Teeuwissen trekt zich terug

Moderators: MirandaT, Warboel, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nimber

Berichten: 25367
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Teeuwissen trekt zich terug

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-07-02 17:13 Tip de Nieuwsredactie

ERMELO (ANP) - Arjen Teeuwissen heeft zich teruggetrokken voor de Wereldruiterspelen. De in België wonende Nederlandse topdressuurruiter deelde dat de overkoepelende bond KNHS maandag mee. Hij vindt zijn paard Goliath niet voldoende fit voor een optimale prestatie.


De laatste twee jaar was Teeuwissen bijzonder succesvol op de internationale kampioenschappen. Twee jaar geleden maakte hij in Sydney deel uit van de Nederlandse équipe die bij de Olympische Spelen zilver won. In het Duitse Verden behaalde hij vorig seizoen bij het EK individueel de tweede plaats.

Dit seizoen wilde het niet zo vlotten met Teeuwissen en Goliath. Op het NK viel de favoriete combinatie zelfs buiten de medailles. Bij een test dit weekeinde in Nörten-Hardenberg zat er niet meer in dan plaatsen net buiten de topvijf. Onderzoek wees vervolgens uit dat Goliath fysiek niet geheel fit is. Zo hinderde een maagzweer het dier.

Teeuwissen oordeelde daarop dat het niet reëel was zich nog verder kandidaat te stellen voor de Wereldruiterspelen, die in september in Jerez worden gehouden. ,,Niet eerlijk ten opzichte van mijn paard en ten opzichte van de concurrentie'', oordeelde de ruiter.

In augustus is in Kootwijk de laatste selectiewedstrijd. Daarna wijst de bond vier ruiters voor het WK in Spanje aan. Vrijwel zeker van afvaardiging zijn Coby van Baalen, Ellen Bontje en Gonnelien Rothenberger-Gordijn. Voor de vierde plaats zijn onder anderen Anky van Grunsven en Marlies van Baalen in beeld

uit de apeldoornse courant 29/7


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: doezel2, Googlebot, mimp3, steefvicky en 13 bezoekers