NDGP: Ties Buitink Fokker van het Jaar GP

Moderators: Essie73, Polly, xingridx, Firelight, Ladybird, Muiz, Mjetterd, NadjaNadja, ynskek

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 14520
Geregistreerd: 20-04-16

NDGP: Ties Buitink Fokker van het Jaar GP

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-07-24 17:56

KWPN
Fokkerij

Afbeelding
Alexandro P, de vader van Garino. Foto: Amanda Fotografie


Werd vorig jaar gekozen voor een jonge promotor van het Gelders paard, deze editie was met zijn 94 jaar een oudere fokker aan de beurt, die zijn sporen in de Gelderse fokkerij met verve verdiend heeft. De zon verscheen zelfs toen deze Ties Buitink uit Klarenbeek de baan betrad voor zijn huldiging.

De oud-veehouder was zijn hele leven naast koeien ook druk met paarden en reeg een aantal mooie successen aan elkaar. Het succes begon met de aankoop van de in 1994 geboren Madolein, een dochter van Fabricius uit de preferente keurmerrie Udolein van Marius. In haar vruchtbare leven kreeg de preferente keurmerrie Madolein onder meer Zarino, een nakomeling van Special D. Hij werd door Jeffrey Heijstek uitgebrachte in de Zware Tour, waarna hij verkocht werd aan een Japanse ruiter, die vervolgens internationaal in de Intermediair I uitkwam.

Garino
Bij iedereen staat ook nog Garino op het netvlies, deze zoon van Alexandro P ook uit Madolein, was in 2014 de verrassing van de KWPN Hengstenkeuring. Garino werd niet alleen aangewezen voor het verrichtingsonderzoek maar tevens tot de glorieuze Kampioen van de Hengstenkeuring uitgeroepen.

Tweespan
Naast fokproduct Dadolein (met veulen) verscheen ook nog de 21-jarige stermerrie Wendolein in de baan en mende de internationaal rijdende Geert Dijkhof met een tweespan fraaie paarden, waaronder de eveneens bij Ties gefokte Carino.

Moederlijn
In de hele moederlijn zien we meerdere goede dressuur- maar ook succesvolle concourspaarden, alsmede goed presterende menpaarden. Daarom verdiende Ties Buitink, een gepassioneerde fokker en liefhebber, de titel voor 2024 Fokker van het Jaar Gelders Paard.

Verrassing
Dat hij Fokker van het Jaar werd, was een complete verrassing voor hem. Bertus Verwaijen had hem een uitje beloofd, maar de bestemming was Ties onbekend. “Het is een enorme verrassing voor mij vandaag en ik vind het een geweldige eer. Ik heb paarden altijd prachtig gevonden en geniet er dan vandaag ook extra ervan!”

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AhrefsBot en 9 bezoekers