Harddraverij Heemskerk 2024: dit is de planning

Moderators: Essie73, Polly, xingridx, Firelight, Ladybird, Muiz, Mjetterd, NadjaNadja, ynskek

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 14520
Geregistreerd: 20-04-16

Harddraverij Heemskerk 2024: dit is de planning

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-07-24 18:11

Rodi
Sport

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Dit is niet in Heemskerk. Foto: Aniek Molenaar Fotografie


HEEMSKERK - Op 3 september 2024 komt Heemskerk tot leven tijdens de kermis met de spectaculaire harddraverij op de Marquettelaan. Met 16 tot 24 sprintpaarden en meer dan 10.000 enthousiaste toeschouwers belooft dit een onvergetelijk paardensportevenement te worden. In dit artikel vind je een overzicht van het programma.

Harddraverij Heemskerk
Of je nu een kermisganger, sportliefhebber of gokker bent, deze 300 meter lange baan is de plek waar je moet zijn. Hier strijden de paarden en pikeurs om de overwinning in de Heemskerkse editie van de harddraverij en de prestigieuze Pikeursprijs van de IJmond. Sinds 1925 is dit de drukstbezochte kortebaandraverij van Nederland en is het opgenomen in de Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland.

De harddraverij in Heemskerk is het hoogtepunt voor de lokale bevolking. Elk jaar trekt dit volksfeest veel liefhebbers van kortebaandraverij. De gezellige sfeer en opwinding zijn typerend voor dit evenement. Op de Marquettelaan racen telkens twee paarden over een rechte baan van 300 meter. Deze draverij biedt de mogelijkheid om een gokje te wagen door op het juiste paard te wedden, zoals traditiegetrouw gebruikelijk is bij dit soort races.

Harddraverij Heemskerk 2024
De harddraverij in Heemskerk vind plaats op donderdag 5 september 2024 op de Marquettelaan Het evenement duurt van 13.30 tot 20.00 uur. Twee dagen voor de koers wordt alles op de website van de harddraverijvereniging gepubliceerd. Het programma bevat niet alleen details over het evenement, maar ook de deelnemerslijst.

Op de dag van de koers is het programma gratis verkrijgbaar en dient het als handig hulpmiddel om de race bij te houden. Met de spanning die in de lucht hangt en de gezellige sfeer, belooft het een opwindende dag te worden. Mis het niet!

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Bokt90
Berichten: 17
Geregistreerd: 03-01-24

Re: Harddraverij Heemskerk 2024: dit is de planning

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-24 18:50

Oh dit is wel leuk! Ik woon daar in de buurt en ging er altijd heen. Was leuk om mee te maken :)

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Benazir, Bernadth99, CharleyT, criollo_yess, Marije112, sasja0705 en 10 bezoekers