Ruiter Emile Hendrix stopt na kwart eeuw

Moderators: Essie73, MirandaT, Warboel

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Diana_Mabel

Berichten: 6873
Geregistreerd: 04-02-02
Woonplaats: Houten

Ruiter Emile Hendrix stopt na kwart eeuw

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-11-02 11:09 Tip de NieuwsredactieMickey

Berichten: 34646
Geregistreerd: 25-02-01
Woonplaats: Daar waar mijn huis woont

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-11-02 18:45

vervolg van het artikel:

Citaat:
Zo vaak werd hij een schlemiel genoemd in de media, na weer een mislukte gooi naar een individuele medaille bij een topevenement, dat Emile Hendrix (46) op enig moment besloot te geloven in zijn onvermogen op het juiste moment te 'pieken'. Geregeld liet de immer naar lichte zelfspot neigende ruiter uit het Limburgse paardenoord Baarlo weten dat hij bepaald niet onder de indruk was van zijn eigen kwaliteiten. 'Ik kan met de besten mee, maar alleen als alles meezit', zei hij in 1997, nadat hij bij de EK weer eens had gefaald.

Wat Hendrix minstens zo bijzonder maakte was dat hij alleen verzuimde te winnen in wedstrijden waarin slechts persoonlijke roem te behalen viel. Maar als de landseer op het spel stond ging er bij Hendrix een knop om. Dan was hij bereid diep in zijn reserves te tasten.

Als teamspeler was Hendrix zeer gezien bij de bondscoaches onder wie hij 25 jaar diende. Met de nationale equipe veroverde hij een gouden, zilveren en twee bronzen medailles bij de in totaal acht EK's waaraan hij deelnam.

Hendrix ging geen wedstrijd uit de weg. Bondscoaches konden altijd een beroep hem doen. Hij was ook present bij de WK van 1986, de Spelen van 1996 en maar liefst zestig maal vertegenwoordigde hij zijn land in de Nations Cup. Hij won geen individuele titels, maar wel Grote Prijzen bij de vleet.

De mooiste triomfen vierde Hendrix in de jaren tachtig met Livius, een wereldhengst die al gauw werd verpatst aan een Japanse paardencollectioneur, en in de jaren negentig tot afgelopen zomer met Finesse.

Deze elegante vierbener was altijd bereid het (lichte) gebrek aan stuurmanskunst van de man in haar zadel te compenseren met extra inspanningen. Daarom was Hendrix er alles aan gelegen de merrie voor zich te behouden. Hij vond altijd wel een maecenas - eerst Tjerk Westerterp van de Optiebeurs, later bedrijvendokter Joep van den Nieuwenhuizen - die bereid was hem te ondersteunen bij Finesse's dure onderhoud.

Hendrix kon, mede dankzij een geslaagde herniaoperatie, nog wel wat jaren mee. Finesse duidelijk niet. Begin dit jaar werd het dier getroffen door kreupelheid en een botvliesontsteking. Hendrix wilde toen al een punt zetten achter zijn loopbaan, maar liet zich bepraten door zijn vrouw en broer (met wie hij sinds jaar en dag een handelsstal bestiert).

Onlangs kwam dan toch een eind aan het leven van Finesse. En daardoor een eind aan de loopbaan van haar berijder. Hendrix gaat zoals hij 25 jaar geleden kwam: in alle rust.

Take time to do what makes your soul happy.

[RIJ-ITP] Wil jij ook een likje?

Jurga

Berichten: 18554
Geregistreerd: 06-05-01
Woonplaats: Ede/Lunteren

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-02 11:01

Jammer hoor, was een goede ruiter die heel wat successen behaalt heeft.

So tell me where you are / Tell me how you feel / Tell me what you need / Just tell me how you feel / And let it all just rain on me. ~ Kane

pniekepnak
Berichten: 4926
Geregistreerd: 04-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-02 21:38

Jammer. Maar waarschijnlijk een goede keus.

She got home late, she got home late
She drank so hard the bottle ached

Dennis v m
Berichten: 5215
Geregistreerd: 07-11-01
Woonplaats: Venlo

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-12-02 16:16

Erg jammer idd. Moet zeggen dat het er erg mooi en luxe uit ziet bij hem thuis, hij woont hier nl vlakbij. Maar het is inderdaad erg jammer dat hij er nu mee stopt ik zal eens vragen of ik hem mag gaan opvolgen met zijn paarden. Knipoog

Dennis v m (l) bowena_84 4-ever

Naisven

Berichten: 992
Geregistreerd: 22-01-02
Woonplaats: Maurik (GLD)

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-12-02 16:22

Jammer, weer een markante persoon uit de paardensport..

Mijn pony's zijn niet eigenwijs, ze doen alles op hun eigen wijze :)


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Ailill, Century, Googlebot, merrylegs, Wanderers, Withers, Wulfy, Yahoo en 28 bezoekers