Springruiters praten in Brussel

Moderators: MirandaT, Warboel, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Mickey

Berichten: 34648
Geregistreerd: 25-02-01
Woonplaats: Daar waar mijn huis woont

Springruiters praten in Brussel

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-12-02 19:35 Tip de Nieuwsredactie

www.dehoefslag.nl
www.dehoefslag.nl


Tijdens hun ledenvergadering in Brussel hebben de leden van de International Jumping Riders Club (IJRC) over de wereldbeker gesproken. Over het algemeen kunnen ze zich wel vinden in de huidige gang van zaken, maar de leden willen wel dat de regelgeving op alle wereldbekerconcoursen op dezelfde wijze wordt toegepast. Dat is nu nog niet het geval. Men heeft geen bezwaar meer tegen meerdere wereldbekerconcours per land, zolang er bindende afspraken worden gemaakt, waar iedereen zich aan houdt.


Mickey

Berichten: 34648
Geregistreerd: 25-02-01
Woonplaats: Daar waar mijn huis woont

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-12-02 19:35

In 2003 zouden wereldbekerconcoursen in elk geval 200.000 euro aan prijzengeld moeten bieden, waarvan 125.000 euro voor de wereldbeker. De ruiters kunnen zich voor 2003 ook vinden in een bedrag van 100.000 euro voor de wereldbeker om het voor de organisatoren in de huidige economische situatie iets gemakkelijker te maken.

Aan de wereldbeker moeten 33 ruiters meedoen volgens de geldende regels binnen de FEI. Een organisator heeft vijf paycards voor ruiters van evenementsponsors. In totaal starten er in de wereldbeker dus maximaal 38. ‘Verplichte’ startplaatsen die niet worden benut, vallen toe aan de organisatoren, vooropgesteld dat de gebruiker van de ‘paycard’ zich tijdens het concours kwalificeert voor deelname aan de wereldbeker.

Verder werd gesproken over de wereldranglijst, zonder dat er beslissingen werden genomen. Op dit moment is er weinig beweging op de wereldranglijst, waardoor de aandacht van de buitenwacht verslapt. Gesproken werd over alternatieven om dat te veranderen, bijvoorbeeld door de ranglijst niet langer aan de ruiter, maar aan ruiter en paard te koppelen.

Ook werd gesproken over de mogelijkheid om de CSI-B mee te laten tellen voor de ranglijst, zonder dat dit iets concreets leidde. In het eerste geval krijg je topruiters met meerdere toppaarden in de Top 10, in geval van de CSI-B leidt dit slechts tot wisselingen in de tweede helft van de wereldranglijst, die minder in de belangstelling staat van de media.

Ook gesproken is over de rubrieken voor jonge paarden. Het liefst zien de ruiters dat de paarden worden gesplitst in leeftijdsklassen. Is dat niet het geval dan dienen de wedstrijden in handicap te worden gereden.

Take time to do what makes your soul happy.

[RIJ-ITP] Wil jij ook een likje?

Albert

Berichten: 5008
Geregistreerd: 16-10-02
Woonplaats: Zutphen

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-12-02 23:04

Hoe ouder, hoe hoger de handicap?
Hoe jonger het paard, hoe kleiner de handicap.
Jaah, gaan we G.P. springen met 3 en 4 jarigen, dat is reclame voor de sport.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 18 bezoekers