romeorowan schreef:Is in mijn ogen hetzelfde als vlees eten. Heerlijk een biefstukje, ik hoef het alleen niet te herkennen als koe.
En paardevlees eet ik uit principe niet. Maar wat maakt een koe of varken of kip anders dan een paard?
Haha...dat heb ik dus ook! Zodra een stuk vlees herkenbaar is als dier, hoef ik het niet. Kipfilet=prima, hele kip=vies. Ik wil ook niet bij een lekker biefstukje aan de koe denken, want dan lust ik het ook niet meer. Bah...een dood stuk dier op je bord is het dan, terwijl het anders een lekker stukje vlees is.

Paardenvlees eet ik niet, omdat ik het niet lust (alhoewel ik wel weer frikandellen en kroketten eet...zit ook paard in). Ik eet alleen uit principe geen baby-diertjes, zoals kalfsvlees. Schaap lust ik niet, dus lamsvlees eet ik ook niet. En ik eet geen wild of "rare" dieren, zoals kangaroe of krokodil oid... Struisvogel uitgezonderd, want een struisvogelbiefstukje is een uitstekende leverancier van ijzer (en ik heb chronische bloedarmoede).
En natuurlijk probeer ik bioindustrie-vlees te ontwijken...