Teeuwissen vindt paradijs in Belgie

Moderators: Dani, Polly, khirshanta, Shanna, Leo, Hanmar

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Laura

Berichten: 8338
Geregistreerd: 20-02-01
Woonplaats: Midden van Gelderland

Teeuwissen vindt paradijs in Belgie

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-06-02 14:04 Tip de NieuwsredactieHeike
Mede-oprichtster

Berichten: 17803
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Gemert

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-06-02 12:26

VLIMMEREN | 'Stal Teeuwissen BVBA' staat er op het bord aan de rand van de weg Turnhout-Antwerpen. Aan het einde van de oprijlaan bevinden zich inderdaad de stallen. Maar het woord stallen is een verkeerde benaming voor de gebouwen die Arjen Teeuwissen (31) vorig jaar samen met zijn partner Frank Garritsen in Vlimmeren heeft betrokken. Het is meer een huiskamer voor paarden. Geen bedompte ruimte met een betonnen vloer met aan weerszijden hokken voor de trouwe viervoeters en een dak erboven.
Het is een ronde, lichte sfeervolle ruimte. De hokken voor de paarden zijn aan de buitenkant gelegen. In het midden staat een rond kantoortje. Tussenin is een binnentuin gemaakt, inclusief een vijvertje met twee kikkers die een straaltje water uitspuwen. Er zijn borders met planten, boogjes met klimmers en zithoekjes.
Tussen de hokken bevinden zich de wasplaatsen, de zadelkamer, de poetsplaats en het paardensolarium. In ieder hoekje van het gebouw is iets verrassends te zien. De twee goudkleurige fauteuils bijvoorbeeld of de collage met foto's van de successen tijdens Olympische Spelen in Sydney, waar Teeuwissen met de Nederlandse ploeg tweede werd.
"Het is hier heerlijk. Het Bourgondische leven, lekker eten daar houden wij van", vertelt Arjen Teeuwissen, geboren in Molenhoek maar opgegroeid in Nijmegen. "Frank wilde graag naar België en ach, hij moet zich al zo vaak aan mij aanpassen. Vind ik het niet erg me een keer aan hem aan te passen. Onze stal in Angeren was te klein en het maakt mij niet veel uit waar ik m'n paarden rij." Na een paar jaar met zijn stal in het Gelderse Angeren te hebben gezeten verhuisde Teeuwissen naar het Belgische 's Gravenwezel. "Maar daar hadden we geen binnenbaan. En die heb je wel nodig om in herfst en winter goed te kunnen rijden. Het scheelde niet veel of we waren toch terug naar Nederland gekomen, maar op het laatste moment kwamen we dit tegen. Ik hou van rust, hier hebben we de ruimte en is alles mogelijk. Ik ben er eigenlijk al aan gewend, maar ja, het is echt een paradijs".


Doorbraak


In 1999 beleefde Teeuwissen in Nijmegen zijn grote doorbraak. Na zijn nationale titel volgden er meerdere prijzen: dat jaar individueel brons en zilver met het team tijdens de Europese kampioenschappen; in 2000 brons tijdens de wereldbekerfinale, zilver met het Nederlands team in Sydney, en vorig jaar individueel zilver en zilver met het nationaal team tijdens het EK.
Het mag duidelijk zijn dat het team Goliath/Teeuwissen een uitstekende combinatie is. Dat het met Goliath zo goed zou gaan had Teeuwissen aanvankelijk niet gedacht. "Een goed paard is heel belangrijk. Je kan met een Volkswagen Golf trainen wat je wil, maar je zal nooit van Schumacher met zijn Formule 1-bolide winnen", vergelijkt Teeuwissen. "Toen we dit paard kochten was het 2,5 jaar. Niet direct als topper, maar misschien om later eens te verkopen".
Goliath is dus wel een topper gebleken, maar is daarmee niet bepaald een makkelijk paard. "Hij paste goed bij mij, ook al is hij soms moeilijk. Goliath is heel introvert. Af en toe is hij moeilijk te bereiken, dan sluit hij zich voor mij af. Dan is het net of hij zich niet goed op mij concentreert".
"Morgen is het favoriete onderdeel van Teeuwissen: de kür op muziek. "Ik kan absoluut niet dansen, maar met het paard op muziek, dat is heerlijk. Als het goed gaat kan de muziek je opzwepen, dan wordt ook het paard er door meegesleept en krijg je vleugels. Ik gebruik Spaanse muziek. Ik hou van het temperament, het ritme en de accenten. Het past heel goed bij ons".
Arjen Teeuwissen is een van favorieten. "Maar het moet nog wel gebeuren. Als ik maar het gevoel heb dat ik goed gereden heb".

Paardentweet: Zag laatst een meisje onderweg naar haar paard met kogelvrijvest aan.
Dat paardrijden is ook niet meer wat het geweest is..
[IM] Julius....16 jaar alweer...

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Utixo en 10 bezoekers