KNHS Erepenning voor Ed van den Bent

Moderators: Essie73, Polly, xingridx, Firelight, Ladybird, Muiz, Mjetterd, NadjaNadja, ynskek

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 14520
Geregistreerd: 20-04-16

KNHS Erepenning voor Ed van den Bent

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-06-24 20:11

KNHS
Algemeen

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Marlies Trap Fotografie


KNHS (ROTTERDAM) - Ed van den Bent heeft tijdens het CHIO Rotterdam de KNHS Erepenning uitgereikt gekregen. Van den Bent ‘de stem van de paardensport’ op radio en TV ontving het blijk van waarderen uit handen van KNHS bestuurslid George de Jong. Van den Bent was 50 jaar werkzaam voor radio en tv. Met de manier waarop hij zijn taak heeft uitgevoerd was hij een ambassadeur voor de paardensport.

Van den Bent is in paardenminnend Nederland vooral bekend door zijn stem. Als omroeper op internationale evenementen en met name als radio verslaggever, liet hij Nederland meegenieten van de paardensport.

In 1974 deed hij vanuit een telefooncel, vlak voor zijn eindexamen, in Dortmund zijn eerste radioverslag voor Tros Aktua. In de loop der tijd groeide dat uit tot vaste verslaggever voor NOS Radio en TV.

Dat Ed van den Bent de erepenning ontving tijdens het CHIO Rotterdam, heeft alles te maken met zijn loopbaan op dit internationale topconcours. Eind jaren '60 van de vorige eeuw begon Van den Bent als hulp op het stallenterrein van het CHIO. In 1970 trad hij toe tot het secretariaat en als 20-jarige werd Van den Bent gevraagd als omroeper van het CHIO en dat deed hij in het Duits, Frans en Engels.

Een baan die uitgroeide naar omroeper en verslaggever van vele (inter)nationale paardensportevenementen, zoals wereldkampioenschappen en Olympische Spelen. Naast de paardensport was hij ook te horen bij evenementen buiten de paardensport, zoals het ABN Tennis toernooi, de vierdaagse intocht en Prinsjesdag.

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: JoyenUnory, littleroosie, Tazzey, thequeensmum en 12 bezoekers