijken op de stal. En mede omdat je gedurende de behandel periode bij uitzondering eens per 14 dagen je paard mag bezoeken, heb ik Uiteindelijk in samenspraak en overleg met mijn hoefsmed gekozen voor de dierenkliniek Emmeloord. En met succes. Binnen 1,5 maand (zonder cureteren) hebben we het proces straalkanker fase 1-2, kunnen stoppen. Ik ben slecht 3x in de kliniek geweest voor controle. De behandeling bestond uit medicijnen die ik zelf kon aanbrengen op de straal welke afgedekt werd met gaasverband en een verbandijzer. En verder geen druppel water in de hoef laten komen. Vandaag de dag heeft hij weer een prachtig gezonde hoef. En voor iedereen die met straalkanker te maken krijgt. Wacht niet, maar onderneem actie en ga niet zelf zitten dokteren. Mocht je geinteresseerd zijn in foto's van het ziekte en herstel verloop dan stuur ik ze graag. Ik wilde zelf sowieso het hele proces op bokt plaatsen om mijn ervaring met iedereen te delen die met straalkanker direct of indirect te maken krijgt. Ter info Fase-1 is een soort van smeerkaasachtige afscheiding in de straalgroef. Dit verteld je dat er geen hoeflederhuid wordt aangemaakt Fase2 de eerste tekenen van celwoekering worden zichtbaar. Een soort van wild vlees wat doorbloed en gevoelig is.

Natascha

Berichten: 6672
Geregistreerd: 07-02-01
Woonplaats: Ankh Morpork

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-09-16 10:35

1 van mijn paarden heft het ook gehad en samen met de hoefsmit hebben we het eronder weten te krijgen. Heel consequent plan van aanpak gemaakt en ze heft er tot nu toe geen last meer van gehad.
Kostte geen duizenden euros maar wel een hele hoop tijd en inzet :D
Weet niet in welke regio jij zit maar mijn hoefsmit doet regio Breda en heeft al meerdere paarden er vanaf geholpen (mits de paardeneigenaar uiteraard bereid is om het zorgstukje thuis op zich te nemen).

Niets zo charmant als een paard aan de wand: (zie profiel of hiervoor portretten en naambordjes)

Saar88

Berichten: 2434
Geregistreerd: 02-11-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-09-16 10:58

Helemaal met Abrazo eens; ga niet zelf zitten dokteren.
Mijn paard is na een behandeling van onze plaatselijke dierenarts niets opgeknapt. Sterker nog, het werd zelfs zo erg dat er geen andere optie was dan inslapen. Lange tijd vond de dierenarts het goed gaan en daar gingen wij op af, aangezien we er weinig verstand van hadden. Wel had ik een onderbuikgevoel; iets zei me dat het niet de goede kant op ging. Maar ja, als je de da niet meer kunt vertrouwen...
Tot er een keer een andere da van dezelfde kliniek langs kwam. Het zat in alle vier de hoeven (in plaats van twee) en er was niets meer aan te doen. Kwestie van tijd tot het naar binnen slaat, zei hij.

Nu weet ik wel beter..maar mijn beste vriendje ben ik kwijt.

Edit: overigens is er onder hoefsmeden nog steeds erg weinig bekend over straalkanker. Dus een specialist is daarom sowieso een goed idee. Een goede hoefsmid zal je dan ook doorsturen (tenzij hij of zij er voldoende kennis van heeft).

Venedict AC (v. Vagrant Z) Zadelmak
Teddy (v. Dramatic) †

Tobias2007
Berichten: 11
Geregistreerd: 23-09-16

Re: straalkanker

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-09-16 23:27

Bedankt voor de reacties. Meer reacties altijd welkom. Is nauwlijks tot niet begonnen. Wil vooronderzoek verrichten.

Dropneus95

Berichten: 574
Geregistreerd: 17-03-12
Woonplaats: Nieuwegein

Re: straalkanker

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-09-16 23:32

Oud stalgenoot van mij had een paard wat op 3 jarig leeftijd hoefkanker had aan 4 benen. Ik weet niet of dit hetzelfde was?... Alle vier de benen waren behandeld en het leek weg. Echter bleek nu 3 jaar later dat het terug is gekomen en het paard is ingeslapen.

~ Enjoy the little things, Carpe diem ~

mrie
Berichten: 6165
Geregistreerd: 08-06-03

Re: straalkanker

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-10-16 01:07

Hoe en wie je straalkanker ook behandeld het komt altijd terug. Het is geen echte kanker het is een auto imuumreactie. Bij het ene paard komt het na 20 jaar terug bij het andere al na twee jaar. Dat is niet te voorspellen.

Bejaarde bokkers weten meer

Abrazo
Berichten: 8
Geregistreerd: 23-02-16

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-16 16:15

In reactie op mrie, het is idd geen "mensen" kanker. Het heeft ook in werkelijkheid een engelse benaming en heet "Frog of Hoof Canker. Je zegt dat het een autoimuun ziekte is maar daar wordt nog steeds onderzoek naar gedaan en is nog steeds niet bewezen. En dat maakt het zo'n lastig verhaal. Er is tot op vandaag de dag weinig over bekend en is er ook weinig op internet over terug te vinden. Saar88, wat een droevig bericht het is precies waar ik op doelde. Mijn DA vond het namelijk in het begin ook niet zo ernstig en ik heb wel naar mijn onderbuik geluisterd en gelukkig maar met positief resultaat. En ben zo blij dat ik mijn paard niet bij Renee Vroom heb gebracht omdat ik ook daar geen goed gevoel over had omdat ik hem niet dagelijks mocht bezoeken. Daarbij is mijn paard een enorm vrolijk paard die ook nog eens van drukte om zijn stal houdt en het daar doodstil is. Hij zou zijn weggekwijnt met de verplichte box rust. Wat ik wil zeggen is dat er een andere mogelijkheid is ter voorkoming van behandling met boxrust en/of cureteren zolang je maar op tijd bent. Nogmaals mijn paard heeft 1,5 maand super vrolijk rondgelopen en gerent met zijn verbandijzer. En Tobias2007 in welk stadium vermoed je dat je zit mede omdat je nu vooronderzoek doet en denkt dat je tijd hebt? Zou je een foto willen sturen? Als TIP voor de lezers om de kans van dergelijke ellende zo klein mogelijk te houden; zorg dat hoeven mestvrij blijven een schone stal dus. Mest is funest voor straalkanker. Klieder ook niet teveel met water in hoeven, water is nl ook een boosdoener in hoeven. Straalkanker kan namelijk ook ontstaan uit rotstraal en dan mag je echt jezelf aankijken want dat is een onderhouds kwestie. En tot slot wil ik jullie graag meegeven het middel Hypozin, in tegenstelling tot al die heftige agressieve sprays helpt dit middel de straal op een prettige wijze gezond houden. Dit is een extreme zinkzalf makelijk toepasbaar met een tandenborstel en zorgt dat een rubber achtige straal weer droger wordt. Hoop dat jullie mijn verhaal positief ontvangen.

Tobias2007
Berichten: 11
Geregistreerd: 23-09-16

Re: straalkanker

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-10-16 19:40

Abrazo, soms en heel traag groeit een uitsteekseltje hoorn achter uit de hoef. Niet wit of zacht maar wel extra groei. Stralen iets zacht, maar niet kwark of rottend of bloederig. De harde steeltjes voornamelijk nu.

Abrazo
Berichten: 8
Geregistreerd: 23-02-16

Re: straalkanker

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-10-16 13:52

Hi Tobias. Wat je omschrijft lijkt niet op straalkanker. Wat zegt je smid (als je die hebt) ? bijgaande foto laat de start van de behandeling bij ABRAZO tegen straalkanker zien. Afbeelding

Abrazo
Berichten: 8
Geregistreerd: 23-02-16

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-10-16 13:56

Op onderstaande foto zien we de woekering droog voor bekapping en is duidelijk te zien dat steeds meer van de straal levend weefsel wordt. Er groeien nu zelfs haren op de hoefballen. En let op ik heb het hier over een periode van 3 maanden.


Afbeelding
.

Abrazo
Berichten: 8
Geregistreerd: 23-02-16

Re: straalkanker

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-10-16 14:11

Deze foto is na 2 weken behandeling met antibiotica. Tabletten die i.c.m. een hydrozalf tot een pasta wordt vermengt en op de straal wordt gesmeerd. Hoef volledig afgevuld met gaasverband en het verbandijzer wordt afgesloten met een plaat. Na 3 dagen vindt een verbandwissel plaats. Daarbij werd het paard niet op prednison gezet omdat dit negatief zijn weerstand zou beïnvloeden en mede het vermoeden dat het een auto immuun ziekte betreft. Afbeelding

Abrazo
Berichten: 8
Geregistreerd: 23-02-16

Re: straalkanker

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-10-16 14:25

Na iets minder dan 1,5 maand behandelen (12/8/2016) mocht het verbandijzer eraf. Met verbandijzer heeft hij dagelijks onbelemmerd in de bak gespeeld en gelopen en was het een super vrolijk paard.Afbeelding

Hierna werd mij geadviseerd met egyptische zalf door te gaan. Dit droogde echter de hoef veel te veel en snel uit. Na 3 dagen zag de hoef er zo uit en liet er hoefplaat los ....ik ben direct gestopt. (in overleg met DA). Al vond niemand het alarmerend.
Afbeelding

Twee weken geleden is hij voor het laatst bekapt en ziet de hoef er weer prima uit met nog wat barstjes hier en daar van de egyptische zalf welke vandaag de dag alweer weg zijn.
Afbeelding

Tobias2007
Berichten: 11
Geregistreerd: 23-09-16

Re: straalkanker

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-10-16 16:43

op foto 3 met ijzer en witte sok zie je bovenaan de straalgleuf een bloedplekje. daarnaast een wit rondje. Als je paard hoef op de grond plat heeft staan dan zie je dit ingangetje ook. die bedoel ik, daar groeit een steeltje uit. uit dat witte achteruitgangetje van de straal.

Tobias2007
Berichten: 11
Geregistreerd: 23-09-16

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-10-16 19:09

Foto van 1 hoef. 4 weken geleden bekapt.
Afbeelding

Abrazo
Berichten: 8
Geregistreerd: 23-02-16

Re: straalkanker

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-10-16 15:47

Hi Tobias2007. Ik weet dat Abrazo een soort van "barbi" hoeven heeft zo mooi strak zijn ze maar hier zou ik me zorgen over maken. Op een foto blijft het lastig te zien maar de hele hoef is rommelig of zit ik tegen vuil aan te kijken. Je zegt dat de straal niet sponzig, rubberachtig is maar gewoon veerkrachtig. Zijn de flarden dan ook hard? Als er bij bekappen geen doorbloed vlees is dan denk ik niet aan straal kanker. Heeft je eigen hoefsmid of DA er een mening over? Ik woon in Flevoland en mijn geweldige hoefsmid ook. Je zou contact met hem wellicht kunnen opnemen om ernaar te laten kijken zodat je in ieder geval weet of er wel of niet iets aan de hand is. En zo ja wat het dan is. Of maak direct een afspraak in de kliniek in Emmeloord en praat daar verder. De behandeling die wij hebben ondergaan kostte slechts €80,00 / keer inclusief medicijnen alles... en wij zijn 3x in de kliniek geweest. Verder de verbandwissels zelf op stal gedaan. De kosten zijn het niet geweest. Daar hoef je het niet voor te laten. Maar nogmaals om ellende te voorkomen zorg dat er een specialist naar kijkt om ellende te voorkomen. Een paard met straal/hoefkanker gaat namelijk pas kreupel lopen als het te laat is en de ziekte in fase 4 terecht is gekomen. Daar slaat het naar binnen en is er geen redden meer aan. Ik persoonlijk ontdekte de smeerkaas in zijn straal (fase 1) medio november 2015 in juni 2016 zijn we met Fase 2 naar de kliniek gegaan en nu schoon. Hij blijft onder controle staan en ik onderhoud met hypozin. Als je mij liever even wilt spreken stuur mij dan een prive bericht met je telefoonnummer dan bel ik je even.

Babootje

Berichten: 18763
Geregistreerd: 25-06-05
Woonplaats: Den Haag

Re: straalkanker

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-10-16 16:02

Je hebt toch niet een "natuurlijke bekapper" hoop ik?
4 weken geleden bekapt en er is niets van te zien? Ik moest even goed kijken waar de voor- en achterkant van de hoef zat en ik schrik hier eerlijk gezegd van.
Ten eerste andere smid zoeken zou ik je adviseren.

Heeft even geduurd, maar toch. Inmiddels is de sinds lang vermiste merrie terug gevonden. Lang leve bokt!
VERMIST!! KLIK HIER VOOR FOTO

Abrazo
Berichten: 8
Geregistreerd: 23-02-16

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-10-16 16:06

tobias, ik zie maar 1 foto. waar is die foto met wat bloed want dat zou dus duiden op leven en dus foute boel...

Tobias2007
Berichten: 11
Geregistreerd: 23-09-16

Re: straalkanker

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-10-16 18:02

Abrazo die post ging over jou foto. Geen bloed of smeerkaasachtig bij onze hoef. Straal wat wildgroei. Geen natuurlijk bekapper


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 bezoekers