Paard als rotte vis

Moderators: MirandaT, Warboel, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Pegasus

Berichten: 1066
Geregistreerd: 28-12-01
Woonplaats: Mijdrecht

Paard als rotte vis

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-12-02 18:03 Tip de Nieuwsredactie

http://www.telegraaf.nl
De Telegraaf

Het is dat Olympic Ferro niet kan praten, anders zou de hengst wellicht verzuchten dat-ie wordt behandeld als rotte vis. Hij is inzet van een keiharde strijd tussen zijn eigenaren Jan Lamers/Adriaan van der Goor en zijn dressuuramazone Coby van Baalen. De belangen liggen ver uit elkaar: de dekdienst in (geld) of topsport bedrijven (roem). Allebei lijkt uitgesloten voor het 15-jarige succespaard, dat slijtageplekken vertoont.


Heike
Mede-oprichtster

Berichten: 17804
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Gemert

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-12-02 00:22

Hoewel de geblesseerde Ferro zes weken geleden door de rechter werd toegewezen aan de winnares van het teamzilver op de Olympische Spelen in Sydney, doen de eigenaren op 12 december een nieuwe poging Ferro via een kort geding terug te krijgen. Ditmaal met een uitgebreid veterinair rapport onder de arm.
De dierenartsen Van Ooijen van het Veterinair Centrum Someren en Welling van de praktijk Bosch en Duin achten de 15-jarige Ferro nog heel redelijk van lijf en leden; de conditie van het rechtervoorbeen baart echter grote zorgen. Zijn zwakke plek. Na Sydney was Ferro anderhalf jaar uit de roulatie vanwege dezelfde blessure. Het onderzoek van Van Ooijen en Welling, dat een middag in beslag nam, leidde tot de conclusie dat Ferro een revalidatie van zes maanden tot een jaar nodig heeft om als topsportpaard terug te keren in de ring. Een terugval wordt echter niet uitgesloten.
Coby van Baalen: "Ik wil de uitdaging aangaan. Na Sydney ben ik ook anderhalf jaar bezig geweest dezelfde blessure te bestrijden. Dat lukte goed. Ferro liep vanuit het niets afgelopen jaar in één keer naar de tweede plaats op het NK en in de landenwedstrijden van het CHIO in Aken en op het WK in Jerez was hij ook het beste Nederlandse paard. Die signalen hou ik voor ogen als ik nu opnieuw met hem de revalidatie inga."
Advocaat Van der Wouw, die namens Lamers en Van der Goor spreekt: "De eigenaren menen echter uit het rapport op te maken dat Ferro niet langer geschikt is voor topsport. Ze willen hem per direct terug."
Het uitbrengen van het rap port is momenteel het laatste hoofdstuk van de soap ´Ferro´, die nu al ruim drie maanden voortduurt. Deze begon op het WK in september in het Spaanse Jerez. Na de succesvolle landenwedstrijd faalde de dekhengst op dag twee schromelijk. Voor het derde en laatste optreden, de kür op muziek, werd hij zelfs teruggetrokken wegens een lichte blessure. Binnen een paar dagen werd hij genezen ver klaard door de dierenkliniek in het Duitse Kerken. Hoewel er een contract bestaat waarin Van Baalen in de wintermaanden over Ferro kan beschikken, weigerden de eigenaren het paard in oktober af te staan voor wedstrijden. Van Baalen: "Ze wilden hem in de dekdienst zetten. In de lente mocht ik hem dan wel weer een keertje komen halen, werd mii verteld."
In een kort geding kreegVan Baalen alsnog haar gelijk en daarmee Ferro terug. Op dat moment hadden de eigenaren een hele andere reden waarom zij Ferro niet meer wilden afstaan aan Van Baalen. Zij kwamen , overigens zonder bewijsstukken , met het opvallende argument op de proppen dat het contract al tijdens de Olympische Spelen in Sydney was verbroken.
Van Baalen: "Ik zat met mijn oren te klapperen. Maar goed, ik had Ferro terug. Hoewel wederom geblesseerd." Van der Wouw: "Nu de dierenartsen Ferro eindelijk helemaal hebben doorgelicht, vinden de eigenaren dat zij voldoende grond hebben het paard toch weer voor zich op te eisen. Bij het eerste kort geding hadden zij alleen het argument dat zij het paard niet meer wilden afstaan voor topsport en nu hebben zij daar de medische gegevens bij dat het ook beter voor hem is."
Over de dekdienst wordt verder met geen woord gesproken. Van der Wouw: "De eigenaren laten zich niet uit of zij hem in de toekomst nog de dekdienst insturen. Ik kan alleen zeggen dat ik daar zo mijn eigen gedachten over heb." Van Baalen: "Als-ie niet geschikt is voor topsport, kan-ie natuurlijk ook niet meer in de dekdienst. Zet ´m dan maar in de wei. Kan-ie tenminste echt genieten. Als de eigenaren het echt goed menen, zou dat precies in de geest van hun nieuwe eisen zijn."

<img src="http://members.lycos.nl/mesa57/pict/coby1.jpg" width="300">

Olympic Ferro is inzet van een keiharde strijd tussen zijn eigenaren Jan Lamers/Adriaan van der Goor en zijn dressuuramazone Coby van Baalen, die het paard hier berijdt.
FOTO: JACOB MELISSEN

Paardentweet: Zag laatst een meisje onderweg naar haar paard met kogelvrijvest aan.
Dat paardrijden is ook niet meer wat het geweest is..
[IM] Julius....16 jaar alweer...

Horse Pleasure
Berichten: 2760
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-12-02 09:15

daar wordt je echt niet goed van, dat het zover heeft moeten komen is eigenlijk toch belachelijk.
Het zegj evan dat al shij niet goed meer voor topsport is en dan ook niet meer voor de dekdienst is natuurlijk grote lulkoek he.
ik ken verschillende hengsten die chronisch kreupel zijn en ook nog gewoon dekken.
het is inderdaat meer een soap aan het worden. bah!

We hebben weer al 404 dieren opgevangen in 2005. niet normaal meer dus.

Kendra

Berichten: 6019
Geregistreerd: 08-12-01
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-12-02 18:15

Horse Pleasure schreef:
ik ken verschillende hengsten die chronisch kreupel zijn en ook nog gewoon dekken.
het is inderdaat meer een soap aan het worden. bah!


Maar dat wil nog niet zeggen dat dat goed is voor die hengsten. Ik heb toch bij hengstenhouders wel voorbeelden gezien van dekhengsten waar de honden geen brood van lusten. Kleine rotstallen waar chronisch kreupele paarden in staan die een keer per dag er uit mogen/moeten om te dekken, drie keer per dag een schep voer krijgen en het voor de rest ook maar moeten bekijken.
Laatst bijgewerkt door Kendra op 07-12-02 23:06, in het totaal 1 keer bewerkt

Horse Pleasure
Berichten: 2760
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-12-02 18:29

ik bedoel ook niet dat het goed voor chronisch kreupele hengsten is om te dekken, maar dat het dus ook gebeurd.
ik wilde alleen aangeven dat als een hengst (of merrie) niet meer goed zou zijn voor topsport, dat het flauwe kul is dat hij (of zij) dan ook niet meer zou kunnen dekken (drachtig worden) want dat wordt in het stukje dus weergegeven.

We hebben weer al 404 dieren opgevangen in 2005. niet normaal meer dus.

regine

Berichten: 3417
Geregistreerd: 25-10-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-12-02 21:13

Dat ze beslissen wat in het belang is voor het paard. Zo'n beestje verdiend het ook wel eens om is lekker in de wei zich uit te leven! Topsport met paarden prima, als ze dan ook nog maar een deel van hun leven echt mogen genieten, en PAARD ZIJN!! De heer van der Goor woont vlakbij mij in de buurt, ik rij er bijna dagelijks langs wanneer ik naar mijn paard rij, hij heeft al zn paardjes lekker buiten lopen, dat gun ik Ferro ook! Eens moet het een keer genoeg zijn met presteren.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie