ruiters en hondenbezitters zitten elkaar dwars

Moderators: Essie73, MirandaT, Warboel

 
 
Sandra_H

Berichten: 1608
Geregistreerd: 14-04-01

ruiters en hondenbezitters zitten elkaar dwars

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-10-04 07:23 Tip de Nieuwsredactie

http://www.nhd.nl/Index/0,4731,,00.html ... %2C00.html
Noord Hollands Dagblad

castricum-Af en toe is het vette ruzie in het Noord-End park in Castricum. Hondenbezitters en eigenaren van paarden zitten elkaar danig dwars. Als klap op de vuurpijl hebben de ruiters van de gemeente te horen gekregen dat zij officieel niets te zoeken hebben in het park, terwijl ze er volgens eigen zeggen wel doorheen moeten om rijvereniging Starrenburg te bereiken. Vandaag praten belanghebbenden er met de gemeente over.


Navidad
Berichten: 5290
Geregistreerd: 20-04-04
Woonplaats: Aalten / Vorden

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-10-04 22:59

Ik vin dat gewoon kant en klare onzin als ze om moeten rijden om op die rijvereniging te komen gelukkig hebben wij daar geen last van.

www.dressuurstalseren.com

ellepel

Berichten: 38341
Geregistreerd: 24-02-04
Woonplaats: assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-10-04 07:36

overdreven soms zeg... met de auto moet je toch ook via de weg om ergens te komen?
we kunnen nou eenmaal niet vliegen met onze paarden

A woman needs two men in her life - the horse of her dreams and a jackass to pay for it.

RodeoGirl

Berichten: 2935
Geregistreerd: 24-04-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-10-04 07:38

Sandra_H schreef:
castricum-Af en toe is het
vette
ruzie in het Noord-End park in Castricum. Hondenbezitters en eigenaren van paarden zitten elkaar danig dwars. Als klap op de vuurpijl hebben de ruiters van de gemeente te horen gekregen dat zij officieel niets te zoeken hebben in het park, terwijl ze er volgens eigen zeggen wel doorheen moeten om rijvereniging Starrenburg te bereiken. Vandaag praten belanghebbenden er met de gemeente over.


Whahahaha "vette" in de krant.. *LOL*

CCCCorine

Berichten: 5736
Geregistreerd: 10-06-03
Woonplaats: Bunschoten-Spakenburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-10-04 08:19

Noord Holland's Dagblad schreef:
,,Het probleem met de honden vinden wij sterk overdreven. Er zijn namelijk op elke paardenstal honden te vinden, dus paarden zijn niet bang van honden. En als mensen hun honden niet onder controle hebben, dan is dat niet alleen gevaar voor paarden, maar ook voor andere honden en kleine kinderen.''


Hier ben ik het dus helemaal mee eens. Hondeneigenaren horen hun hond onder controle te hebben en de ruiters hun paard. Problem solved.

SuusJa

Berichten: 3042
Geregistreerd: 16-01-04
Woonplaats: Druten

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-10-04 10:15

CCCCorine schreef:
Hier ben ik het dus helemaal mee eens. Hondeneigenaren horen hun hond onder controle te hebben en de ruiters hun paard. Problem solved.


Helemaal mee eens, en wanneer je je hond niet onder controle hebt, doe je hem maar aan je lijn.
Denk dat dit helemaal geen probleem hoeft te zijn. En waarom mag je met een paard niet het bos in?

Geluk is een richting, geen punt -Loesje

Dickie
Berichten: 1247
Geregistreerd: 07-06-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-10-04 10:57

Het lijkt wel of de paarden overal de dupe zijn wanneer het zogenaamd "te vol" wordt in het bos. Hondenbezitters en wandelaars zijn in de meerderheid dus voila, weer een stuk bos minder om in buiten te rijden. Mensen lijken helemaal vergeten te zijn dat paarden gewoon bij het straatbeeld horen, zeker in natuur- en recreatiegebieden.

Ik heb momenteel een hondje dat bij mij logeert en elke keer valt mij tijdens het uitlaten weer op, dat mensen de honden maar wat loslaten overal en het gros van die dieren echt helemaal nergens naar luistert. Tsja waar ligt dan de oorzaak van alle problematiek?

paardensuper

Berichten: 375
Geregistreerd: 05-06-04
Woonplaats: Almelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-10-04 11:34

CCCCorine schreef:
Hier ben ik het dus helemaal mee eens. Hondeneigenaren horen hun hond onder controle te hebben en de ruiters hun paard. Problem solved.


Ja, helemaal mee eens! Haha!

Iedereen, noem mij LAURA!!! Tong uitsteken

Relliej

Berichten: 2508
Geregistreerd: 14-07-03
Woonplaats: Schiedam

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-10-04 12:25

Honden rennen eenmaal veel als je ze uitlaat, maar ruiters zeggen dat ze alleen naar de rijvereniging moeten. Dus de gemeente moet - vind ik - een pad maken naar die rijvereniging speciaal voor ruiters. Of beter, een deel van het park omheinen waarvan een deel voor de ruiters is, en een deel om de honden uit te laten.

Sjonniej
Berichten: 17527
Geregistreerd: 21-05-03
Woonplaats: Zuid Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-10-04 12:45

Ja die hondeneigenaren zijn misschien fout omdat ze hun hond los laten lopen terwijl hij niet luisterd.
Maar hier hebben de ruiters zelf!! het al zover gekregen dat je nergens meer mag rijden, er is hier al erg weinig in het Westland. En alles word gewoon verrot gereden! Ja raar hè dat je nergens meer mag rijden!
En als je er dan wat van zegt krijg je meteen een grote bek trug... Tsja, dan vind ik het ook eigenlijk niet raar dat er steeds meer afgesloten word. Echt hoor, iedere brede berm word gewoon verrot gereden door mensen die er niet bij na denken dat het bij de tuinen hoor van de mensen. Dus op een natte ondergrond gaan lopen crossen, heel die bodem verrot. Lekker al ben jij die eigenaar, hou jij je berm/tuintje netjes bij komen er een paar mensen met paard heel je tuin verzieken.

Natuurlijk baal ik ervan dat je hier eigenlijk alleen maar de weg tot je beschikking hebt. Maar als je sommige ruiters hier ziet rijden is het niet gek. Zelfs op het strand hebben de ruiters hier te weinig ruimte en is het maar te hopen dat hondjes (ook al luisteren ze goed) en mensen op tijd aan de kant gaan.

Annem84

Berichten: 2653
Geregistreerd: 02-03-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-10-04 12:46

wat een verschil met de ruitervereniging bij ons joh. In onze oefenmanege traint op twee dagen in de week ook de hondenclub dus gewoon in de rijbak. de andere rijbak die over is daar rijden de paarden. in het begin een beetje wennen omdat die honden over hekjes spingen en over planken lopen maar als je paard het knt valt het wel mee hoor. bij ons gaat het juist goed tussen de hondenbezitters en ruiters.

Mensen met paarden hebben hemel op aarde, maar wanneer ze sterven valt er niets te erven!

Yessy

Berichten: 22275
Geregistreerd: 16-02-03
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-10-04 14:02

Ik zie niet in waarom paarden en honden niet samen kunnen. Aan de ene kant kunnen hondenbezitters hun hond leren met paarden om te gaan, hoeft niet meer tijd te kosten dan je hond wat andere simpele connando's te leren, en als je er geen tijd in wilt steken kan ie gewoon aan de lijn.
En aan de andere kant zorgen de ruiters ervoor dat hun paarden niet schrikken van honden en er zo geen gevaarlijke sitauties ontstaan. En als je een paard hebt waarmee dat niet mogelijk is, zou je toch een andere manier moeten zoeken om bij die vereniging te komen.

ingvdh

Berichten: 4593
Geregistreerd: 28-09-02
Woonplaats: uitgeest

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-10-04 14:36

Ik ken de situatie ter plekke en de provinciale weg is echt veel te gevaarlijk voor paarden. De meeste paarden zijn honden gewend. Ik denk dat ze zelf bang zijn voor de paarden en het op de hondenafschuiven.

Sinterklaas kapoentje, gooi wat in mijn schoentje!

Lhundol

Berichten: 493
Geregistreerd: 31-01-04
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-10-04 15:50

ik ken het probleem. ik rij elke dag op de horneboegse hei in hilversum. deze hei is relatief niet zo groot en er staat er hek omheen omdat we 12 koeien ter begrazing hebben. huh denk je, dan mogen de honden toch niet los? nou dat mag dus wel! het is een soort project. de koeien zijn ook erg rustig, maar... dat is ook wel nodig als de hei net zo druk als een park is! er lopen elke veeel mensen na hun werk een rondje, of ze gaan hardlopen. ook doet het leger bij ons vaak veldoefeningen... het is dus mega druk!

nu zijn onze paarden honden gewend omdat er 4 op stal rondlopen. maar wat ik wel heel vervelend vind is dat mensen geen rekening met ons houden. ik ga altijd netjes stappen als een hond wilt op me af komt, mensen nemen niet eens de moeite om hun hond terug te roepen! bijna alle paden lopen naast de wandel en fietspaden. ik galopeer daar veel en als er dan zon klein hondje achter me aan komt blaffen rent ie dan maar lekker mee naar huis, hangt van de baas af. ik vind het geen probleem dat we de hei met zijn allen moeten delen als iedereen maar zijn steentje bijdraagt. en je hebt van die mensen die echt niets van paarden snappen....

wodan

Berichten: 2341
Geregistreerd: 24-10-01
Woonplaats: Alkmaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-10-04 18:33

Kan het me voorstellen dat die hondenbezitters zich ergeren aan paarden, maar als paarden de honden gewoon in stap passeren is er niks aan de hand!

Wodan en ik onderweg in de M2

ponymeid1
Berichten: 11472
Geregistreerd: 16-06-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-10-04 18:42

Had ik laatst ook in het park bij ons, vet groot paard met klein stukje strand, niet om te zwemmen, daar is het water niet 100% goed voor, maar over dat lage water met je paard heen rennen is heel leuk. Er zwemmen ook honden, gaat helemaal prima samen. Maar dan had ik dus laatst zo'n grote hond op me afrennen, en reken maar niet dat iemand hem terug roept. Als Mira hem had geschopt, krijg ik wel de schuld, hond dood in het ergste geval. Wiens schuld is dat? De ruiter omdat ie zn paard niet onder controle houd, of de eigenaar van de hond?

Authentic

Berichten: 7850
Geregistreerd: 09-06-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-10-04 18:43

Jippie... Scheve mond

Ik vind dat als honden normaal opgevoed worden dat het wel moet kunnen...

Morgen.
...

Glorie.

marfiek

Berichten: 6555
Geregistreerd: 01-04-01
Woonplaats: 's-Gravenzande

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-10-04 18:54

Ik zou zoiezo niet door een park met kinderen gaan rijden wanneer ik mijn paard niet onder controle zou hebben.
Als je dit wel kunt, moet je van het park gebruik kunnen maken.
En de mensen met de honden die niet luisteren? honden aan de riem.. of daar waar meer honden en paarden komen niet daar komen.
Ik zelf kan bijvoorbeeld de hond van mijn zus niet aan op het strand, als hij een paard ziet gaat ie ermeteen achter aan, wat je doet maakt niet uit hij hoort gewoon niets meer!
Wat doe ik? ik ga dus ook niet met hem naar het strand.. omdat ik vind dat je je hond onder controle moet houden zo ook in zo'n park waar paarden mensen en kinderen lopen.

Valentina 26 jarige welsh k (valk) merrie gestopt in de sport (M dressuur tussen de paarden) nu lekker veel op de wei met vriendjes, nog lekker in beweging met rijden en longe en heerlijk naar het strand, top!

kaatjuh12
Berichten: 7
Geregistreerd: 08-10-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-10-04 06:07

hajj,
honden en paarden kunnen best samen howr!
mijn jonge paard schrok laatst van de honden (ik reed bij starrenburg) maar ik hield hem wel in bedwang.
toen kwam er een duitse herder op me af... als er paarden aankomen, honden gewoon even aan de lijn okee?

Moesjuh, Oosjuh, Jolliej

kaatjuh12
Berichten: 7
Geregistreerd: 08-10-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-10-04 06:09

klinkt natuurlijk beetje tegenstrijdig maar brave honden en paarden kunnen samen, waakhonden en jonge schrikachtige paarden niet.

kaatjuh12
Berichten: 7
Geregistreerd: 08-10-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-10-04 06:12

ingvdh schreef:
Ik ken de situatie ter plekke en de provinciale weg is echt veel te gevaarlijk voor paarden. De meeste paarden zijn honden gewend. Ik denk dat ze zelf bang zijn voor de paarden en het op de hondenafschuiven.


hajj, ik woonde ook in uitgeest. ken ik jou? ben je inge hommes?

_Winnetou_

Berichten: 114
Geregistreerd: 12-05-04
Woonplaats: westervoort

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-10-04 12:22

ik rij ook welles buiten maar mijn pony is heel rustig wel bang voor honden ma ik ken em altijd wel goed houden....
en sommige honden zijn trouwens nog veel banger voor de paarden Haha!

if You have something 2 say
say it 2 MY face
NOT behind MY back....

klien

Berichten: 2130
Geregistreerd: 21-08-03
Woonplaats: Heemskerk

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-10-04 11:16

Ik ben een van de ruiters die daar doorheen ging. Ik moest van stal in 1 rechte lijn door dit park naar de rijvereniging, elke dag, want wij hadden geen bak op stal, dus ging ik daarheen om te oefenen met dressuur.
Omrijden over de weg, best wel te doen met ons paard hoor, maar kostte ongeveer 10 minuten extra. Nu was ik al 20 minuten bezig voor ik er was. Best een tijd als je nog wil dressuren ook en nog terug moet.

Er was geen hond die daar problemen mee had. Op 1 keer na en toen ben ik afgestapt en heb de honden en de eigenaresse gerust gesteld. Zij was daar heel blij mee en ze groet nog elke keer heel enthousiast.

Ik denk dat het meer onbegrip en onwetendheid is, dan dat er echt een probleem is.
Daarbij is dit het enige stuk in Castricum ondertussen waar je een hond nog mag loslaten, dat steekt natuurlijk ook. Er komen steeds meer beperkingen voor dieren en hun bezitters.

Misschien dat ze het geheel eens moeten bekijken en aanpassen.

Landa
Berichten: 1
Geregistreerd: 08-09-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-10-04 15:25

Ik ben en honde-eigenaar en paarde-eigenaar. Mijn (inmiddels) derde hond luistert erg goed. Wij doen daar zelf ook alles aan. We gaan regelmatig wandelen in een bos waar ook veel paarden lopen. We roepen de honden dan bij ons en wachten rustig af tot alles gepasseerd is.
Soms lopen we (per ongeluk) op een paarde pad. De paardenmensen reageren daarop soms door erg hard langs te rijden. Jammer.

Ik ben twee keer achterna gezeten door een hond toen ik paard aan het rijden was. Dit was geen prettige ervaring. De hond hapte en mijn paard was in paniek geen houden aan.

Ik denk dat als we rekening houden met elkaar en bergip tonen dat er dan veel voorkomen c.q. opgelost kan worden. Ik denk dat het belangrijk is dat je het pard , maar ook de hond begrijpt en kan zien hoe hij/zij reageert.

laatst lipe ik met de (aangelijnde) hond langs de weg. Er kwamen twee ruiters aan. het ene paard begon te steigeren en uiteraard wilde het andere paard ook niet verder. Een oudere man op fiets stond er zo ongeveer tussen in.

Ik heb de hond afgelegd. Vervolgens zei de ruiter dat ik wel door kon lopen. Mijn inschatting was dat ik er niet tussen ging lopen. Mijn hond reageert niet, maar wat als ik klem kom tussen een paard, dat angstig is?

Mijn advies is om rekening te houden met elkaar. Ik ben ook altijd erg blij als mens en hond rekening houden met mij en wachten.

Maar wat inderdaad te denken van automobilisten? Sommige gaan keurig stilstaan of langzaam rijden. Ik groet dan ook altijd vriendelijk.

Maar sommigen vinden het lollig om te gaan toeteren......

Met vriendelijke groet,

Klopping
Berichten: 295
Geregistreerd: 23-08-03
Woonplaats: Retie

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-10-04 08:27

Sommige hondeneigenaren laten hun verstand in de koelkast. Zelf is mijn paard jaren geleden aangevallen door een paar grote honden. De baas vond het nog leuk ook, tot ik van mijn paard afviel , doordat hij zich moest verdedigen. Een van de honden is toen door mijn paard dood geslagen en gelukkig waren er getuigen. Hij spande een proces tegen mij aan, omdat zijn hond dood was, maar het viel anders uit. Hij heeft mij een schadevergoeding moeten geven, want mijn paard had bijna vijftig hechtingen. De man heeft op zijn hondenvereniging ook knap veel problemen gehad. De medeleden hebben hem even flink de les geleerd.Gelukkig had mijn paard er geen hekel aan honden door gekrgen.In die tijd had ik zelf twee Bouviers en die gingen altijd mee naar de wei en we gingen ook vaak samen in de weilanden rijden.Die maakten er een sport van wie het eerst aan de andere kant van de wei wa

Groetjes Marije

profiel gemaakt.


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 10 bezoekers