Anneke Borkent en Renvyle Imondro Vert-kampioen eenspannen

Moderators: Essie73, Polly, xingridx, Firelight, Ladybird, Muiz, Mjetterd, NadjaNadja, ynskek

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 14520
Geregistreerd: 20-04-16

Anneke Borkent en Renvyle Imondro Vert-kampioen eenspannen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-06-24 19:20

KWPN
Sport

Afbeelding
Renvyle Imondro. Foto: Marlies Trap Fotografie


Gisteren vond het prachtige middag-avondconcours CH Siegerswoude plaats. Een vrij jong concours dat zich al helemaal een plaatsje op de kalender heeft verworven mede door de fraaie accomodatie en de goede organisatie. Het concours trok zeer veel publiek. Daarbij was er een goede deelname waaronder ook diverse KWPN tuigpaardhengsten.

Bij de rubriek eenspannen gereden door dames ging het om het Vert-kampioenschap. Titelverdedigster Anneke Borkent behoefde geen afstand te doen van deze titel, ze wist hem zelfs voor de vierde keer op rij te behalen met Renvyle Imondro, de door Hermien Zuidema gefokte Imondro zoon die van de Engelsman F. Fitzpatrick is. In totaal behaalde Anneke al 18 maal het kampioenschap eenspannen gereden door dames. Jurylid Gerard Lokhorst licht de verrichtingen toe: "Imondro kwam al direct heel goed binnen. De bruine liep mooi in de houding, bewoog goed met de schoft omhoog, beschikt over een mooi oppakkend voorbeen en zet dat voorbeen ruim weg." Tweede werd de KWPN-hengst Neon GSM, een zoon van Bocellies Matteo van fokker Jan Thijs Seinen en Albert Lueks met aan de leidsels Lieke Lueks. "Neon bewoog heel natuulijk en werd zeer netjes gereden. De hengst maakte geen fouten en liep de wedstrijd in een goed tempo. Het leverde een heel mooi, compleet beeld op." Derde bij de dames werd de keur sportmerrie Lindrini, een dochter van Hertog Jan, die door haar fokster Henriƫtte Kooyman werd gereden. "Lindrini begon zeker heel goed maar tijdens het overrijden wist ze deze presentatie niet helemaal vol te houden en miste ze net iets power."

Lage limiet
In bijna elke rubriek deden KWPN-hengsten van zich spreken. Dat begon al meteen in de lage limietklasse. Daar was de eerste plaats voor de hengst Leffe Blond van Black Horses B.V. met als stuurman Mark de Groot. Gerard Lokhorst: "Leffe Blond liep een hele goede en vaste wedstrijd en showde zich met een heel fraai er helemaal opstaand front. Het was een mooie verichting van de hensgt die ook goed door bleef gaan." Leffe Blond wist daarmee de hengst Olympus HS van Handelshuis Schuttert met Harrie van Middelaar van het lijf te houden. "Olympus zette zeker ook een goede verrichting neer met een goede halshouding maar mocht even meer knieactie tonen."

Weer twee hengsten op kop
Ook in de volgende limiteklasse, de hoge limietklasse, namen twee KWPN-hengsten de hoogste plaatsen in. Op kop kwam Magnifiek van en met Lambertus Huckriede. "Magnifiek werd heel beheerst en keurig netjes voorgesteld, toonde een goede houding en bracht het achterbeen goed onder de massa." Plaats twee ging naar Latino van Black Horses B.V. en Hengstenhouderij Landzicht met Mark de Groot. "Ook deze hengst liet een mooie verrichting zien, bracht het voorbeen goed weg maar liep net iets minder met de schoft omhoog dan de winnaar." Mark wist vervolgens met de hengst Dylano van M. de Groot en Blackhorses B.V. plaats drie te scoren. "Dylano liet een aansprekende verrichting zien maar zou nog even meer door het lijf mogen lopen."

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _xManadisx_, BingBot, Isabelle_H, Lielle, prugelpiet, ttranch en 19 bezoekers