Fjord moet actiever worden

Moderators: Apple, Pistasche, C_arola, Nicole288, Coby, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

NinaCharlie

Berichten: 3062
Geregistreerd: 15-07-11
Woonplaats: Utrecht

Re: Fjord moet actiever worden

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-10-18 11:45

Eigenlijk is er geen advies te geven op de info die je hebt gegeven. Zo is voeding niet geheel onbelangrijk. Wat krijgt ze concreet aan ruwvoer en krachtvoer?

Ze is niet geschoren zeg je... een beetje fjord zit inmiddels al flink in de vacht. Heeft ze daar geen last van? Als je niet met dekens wil werken kan je eventueel de luchtpijn en borst scheren zodat ze warmte kwijt kan.

Ze werkt bijna elke dag zeg je, voor sommige paarden is dat veel te veel. Kan dus zijn dat ze stijf, stram, vervelend of dus sloom/lui van worden.

Hoe zit je training eruit? Wissel je af? Doe je elke dag hetzelfde? Longeer je wel eens, zet je een hindernisje neer, trek je er eens lekker op uit met een buitenrit?


NinaCharlie

Berichten: 3062
Geregistreerd: 15-07-11
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-10-18 12:03

Heb je zelf eens maagpijn ervaren? Natuurlijk kun je daarmee ook gewoon de sportschool in maar klotsend maagzuur is zeer pijnlijk.

Als je paard onder behandeling is voor een maagzweer, doe dan een tandje rustiger aan. Dat verteringsstelsel moet opknappen, geef je paard daar de tijd voor.

Een wintervacht hou je niet tegen door middel van dekens. Een wintervacht groeit naar aanleiding van het korter worden van de dagen. Het is dus geen gek idee om een stukje te scheren. Hoeft niet gelijk helemaal, een klein stuk kan al verlichting geven. Er zijn verschillende modellen te vinden waarbij het paard de meeste warmte kwijt kan zonder dat hij onnodig belangrijke warmte verliest. Denk aan luchtpijp/borst of een jachtmodel. Heeft je paard het koud, gooi je er een dikkere deken op.

Als je paard sloom is dan moet je met alles rekening houden. Ze heeft dus blijkbaar last van haar maag, daar kan haar sloomheid vandaan komen. Het heeft dus geen zin om erop te blijven rijden omdat ze dierenarts zegt dat het kan. De dierenarts voelt de pijn van je paard niet dus luister naar het paard. Veel paarden kan je rustig doortrainen met een maagzweer maar het kan maar net zijn dat je paard er meer last van heeft dan je denkt. Het kan toch geen kwaad om
het een week of 2 weken even rustig aan te doen?

Verder is onbeperkt ruwvoer het √°llerbelangrijkste. Zonder onbeperkt ruwvoer gaat je paard NIET genezen van een maagzweer, al stop je er nog zoveel medicatie in.

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: agesus, Bloemetje75, Bo_San, femkepien, Googlebot, pluisje88 en 12 bezoekers