Allereerst

- zijn gebit is goed (half jaarlijkse controle)
- zijn bloed is goed/schoon
- zijn ontlasting is schoon (wordt wormeitelling gedaan, en 2 keer per jaar de aparte benodigde kuur)
Allemaal volgens het boekje, of niet?

Situatie:
Mijn paard is eerder te dun dan te dik, en zet moeilijk vetreserves aan. Zoals hierboven al staat, is er gecheckt wat er te checken valt. Een volledig inwendig onderzoek zou nog kunnen, maar ik heb niet het idee dat zoiets nodig is. Hij is verder topfit in orde, en (met 15 jaar ervaring in de paarden) heb ik niet het gevoel dat er iets te vinden is. Eten komt bij hem gewoon op de laatste plaats, kwestie van prioriteiten stellen.

Hij staat nu bij daglicht buiten, en in het donker op stal, waarvan de bodembedekking stro is. Krijgt onbeperkt hooi op stal, en onbeperkt gras (waar nu niks 'in zit' natuurlijk) buiten. 2,5 kilo krachtvoer verdeelt over 3 x p/d (sportmuësli, slobber en structuurmix) nu lijkt dat niet veel, maar hij doet niks... We trainen momenteel niet, hij loopt gewoon de hele dag buiten vrij weinig te doen.

Nu weet ik dat als we de training weer gaan oppakken, hij nog veel meer krachtvoer nodig gaat hebben (heb hem al 3 jaar), en eigenlijk wil ik dat tot een minimum beperken. Hij kan goed met 'paardenkuilgras' en volle/vette weides overweg, daar krijgt hij echt helemaal niets van.

Dus ik zat mij af te vragen of ik hem niet 'koeienkuilgras' als gedeelte van zijn ruwvoerrantsoen kan geven.

Vragen:
Zijn er bezwaren tegen om een paard 'koeienkuilgras' te geven?
Heeft iemand er hier ervaring(en) mee?
Zijn er artikelen over te vinden?
Gelieve niet met 'Ja, moet je doen!' of 'Nee, dat is slecht!' te antwoorden (ook niet met reacties in het verlengde daar van). Ik ben niet van plan om stemmen te gaan tellen. Kortom: Graag goede argumenten, onderbouw je mening.
Alvast bedankt!