Dubbeldam en De Sjiem schitteren op CHIO

Moderators: MirandaT, Warboel, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Mickey

Berichten: 34648
Geregistreerd: 25-02-01
Woonplaats: Daar waar mijn huis woont

Dubbeldam en De Sjiem schitteren op CHIO

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-09-02 15:24 Tip de NieuwsredactieMickey

Berichten: 34648
Geregistreerd: 25-02-01
Woonplaats: Daar waar mijn huis woont

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-09-02 16:01

Het ging Jeroen Dubbeldam - gisteren met zijn paard De Sjiem uitblinker - veel te ver om Nederland nu onder de favorieten te scharen. Want, eerlijk is eerlijk, de concurrentie in Rotterdam was niet de echte, internationale top. En een Duitse B-ploeg won ook nog eens, al was het verschil minimaal.
De ploeg voor de Wereldruiterspelen zou, zo vertelde bondscoach Bert Romp op het CHIO in Rotterdam, nog eenmaal een proeve van bekwaamheid afleggen. Het uitgangspunt was het winnen van de landenwedstrijd. Dat amazone Angelique Hoorn zich afmeldde vanwege een - bijna herstelde - kwetsuur van haar paard Hascal, deed daar niets aan af. Romp vond in Gerco Schröder een bekwaam vervanger, die met zijn rijdier Eurocommerce Geneve koelbloedig door de twee manches reed. Hoorn neemt vervolgens in Spanje de honneurs weer waar.
Ook de drie ruiters, die op 14 september naar Jerez de la Frontera reizen, voldeden aan de verwachtingen van Romp op de groene zoden van het Kralingse Bos. Routinier Jan Tops incasseerde een schoonheidsfoutje met zijn vaste partner Roofs. Debutant Gert-Jan Bruggink joeg de onstuimige Joël vol zelfvertrouwen door de piste, maar zag tot zijn teleurstelling wel enkele balken in het gras ploffen. En bovendien maakte de combinatie water op de sloot. "Dat mag natuurlijk niet gebeuren", bromde Romp. Hij vergaf het de nationaal kampioen, zag geen enkele reden om te twijfelen aan de keuze voor Bruggink in het team voor Jerez.

Hulde
Olympisch kampioen Jeroen Dubbeldam ontving het leeuwendeel van alle lof en hulde. Terecht, want met zijn atletische ruin De Sjiem wipte hij met speels gemak over alle hindernissen. "Wat mij betreft mogen de Wereldruiterspelen morgen beginnen", zei Dubbeldam. "Want ik weet dat het wel goed zit met de vorm van mijn paard." Beide manches van de landenwedstrijd bleef de combinatie foutloos, een sterk staaltje dat door slechts twee collega's van Dubbeldam werd herhaald: de Brit Keith Shore met It's Magic Max en Rene Tebbel met Chopin uit het winnende Duitse team.
Ondanks die aardige generale repetitie in Rotterdam waagde Dubbeldam zich niet aan optimistische bespiegelingen inzake de ruiterspelen. Alleen wanneer alle Nederlandse combinaties tijdens de titelstrijd top zijn, zo betoogde hij, behoort een medaille tot de mogelijkheden. "En dan heb ik het niet over een gouden plak", aldus Dubbeldam. "Ik houd het liever voorzichtig, maar we hebben een middelmatig team. De ervaring heeft ons bovendien geleerd dat we de afgelopen jaren weinig hebben gewonnen op kampioenschappen. En we hebben dit jaar geen beter team, dan de voorgaande jaren."
Genieten
Dubbeldam is met De Sjiem wel een combinatie die individueel ver kan komen. Hij heeft het inmiddels 13-jarige paard al aardig in vorm. Was in Rotterdam vooral ingenomen met de snelheden die De Sjiem ontwikkelt. "Maar het kan nog beter", zo verzekerde hij. "Dat zou dan in Jerez moeten gebeuren. Wel is het zaak geweest om hem gedoseerd in te zetten. Ik moet wel, want ik wil nog een paar jaar genieten van De Sjiem. Het liefst tot en met de Olympische Spelen van Athene in 2004. Maar wanneer ik merk dat hij het allerhoogste niveau niet meer aankan, dan trek ik De Sjiem terug uit de sport."

Take time to do what makes your soul happy.

[RIJ-ITP] Wil jij ook een likje?

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AhrefsBot, Googlebot, Happy16, Liesje89, Maaike_Indy, tjaakje en 32 bezoekers