Gestion TCN Partout neemt afscheid van de sport in

Moderators: Warboel, Essie73, MirandaT

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Mickey

Berichten: 34642
Geregistreerd: 25-02-01
Woonplaats: Daar waar mijn huis woont

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-10-02 12:09 Tip de Nieuwsredactie

Geplaatst: 19-10-02 13:04 Onderwerp: Gestion TCN Partout neemt afscheid van de sport in

--------------------------------------------------------------------------------

http://www.paardenwereld.com/De steeds groter wordende belangstelling voor de International Stallion Show in Zwolle bewijst het grote belang voor (dek)hengsten om zich in de sport te bewijzen. Fokkers kiezen de partner voor hun merrie niet meer uit een boekje, maar baseren hun beslissing op sportprestaties van de hengst. Een kleine groep vaderpaarden presteert zelfs op het allerhoogste niveau in de sport. Een sprekend voorbeeld van zo’n veelzijdig talent is Gestion TCN Partout. Met Olympisch kampioene Anky van Grunsven zegevierde de hengst in Wereldbekerkwalificaties, Grand Prix, Specials en Küren op muziek. Zijn nakomelingen zijn inmiddels succesvol op keuringen en in de sport. Op zaterdag 22 februari neemt de dan zestienjarige TCN Partout afscheid van de sport. Tijdens de dressuuravond van de international Stallion Show zal hij voor het laatst in de dressuurring verschijnen.


Mickey

Berichten: 34642
Geregistreerd: 25-02-01
Woonplaats: Daar waar mijn huis woont

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-10-02 12:10

De imponerende Trakehner hengst begon zijn succesvolle loopbaan als driejarige met de overwinning in de ‘hengstleistungsprüfung’ in Adelheidsdorf. Hij werd aangekocht door een aantal leden van Trakehner Contact Nederland die zich verenigden in TCNP. De P staat voor Promotie, en dat is exact waar het de leden van TCNP om te doen was: het promoten van het ras. De opbrengst van Partout’s inspanningen als dekhengst worden weer gebruikt om het Trakehner ras in Nederland te promoten. De successen die daarna volgden kent iedereen. Met Anky van Grunsven won Partout proeven op topevenementen in onder andere Parijs, Amsterdam, ’s-Hertogenbosch en Bremen.

Helaas kende de loopbaan van TCN Partout ook problemen. Een lastige blessure hinderde lange tijd zijn carrière. Daarom besloot Anky in overleg met de leden van TCNP dat de tijd voor zijn afscheid is gekomen. Voor de fokkers, waaraan de hengst uiteraard zijn diensten zal blijven bewijzen, is de dressuuravond tijdens de International Stallion Show een prachtig moment. De avond zal verder gevuld worden met onder andere de Grand Prix voor gekeurde hengsten, een clinic van Ellen Bontje, de nieuwe jaargang dressuurhengsten en diverse andere shows. De International Stallion show vindt plaats van woensdag 19 tot en met 23 februari 2003 in de IJsselhallen in Zwolle. Woensdag komen de regioruiters in de ring in de klasse M, Z en ZZ springen. Deze dag wordt afgesloten met de Mooiste Tuigpaardavond van het Jaar. Donderdag en vrijdag staan de rubrieken en finales voor goedgekeurde springhengsten op het programma, het weekend is gereserveerd voor hengstendressuur.

Take time to do what makes your soul happy.

[RIJ-ITP] Wil jij ook een likje?

Metellica

Berichten: 2594
Geregistreerd: 14-06-01
Woonplaats: Montfoort

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-10-02 08:50

Heel jammer! Vond het zeker een leuk paard!

Groetjes Tamaar

Lavanta

Berichten: 2485
Geregistreerd: 26-08-02
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-10-02 18:45

Ik heb nooit geweten dat Partout al zo oud was Verward Wel jammer voor Anky nu is ze na Bonfire nog een goed paard kwijt...Maar jah ze heeft vast nog wel een paar toppaardjes staan Haha! Haha! Haha!

Winnowill VTH (v. Numero Uno) naar de Hengstenkeuring??!!!


Paardenkracht: Het buitengewone vermogen van een paard om de mens op te beuren.

Corine
Berichten: 525
Geregistreerd: 23-08-01
Woonplaats: Willemstad, Curacao

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-10-02 16:00

Volgens mij was Anky Partout al eerder kwijt. De laatste tijd heeft ze nauwelijks wat met hem kunnen doen, wegens die rottige blessures elke keer

sarabande

Berichten: 23048
Geregistreerd: 26-08-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-10-02 18:31

[quote="Mickey"] De P staat voor Promotie, en dat is exact waar het de leden van TCNP om te doen was: het promoten van het ras. De opbrengst van Partout’s inspanningen als dekhengst worden weer gebruikt om het Trakehner ras in Nederland te promoten.

Vraagje welke Trakehners in Nederland zijn door de stichting gepromoot????

Men kan alleen discussiëren indien men er vanuit gaat dat de discussiegenoot ook wel eens gelijk zou kunnen hebben -:)


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Ankimo, billy3105, Cheyxx, corinec, Nieuwsredactie, nikkietjuh, sauffi, Traiectum, Wiebsie en 26 bezoekers