zaterdag 8 en zondag 9 juni Haagsche Paardendagen!

Moderators: Dani, Polly, khirshanta, Shanna, Leo, Hanmar

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Ilse

Berichten: 11632
Geregistreerd: 21-03-02
Woonplaats: Den Haag

zaterdag 8 en zondag 9 juni Haagsche Paardendagen!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-06-02 17:59 Tip de Nieuwsredactie

bron: http://www.haagschepaardendagen.nl

Op 8 en 9 juni aanstaande staat het klassieke Lange Voorhout in Den Haag volledig in het teken van de 27e editie van de Haagsche Paardendagen. Zoals elk jaar biedt het door de Stichting Promotie Den Haag georganiseerde evenement de massaal aanwezige bezoekers (vorig jaar meer dan 80.000!) en media (zowel regionaal als nationaal, zowel radio/TV als de krant) veel spectaculaire en indrukwekkende paardenshows, waaronder dit jaar de Bereden Politie uit Barcelona, de Koninklijke Stallen en Renbaan Duindigt. De officiële opening van het evenement vindt op 8 juni plaats en wordt verricht door de Spaanse Ambassadeur, de heer C. de Benavides.

Na onder meer de Royal Canadian Mounted Police uit Canada (1988), Lipica uit Slovenië (1991), de Cadre Noir uit Frankrijk (1993), de Household Cavalary uit Groot-Brittannië (1994), de Koninklijke Garde uit Zweden (1999) en de Koninklijke Andalusische Rijschool uit Spanje (2000) komt nu La Sección Montada de la Guardia Urbana uit Barcelona, Spanje, naar de Haagsche Paardendagen. Het gezelschap komt met een grote groep van zo`n 20 man en zal in de piste een bijzondere quadrille uitvoeren. Het verdere programma bestaat onder meer uit een grote jachtmeute, een dressuurnummer uitgevoerd door acht Nederlanders dressuurtoppers (waaronder Christa Laarakkers), een clinic waarin getalenteerde springruiters uitleg geven over de kunst van het springen met het paard, een spectaculaire vierspanshow, IJslanders (met een wel héél bijzondere draf?) en de Franse Mateo Nassif (die een zeer humoristische springshow gaat neerzetten). Ook zal er een Romeinse strijdwagen in de piste van de Paardendagen verschijnen en is er uitsluitend op de zaterdagmiddag een unieke show met de bijzondere rijtuigen uit de Koninklijke Stallen van Den Haag, die slechts incidenteel getoond worden aan het publiek.

Bijzondere activiteiten
Het gehele weekend zijn er op het Lange Voorhout en in de omgeving vele speciale activiteiten rondom de Haagsche Paardendagen. Zo is er een grote hippische markt, vol met artikelen en informatie betreffende het paard en alles daaromheen. Er rijdt er een antieke paardentram vanaf het Lange Voorhout door de binnenstad van Den Haag. De kleineren onder ons kunnen een ponyritje maken en er zijn diverse speciale gelegenheden waar een hapje en/of een drankje genuttigd kan worden. Ook de op het Lange Voorhout uitlopende Denneweg organiseert allerlei activiteiten, die in het teken van de Spaanse afvaardiging staan. De roemruchte straat, vol met kunst- & antiekzaken, galeries en goede restaurantjes, zal vol staan met allerlei standjes met typische producten uit de antiekstraat en/of gerelateerd aan de Paardendagen. Verder kan er in de antiekstraat natuurlijk genoten worden van allerlei Spaanse culinaire specialiteiten en Spaanse drankjes.

Toegangsprijzen overdekte zittribune (per dagdeel):

Volwassenen EUR 11,-
65+ EUR 9,-
Kinderen (5-12 jaar) EUR 9,-
Kinderen (0-4 jaar) gratis


De entreekaarten zijn in de voorverkoop vanaf maandag 27 mei verkrijgbaar aan de balie´s van de VVV´s in Den Haag en Scheveningen. De voorverkoop bij deze VVV´s loopt tot en met vrijdag 7 juni, 16.00 uur. Daarnaast is het mogelijk entreekaarten telefonisch te reserveren via het telefoonnummer: 070-3385815. Tenslotte kunnen er ook entreekaarten gekocht worden op de dagen zelf bij de kassa´s van de Haagsche Paardendagen. Deze kassa´s zijn vanaf één uur voor de aanvang van iedere show geopend. De toegang tot de staantribunes is gratis.

Programma 2002:

De opening van de Haagsche Paardendagen 2002 vindt plaats op zaterdag 8 juni iets na 14.00 uur. De handeling gaat verricht worden door de Ambassadeur van Spanje de heer C. de Benavides. Het verdere programma ziet er als volgt uit:

Zaterdagmiddag (links) & zaterdagavond (rechts):


13.45 uur Paardendéjeuner
13.55 uur Presentatie Koninklijk Staldepartement
14.05 uur Hongaarse Post
14.10 uur Clinic Jumping Edwin Hoogenraat
14.25 uur Renbaan Duindigt
14.35 uur Ton Kruithof Vierspan
14.50 uur ´Paarden uit de Film`
15.00 uur Dressuur door 8-tal
15.10 uur Yoseikan Bajutsu met Japanse krijgskunst
15.20 uur Gebroeders Nassif
15.35 uur Zware dames voor de Romeinse strijdwagen
15.45 uur Paarden van Stany Ledieu
15.55 uur IJslanders
16.05 uur Jachtmeute
16.20 uur
(-16.40 uur) Bereden Politie Barcelona
19.00 uur Jachtmeute
19.15 uur Hongaarse Post
19.20 uur Clinic Jumping Edwin Hoogenraat
19.35 uur IJslanders
19.45 uur Renbaan Duindigt
19.55 uur Ton Kruithof Vierspan
20.10 uur ´Paarden uit de Film`
20.20 uur Dressuur door 8-tal
20.30 uur Yoseikan Bajutsu met Japanse krijgskunst
20.40 uur Gebroeders Nassif
20.55 uur Zware dames voor de Romeinse strijdwagen
21.05 uur Paarden van Stany Ledieu
21.15 uur
(-21.35 uur) Bereden Politie BarcelonaZondagmiddag:


13.45 uur Paardendéjeuner
14.05 uur Hongaarse Post
14.10 uur Clinic Jumping Anne van Vulpen
14.25 uur Hogeschool in het miniatuur
14.35 uur Ton Kruithof Vierspan
14.50 uur ´Paarden uit de Film`
15.00 uur Dressuur door 8-tal
15.10 uur Yoseikan Bajutsu met Japanse krijgskunst
15.35 uur Zware dames voor de Romeinse strijdwagen
15.45 uur Paarden van Stany Ledieu
15.55 uur Barrelrace met Shetlanders
16.05 uur Jachtmeute
16.40 uur
(-17.00 uur) Bereden Politie BarcelonaBereden Politie Barcelona
De bereden afdeling van de gemeentepolitie van Barcelona verzorgt een spetterende show op hun prachtige Andalusische paarden. Het optreden van de ´Seccio Muntada` bestaat uit een carrousel met 16 ruiters, waarbij figuren als ´het kruis`, ´de molen`, ´de dubbele scharen` of ´de pijl`.

Presentatie Koninklijk Staldepartement
Authentieke rijtuigen van het koninklijk huis, prachtig verzorgd en vakkundig gerestaureerd, worden bespannen met paarden uit de Koninklijke Stallen gepresenteerd.

Gebroeders Nassif
Spectaculaire show uitgevoerd door Matteo Nassif uit Frankrijk, waarbij mensen de strijd aangaan met het paard over een parcours vol met hindernissen. Wie gaat er soepeler en sneller door de piste en over de hindernissen? Matteo Nassif of de paarden?

´Paarden uit de Film`
Een boeiende paardendemonstratie in de piste van de Haagsche Paardendagen.

Ton Kruithof Vierspan
Spectaculair, behendig en snel is het optreden van Ton Kruithof met zijn vierspan paarden. Op volle snelheid scheurt hij door de bochten, waarbij het zand tot op de tribunes kan spatten!

Renbaan Duindigt
Een presentatie van snelle dravers, Engelse Volbloeden (renpaarden) en Arabische Volbloeden (Arabische renpaarden). Deze frêle atleten onder de paarden kunnen op de draf- en renbanen snelheden ontwikkelen tussen respectievelijk 45 en 70 kilometer per uur.

Jachtmeute
Wat is leuker om te zien dan een piste vol met paarden voor de jacht en de bijbehorende, vol enthousiasme rondspringende, jachtmeute?

Hongaarse Post
Deze ruiter bereidt niet één paard, maar meerdere paarden tegelijkertijd. Staand op één of twee paarden tegelijk ´bestuurt` hij vijf à zes paarden die dravend op grote snelheid de piste doorgaan.

Clinic Jumping Anne van Vulpen
Clinic van ruiter Anne van Vulpen met daarin uitleg en demonstraties.

Dressuur door 8-tal Niveau Prix St. Georges
Acht ruiters uit de vier noordelijke provincies van Nederland verzorgen een prachtige kür op muziek op Grand Prix- en Prix St. Georges-niveau.

Yoseikan Bajatsu met Japanse krijgskunst
´Yoseikan Bajatsu` staat voor de Japanse krijgskunst te paard. Boogschieten, speerwerpen, omgang met sabel of dolk, ontwijktechnieken en vallen van het paard zijn enkele disciplines die bij de Yoseikan Bajatsu horen. Een wervelende show met veel spectaculaire scènes past bij deze Japanse krijgstkunst.

Zware dames voor de Romeinse strijdwagen
Historische tijden herleven op de Haagsche Paardendagen als Romeinse strijdwagens de piste overnemen.

Paarden van Stany Ledieu
Spectaculair onderdeel waarin de paarden van Stany Ledieu op volle vaart door vuurpartijen heenspringen.

IJslanders
Een demonstratie van het showteam van het IJslandse Paarden Stamboek, waarbij de ruiters, al dravend op hun töltende paardjes, een vol glas bier in de hand houden zonder te morsen!

Clinic Jumping Edwin Hoogenraat
Clinic van ruiter Edwin Hoogenraat met daarin uitleg en demonstraties.

Hogeschool in het miniatuur
Pony´s geven een mooie show in de piste waarin onder meer een quadrille wordt uitgevoerd.

Barrelrace met Shetlanders
Drie oliedrums en een half dozijn Shetlandpony´s laten de toeschouwers de adem inhouden bij de spectaculaire barrelrace; een behendigheidsrace op tijd waarbij de deelnemers om de drie oliedrums moeten rijden.


loyalty

Berichten: 1290
Geregistreerd: 08-09-04
Woonplaats: Ijzerlo

Re: zaterdag 8 en zondag 9 juni Haagsche Paardendagen!

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-08-05 17:27

waneer was dit dan dit jaar of al 80 jaar geleden???

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: annaburg, annikavolder, F_inley, Femia, huckellover, Ianrowan2009, Koosnaamloos, shadowstar, Ufurio4e, xLeoniee, zacharyhill en 36 bezoekers