Driemanschap moet dressuursport weer allure geven

Moderators: Warboel, Essie73, MirandaT

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Honeybee

Berichten: 8912
Geregistreerd: 10-04-01
Woonplaats: Harlingen

Driemanschap moet dressuursport weer allure geven

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-12-02 14:10 Tip de Nieuwsredactie

www.leeuwardercourant.nl
www.leeuwardercourant.nl

ARNHEM - De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond presenteerde maandag op Papendal een driemanschap met olympische allure om de nationale dressuursport weer glans te geven. Alle krachten worden verenigd om de bij de Wereldruiterspelen in Jerez verloren gegane medailles terug te winnen.
Jan Peeters wordt de nieuwe chef d'équipe, om het geheel te managen en te coördineren. De 64-jarige Limburger krijgt de eindverantwoordelijkheid. Aan de staf zijn twee privé-trainers toegevoegd: Sjef Janssen, coach en partner van wereldtopper Anky van Grunsven, en Johan Hinnemann, de Duitse ,,wereldburger'' die overal in de wereld successen behaalde.

Daarmee kreeg de opvolging van Jürgen Koschel zijn beslag. Deze Duitser werd eerder dit jaar bedankt voor de bewezen diensten. Bij de Wereldruiterspelen in Jerez had Gislain Fouarge de leiding van de formatie, die tegenvallend vijfde werd. Het internationale jurylid had vooraf al te kennen gegeven de functie hooguit tijdelijk te willen vervullen.

Ook Peeters was internationaal jurylid. In die hoedanigheid was hij onder meer twee keer bij de Olympische Spelen actief. ,,Ik heb het hoogste behaald wat mogelijk is. Misschien kan ik nu eens in een andere rol een bijdrage aan successen leveren. Ik denk in elk geval dat we een bijzonder goed team hebben samengesteld.''


Mickey

Berichten: 34643
Geregistreerd: 25-02-01
Woonplaats: Daar waar mijn huis woont

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-12-02 17:51

Dit stond er nog over op www.hoefslag.nl

Begeleidingskader dressuur bekend

De Nederlandse dressuurruiters zullen de komende tijd niet langer met een bondscoach te maken hebben, maar in plaats daarvan met een driemanschap dat als begeleidend kader zal optreden. Grondgedachte voor dit besluit is de conclusie dat bundeling van krachten van privétrainers en jury-expertise Nederland als dressuurland moet kunnen terugbrengen op medaille-niveau.

Het O-jurylid Jan Peeters zal als manager/ chef d’équipe functioneren en namens het driemanschap een voordracht voor selecties doen bij het adviserend orgaan TCD (Topsport Commissie Dressuur). De trainers Johann Hinnemann en Sjef Janssen maken deel uit van het driemanschap en zullen er voor de ruiters zijn als het gaat om adviezen bij training. Zij zullen worden ingezet voor persoonlijke begeleiding, maar ook voor clinics en andere trainingsvormen. Bekend als ze zijn op het topsportvlak zullen ze zich er voor inzetten startplaatsen te creëren voor zoveel mogelijk Nederlandse combinaties met potentie. De komende periode gaat het driemanschap zich beraden op uitwerking van deze plannen waarna ook herziening van de bestaande kaders zal plaatsvinden. De KNHS werkt ondertussen aan een vergelijkbare formule die toepasbaar zal moeten zijn op de begeleiding van ponyruiters, Junioren en Young Riders. Het driemanschap opereert in elk geval tot en met het Europees kampioenschap Hickstead (2003) en zal de gezamenlijke activiteiten voortzetten tot en met de Olympische Spelen in Athene (2004) mits er zich voor die tijd geen problemen voordoen. (Yana van Tienen)

© De Hoefslag, publicatie uitsluitend met bronvermelding

Take time to do what makes your soul happy.

[RIJ-ITP] Wil jij ook een likje?

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: 1234, enjoy86, KatooG, lienbono, puppy1128 en 17 bezoekers