Botervlieg schreef:In wortelen zit niet alleen (te)veel suiker, maar ook enorm veel nitraat.
Dit omdat de telers (die dit vaak doen naast veeteelt) hun mest over
het land verspreiden en liever een keer een boete riskeren dan (duur)
hun mest afvoeren.
Er zijn inmiddels nog maar weinig paarden die nog wortelen (en appels)
verdragen. Ik denk dat de doorsnee paardeneigenaar ook wel een andere
snack kan verzinnen dan wortelen en appels. In de natuur zouden
paarden immers ook gevarieerder eten dan dagelijks en het hele jaar door
wortelen en appels?
Als groentesnack kun je bijv. geven: witlof, witlofwortels, andijvie, sla
(geen IJsbergsla!!), raapstelen, (winter)postelein, bleekselderij, snijbiet,
waterkers, een stuk knolselderij, een (ongekookt) bietje.
Elke dag iets anders en geen grote hoeveelheden: struikje witlof, halve
krop sla of andijvie, bosje raapstelen, een kwart knolselderij.
Geen koolsoorten, aardappels (of aardappelschillen), bonen, paprika,
tomaten of komkommer geven; dat is geen geschikt paardenvoedsel.
In de zomer kun je paardenbloemblad en weegbree plukken.
Klopt helemaal Whisper van mij krijgt van iedere dag peen eten mok.
Door de suiker en andere stoffen die er in zitten.
Whis van mij is heel gevoelig en heeft , als ze mok heeft het van binnen uit.
Plus mij is altijd geleert waar TE voor staat is nooit goed bij mens niet en bij dier niet.


(schimmel)
bedoel je schimmelig enzo? Ik heb mijn wortels in een grote koelkast waar zeker 40 kilo in kan
speciaal gekocht als "wortel-koelkast"