Moderators: Essie73, Coby, balance, Firelight, Dyonne, NadjaNadja, Neonlight, Sica, C_arola
Hij was na een paar keer gebruiken nogal verbogen, dus maar weer uit elkaar gehaald. Hij denkt nu over een ander model na... rustig afwachten dus.dammetje schreef:Foetsji, dat zou ik ook wel willen, maar vind het toch een smak geld hoor. Voor een halfbaaltjes model ben je al 1300 euro kwijt en daar kunnen nog maar 4 plakjes in. Kan me ook echt niet voorstellen dat je het er qua kosten uithaalt, maar snap wel dat je hem aanschaft vanwege gezondheid.
Qua watergebruik stelt het gebruik van een stomer idd niets voor t.o.v. weken. Met een paar liter kun je al veel meer stomen dan dat je kunt weken.
Als een eigengemaakte stomer maar aan zijn temperatuur komt, dan geloof ik wel dat het net zo goed is als een Haygain al is de afwerking en gebruik van een Haygain misschien mooier en makkelijker.
Mijn vriend had er inmiddels zelf 1 voor me gemaakt, 1 waar een hele baal in kon. Mooi ding, glad, makkelijk schoon te maken, geïsoleerd en op wieltjes, maar helaas. We kwamen er achter dat het kunststof niet allemaal tegen hitte kanHij was na een paar keer gebruiken nogal verbogen, dus maar weer uit elkaar gehaald. Hij denkt nu over een ander model na... rustig afwachten dus.
Inmiddels ook weer op kuil overgegaan, dus dat is weer een stuk makkelijker.
DubbelDun schreef:@dammetje: waar had je die van gemaakt ?? Want de kliko die ik er voor gebruikt heb kon prima tegen de temperatuur.
Misschien voor een volgende een oude vrieskist proberen ??
.DubbelDun schreef:Ik vind alleen dat je niet moet testen met een 'slechte kwaliteit engels raai', maar gewoon met normaal goed hooi.
Maar het geeft in ieder geval wel een aardig idee wat er gebeurt bij ( lang) weken en bij stomen; ook bij ander gras zullen de bacteriën explosief vermeerderen. Er zijn nog steeds veel mensen die hooi in een bak laten liggen, en dat zal in veel gevallen grotendeels Engels raai zijn, dus het is een aardige richtlijn om te zien dat een dergelijke oplossing meer kwaad dan goed doet. 

DubbelDun schreef:Even erbij gehaald... ja duidelijk.
Je hebt de binnenkant geïsoleerd zie ik.
Hoe zet je 'druk' op het deksel dat daar geen stoom uit ontsnapt?
en paste weer precies en sloot perfect aan, dat zegt dus wel dat het meer dan voldoende afsluit.
. We wilden het hooi dan in een hooinet doen, dat zal deels tegen de koperen buizen aanliggen waar de stoom door loopt. Kan een hooinet daar wel tegen? Zal dat niet verbranden?