Caballos schreef:Als je "goed" voordroog wil maken moet je het hooi eigenlijk ook langer laten drogen dan 2 dagen. Maar ja de boeren vinden het wel lekker makkelijk, te nat of niet te nat we pakken het in.............
Ook voordroog heeft last van stof. Dat het stofvrij zou zijn is niet waar.
Dit wat je nu zegt, is niet waar!!! Boeren vinden het lekker makkelijk.
Goed hooi is namelijk heel erg moeilijk te maken. Het moet ten eerste een echte droge periode zijn.
Dan zit je al gauw op een week. Ook hooi gaat, als er ook maar een sprankje vocht in zit, schimmelen.
Verder is hooi gauw erg stoffig.
Echt hooien van een stuk land, lukt vaak maar één keer.
De in plastic verpakte voordroog balen, worden in principe net zo gewonnen, als hooi. Ook dit moet droog zijn.
Het is veel meer werk als het maken van gewoon hooi. En ook veel duurder. Meer machines.
Wat wel positief is, is dat er vaker "gehooid"kan worden.
Dat er meer eiwit in zit als in gewoon hooi is niet zo. Het hangt van de bemesting af, hoeveel eiwit er in hooi en voordroog balen zit.
Voordroog balen zijn stof vrij. Voor veel paarden beter dan gewoon hooi. Vooral paarden die last hebben van hun luchtwegen, kunnen
beter voordroog balen eten.
Voordroog balen zijn niet te vergelijken, met de het kuilgras, wat voor koeien gewonnen wordt. En ook dit product is nog altijd goed eten voor
paarden, mits je er rekening mee houdt, met de gift krachtvoer.