Powell onder het paard en naar het ziekenhuis

Moderators: Warboel, Essie73, MirandaT

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Mickey

Berichten: 34642
Geregistreerd: 25-02-01
Woonplaats: Daar waar mijn huis woont

Powell onder het paard en naar het ziekenhuis

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-10-02 10:03 Tip de Nieuwsredactie

http://www.gelderlander.nl/regioportal/ ... ID=1252415


VARSSEVELD - Ondanks de vele goede reacties van ruiters en publiek, was er afgelopen weekeinde toch een ongeval te betreuren tijdens het Hippisch Festijn in Varsseveld.

De cross-country, het zwaarste onderdeel van de Horse Eventing, zoals de military tegenwoordig heet, moest tijdelijk worden stilgelegd vanwege een valpartij van Brynley Powell uit Engeland. Op hindernis 10, een waterput waar de paarden overheen moesten springen, twijfelde het paard bij de afsprong, waardoor het dier niet goed kon landen en op zijn berijder viel. De ruiter werd met heupklachten afgevoerd naar het Slingelandziekenhuis in Doetinchem. Powells paard liep bij de val geen verwondingen op.


Mickey

Berichten: 34642
Geregistreerd: 25-02-01
Woonplaats: Daar waar mijn huis woont

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-10-02 10:04

In totaal waren er zestig deelnemers in de ZZ-klasse en een kleine vijftig in de Z-klasse. Parcoursbouwer en organisator Johan Venderbosch was hierover erg tevreden. "Het blijkt dat de ruiters dit een fijne wedstrijd vinden. Zeker in de aanloop naar Boekelo past deze wedstrijd mooi in het programma."

Dat ook de internationale hippische federatie (FEI) tevreden is over de wedstrijd in Varsseveld blijkt uit het verzoek van de FEI om Varsseveld op de internationale eventing kalender te mogen zetten. Venderbosch: "Hiervoor zal de wedstrijd niet veel veranderen. Wel wordt het interessanter voor de ruiters omdat zij FEI-punten kunnen verdienen."

De Z-klasse werd zondag met grote voorsprong gewonnen door Alice Naber met Privat X-Press Ring Leader, voor de Zweedse Jill Persson en Austin O'Conner uit Ierland.

De 32 hindernissen van het parcours waren erg afwisselend. Hekken, bomen, picknicktafels, molenwieken of afsprongen in het water. Na de sprong verdwenen de combinaties in galop het bos in. Op naar de volgende hindernis van het vijf kilometer lange parcours. "Ik ga altijd naar Boekelo, maar nu blijkt dat je dichterbij huis ook heel mooie sport kan zien", vond toeschouwer Mario Bekke uit Winterswijk. "De hindernissen zien er echt geweldig uit."

Take time to do what makes your soul happy.

[RIJ-ITP] Wil jij ook een likje?

mariska

Berichten: 612
Geregistreerd: 10-06-01
Woonplaats: Rijnsburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-10-02 08:49

Hi hi, hier is de 'paardvriendelijkere' versie...

Artikel uit De Gelderlander van 30-09-2002
Naber op dreef in Varsseveld

Door onze medewerkster

VARSSEVELD - Dolgelukkig was Alice Naber na de finish van de cross. "Het ging super. Clark Kent was zelfs na de finish nog niet moe", vertelde de amazone, die zowel de ZZ als de Z klasse won.

Horse Eventing, zoals de military tegenwoordig genoemd wordt, is een onderdeel van het Hippisch Festijn Varsseveld. De deelnemers strijden in drie onderdelen voor de hoogste eer. Op zaterdag werd de dressuur en het springen verreden, waarna op zondag het zwaarste onderdeel, de cross-country volgde. Hierbij moeten de paarden een traject met vaste hindernissen afleggen.

"De cross was erg mooi. Dit is een ideale voorbereiding voor de military van Boekelo, die over twee weken is. De paarden zien weer een cross en komen zodoende goed in het wedstrijdritme", aldus Naber. De amazone had niet echt een hindernis die ze de moeilijkste vond. "De hele cross is moeilijk. Soms heb je wel sprongen die erg moeilijk lijken, maar dat blijkt dan mee te vallen. Het komt ook voor dat je hindernissen hebt die heel makkelijk lijken, maar moeilijk worden omdat ze na een andere moeilijke sprong staan. Dan is het paard vaak nog in gedachten bij de vorige sprong, waardoor hij niet helemaal oplet."

De 32 hindernissen van het parcours waren erg afwisselend. Hekken, bomen, picknicktafels, molenwieken of afsprongen in het water, de paarden hadden er geen problemen mee. In volle galop kwamen de ruiters op de sprongen af om net voor de sprong iets af te remmen zodat het paard voldoende tijd had om de sprong goed te nemen. Het geroffel van de hoeven gaf aan dat er een paard naderde. Het aanwezige publiek werd met een fluitje nog eens extra gewaarschuwd door de hindernisjuryleden. Na de sprong verdwenen de combinaties in galop het bos in. Op naar de volgende hindernis van het vijf kilometer lange parcours.

De bezoekers genoten van de cross. "Ik ga altijd naar Boekelo kijken, maar nu blijkt dat je dichterbij huis ook hele mooie sport kan zien", vond toeschouwer Mario Bekke uit Winterswijk. Hij sprak vol lof over de hindernissen. "Ze zien er echt geweldig uit. De sprongen zijn niet alleen mooi, maar het is ook erg mooi aangekleed." Als voorbeeld gaf hij de hindernis met de boerenwagen die was aangekleed met broden, tarwe en zakken meel. Ook Henk Wiggers genoot van de sport. "Ik heb echt bewondering voor de paarden. Ze hebben zoveel vertrouwen in de ruiter dat ze soms springen zonder dat ze kunnen zien wat er achter de hindernis is. Dat is toch geweldig."

Ondanks de goede reacties van ruiters en publiek moest de cross in de ZZ-klasse tijdelijk stilgelegd worden door een valpartij van de Engelse Brynley Powell. Op hindernis 10, een waterput waar de paarden overheen moesten springen, twijfelde het paard bij de afsprong, waardoor het dier niet goed kon landen en hierbij op zijn berijder viel. De ruiter werd met heupklachten afgevoerd naar het Slingelandziekenhuis in Doetinchem, waar hij in ieder geval tot vandaag moet blijven voor observatie. Powells paard liep bij de val geen verwondingen op.

In totaal waren er zestig deelnemers in de ZZ-klasse en een kleine vijftig in de Z-klasse. Parcoursbouwer en organisator Johan Venderbosch was hierover erg tevreden. "We hebben dit jaar ruiters uit tien verschillende landen. Het blijkt dat de ruiters dit een fijne wedstrijd vinden. Zeker in de aanloop naar Boekelo past deze wedstrijd mooi in het programma." Dat niet alleen de ruiters, maar ook de internationale hippische federatie (FEI) tevreden is over de wedstrijd blijkt uit het verzoek van de FEI om op de internationale eventing kalender te komen. "Hiervoor zal de wedstrijd niet veel veranderen. Er zullen alleen meer internationale officials aanwezig moeten zijn. De wedstrijd wordt dan ook interessanter voor de ruiters omdat zij dan FEI-punten kunnen verdienen."

De Z-klasse werd met grote voorsprong gewonnen door Alice Naber met Privat X-Press Ring Leader, voor de Zweedse Jill Persson en Austin O'Conner uit Ierland. Annemiek Wieken uit Groenlo eindigde op een achtste plaats, terwijl Silvoldenaar Eric Aarsen 23e werd.

Bron: De Gelderlander


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AhrefsBot en 8 bezoekers