hoe maak je lijnzaadolie??kan iemand me helpen??

Moderators: Coby, balance, Dyonne, Sica, C_arola, Neonlight, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
AnnemiekvM

Berichten: 8357
Geregistreerd: 17-07-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-11-09 20:45

Miran_Heidi schreef:
nou mensen ik weet het dat ik mezelf misschien beetje heb vergist maar ik heb al wat anders gevonden ervoor en goedkoper....:)

ik gebruik nu zelf zonnebloemolie namelijk inplaats van lijnzaadolie.....:):)


Zonnebloemolie
Voor een glanzende vacht kiest men vaak voor lijnzaadolie. Zonnebloemolie geeft echter hetzelfde effect en is goedkoper! Het is daarnaast in elke supermarkt te verkrijgen. Lijnzaad heeft wel als voordeel dat het meer Omega-3 vetzuren bevat dan zonnebloemolie, wat een positief effect heeft op het afweersysteem.:):)


Daarom vroeg ik ook waarom je het zelf wilde maken?
Maar idd, zonnebloemolie werkt ook voor wat meer glans.

Jonathankle
Berichten: 1
Geregistreerd: 05-07-22

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-07-22 23:39

HOE LIJNZAADOLIE THUIS TE MAKEN?
De meest bruikbare is de olijfolie van eerste persing. Maar aangezien velen geen professionele oliepers hebben, moeten ze gebruiken wat voorhanden is. De opties zijn:

Hete manier. Neem 500 ml warm water voor 500 g zaden. Giet en laat het een uur trekken. Doe de gezwollen zaden in een koekenpan, droog ze en bak ze op minimaal vuur gedurende minimaal 60 minuten. Giet de resulterende olie door een zeef in een andere container.

Koude manier. Maal de zaden in een blender tot een poederachtige staat. Vouw kaasdoek in 3-4 lagen, giet het resulterende poeder erop en hang over een bord. Periodiek kan de zak worden geschud en geperst.
Dit zijn de meest voorkomende methoden, maar ze kosten tijd.

Siers83

Berichten: 7977
Geregistreerd: 04-08-07
Woonplaats: Oudeschild

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-07-22 06:31

Jonathankle schreef:
HOE LIJNZAADOLIE THUIS TE MAKEN?
De meest bruikbare is de olijfolie van eerste persing. Maar aangezien velen geen professionele oliepers hebben, moeten ze gebruiken wat voorhanden is. De opties zijn:

Hete manier. Neem 500 ml warm water voor 500 g zaden. Giet en laat het een uur trekken. Doe de gezwollen zaden in een koekenpan, droog ze en bak ze op minimaal vuur gedurende minimaal 60 minuten. Giet de resulterende olie door een zeef in een andere container.

Koude manier. Maal de zaden in een blender tot een poederachtige staat. Vouw kaasdoek in 3-4 lagen, giet het resulterende poeder erop en hang over een bord. Periodiek kan de zak worden geschud en geperst.
Dit zijn de meest voorkomende methoden, maar ze kosten tijd.

Topic is 13 jaar oud. Lijkt me niet dat ts dit nu nog wil doen